Φορτσάρει και ετοιμάζεται να βάλει ένα τεράστιο οικονομικό στοίχημα για να πραγματοποιήσει το μεγάλο κινηματογραφικό του όνειρο ακόμα και αν δεν βρεθεί στούντιο να τον υποστηρίξει.

Ο σκηνοθέτης της τριλογίας του Νονού και του Αποκάλυψη Τώρα έχει στα σκαριά εδώ και δεκαετίες το Megalopolis, ένα πρότζεκτ που, όπως λέει και το όνομα του, αναφέρεται σε μία μεγαλούπολη που έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ρώμη αλλά θα παρουσιάζεται σαν την μοντέρνα Νέα Υόρκη.

Ο Κόπολα έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με ηθοποιούς και θεωρεί σίγουρους τους Oscar Isaac, Forest Whitaker, Cate Blanchett και Jon Voight ενώ είναι κοντά σε συμφωνία με τις Zendaya, Michelle Pfeiffer και Jessica Lange.

Έχοντας πουλήσει πριν λίγους μήνες ένα από τα μεγάλα οινοποιεία του, θεωρεί ότι για τη δημιουργία της ταινίας θα χρειαστούν 100 με 120 εκατομμύρια δολάρια, χρήματα που είναι διατεθειμένος να βάλει ίδιος μέχρι και την τελευταία δεκάρα.

Στόχος του είναι τα γυρίσματα να πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο του 2022. «Η ταινία που θέλω να φτιάξω, πιστεύω ότι είναι μία ενθουσιώδης αλλαγή σε σχέση με το είδος των ταινιών που προσφέρονται στο κοινό αυτή την εποχή. Κυρίως γιατί προωθεί το μήνυμα ότι είναι ώρα για εμάς να σκεφτούμε ότι η κοινωνία που ζούμε δεν είναι η μοναδική επιλογή που υπάρχει. Και πως μια ουτοπία δεν είναι απλά ένα πειραματικό μέρος σε μία χώρα αλλά μιa συζήτηση ανθρώπων που κάνουν τις σωστές ερωτήσεις» τόνισε ο Κόπολα. «Είμαι σε μία οικονομική κατάσταση που μπορώ να ρισκάρω την πραγματοποίηση του ονείρου μου» κατέληξε. Το αν αυτή η αισιοδοξία του αυτή τη φορά θα είναι αποτελεσματική μένει να φανεί, γιατί το Megalopolis είναι ένα σχέδιο που κρατάει από τη δεκαετία του 80, έμοιαζε πολλές φορές να προχωράει, αλλά πάντα τελικά κατέληγε στο ράφι.

Πηγή

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured