Ένας θρόνος για τέσσερις. Ποιος θα είναι ο νικητής;

Όλα γίνονται για την καρέκλα

Χίλια σπαθιά έλιωσαν από τη φλογερή ανάσα ενός δράκου και σφυρηλατήθηκαν για να δημιουργήσουν τον πολυπόθητο θρόνο που στέκεται στο Great Hall του King’s Landing. Το Game of Thrones κλείνει σε μερικές μέρες τον κύκλο του, αποκλειστικά στη Nova, δίνοντας απάντηση στο ερώτημα που μας βασανίζει εδώ και επτά σεζόν: Ποιος από τους εναπομείναντες διεκδικητές θα καταφέρει να καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο, το μήλο της έριδος στον κόσμο του Westeros;

Η πιο αδίστακτη γυναίκα στα εφτά βασίλεια

Cersei.jpg

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή που έχει θρονιαστεί ήδη εκεί, θα κάνει τα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η κατάσταση έτσι. Η Cersei Lannister, αφού ξέμεινε από παιδιά, πήρε το θρόνο για τον εαυτό της, βάζοντας την οικογένειά της και επίσημα πια στο παιχνίδι της διαδοχής. Λίγο δύσκολο, βέβαια, να τα καταφέρει μιας και πλέον έχει χάσει όλους της τους υποστηρικτές -ακόμα και τον μέχρι πρότινος νούμερο 1 φαν της, Jamie. Η σκηνή-κλειδί που αυτός συνειδητοποιεί την παρανοϊκή εμμονή της με την εξουσία ήταν ένα από τα highlights του 7ου κύκλου που μπορούμε να ξαναζήσουμε στο επικό «GOT Boxset» του Nova On Demand έως 30 Ιουνίου. 

Οι δράκοι θα κάνουν τη διαφορά

dragonmother.jpg

Από αδύναμο κοριτσάκι σε Καλίσι και Μητέρα των Δράκων, η Daenerys Targaryen μας εξέπληξε όλους με το δυναμισμό της και τις ηγετικές της ικανότητες. Στο νέο κανάλι «Nova Thrones HD», όπου προβάλλεται έως 31 Μαΐου ένας κύκλος κάθε εβδομάδα, με 2 επεισόδια τις καθημερινές, ξαναθυμόμαστε πώς συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο στρατό ανάμεσα στους διεκδικητές, αφού κατάφερε να την ακολουθήσουν η νομαδική φυλή των Dothraki, αλλά και η πολεμική μηχανή των Unsullied. Οι άσοι στο μανίκι της παραμένουν, όμως, οι δύο δράκοι της, Drogon και Rhaegal: η ύπαρξη δύο δυνατών μαγικών πλασμάτων, σε έναν κόσμο που μαγεία έχει σχεδόν εξαφανιστεί, αλλάζει τα δεδομένα, αν και πρώτα θα πρέπει να επιβιώσουν από την παγωμένη ανάσα του Viserion. 

Ο Jon Snow επιτέλους μαθαίνει κάτι 

jon.jpg

Ένα από τα πράγματα που αναμένουμε να δούμε στην επερχόμενη σεζόν είναι το να μάθει το καλό παιδί του Westeros ότι είναι ο καρπός του καταραμένου έρωτα του Rhaegar Targaryen και της  Lyanna Stark. Τυπικά, αυτό τον βάζει πρώτο στη σειρά διαδοχής, με ισχυρότερο δικαίωμα ακόμα και από την θεία του, Daenerys. Πιθανό είναι, λοιπόν, να βρεθεί, για ακόμα μια φορά, παρά τη θέληση του, σε μια θέση εξουσίας -αν, βέβαια, καταφέρει να κατατροπώσει την παγωμένη απειλή από τον Βορρά.

Ο χειμώνας θα νικήσει

white2.jpg

Στους μαραθωνίους του κάθε κύκλου που γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο στο Nova Thrones HD, με πρόσθετο υλικό όπως fillers, backstage υλικό κτλ., βλέπουμε πώς από τρομακτικές ιστορίες για παιδιά, οι White Walkers έφτασαν να απειλούν τα επτά βασίλεια. Μέχρι που, στο τέλος του 7ου κύκλου, ο Night King, καβάλα στον παγωμένο και αναστημένο δράκο Viserion, κατέστρεψε το Τείχος. Άραγε ο χειμώνας θα διαρκέσει για πάντα; Μάλλον όχι. Το πιο πιθανό είναι οι White Walkers να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα και να ξεκαθαρίσουν κάπως το πεδίο της διεκδίκησης, σκοτώνοντας είτε την Daenerys είτε τον Jon Snow. 

Ο Χάρος βγαίνει παγανιά

Αν μη τι άλλο ο θάνατος είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα στοιχεία της σειράς, το ίδιο και οι ανατροπές. Ποιος μας λέει, λοιπόν, ότι οι Benioff και Weiss δε μας φυλούν ακόμη μία για το τέλος;  Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία, οι βασικοί διεκδικητές παίρνουν τα δυο μέτρα γης που τους αναλογούν και τα επτά βασίλεια διοικούνται από ένα συμβούλιο που συμμετέχουν όλοι, στο οποίο κύριο συμβουλευτικό ρόλο έχει ο Tyrion Lannister

tyrion.jpg

Το τι τελικά θα γίνει θα το δούμε, για ακόμη μια χρονιά, από τη Nova, μιας και εκεί θα προβληθεί η αγαπημένη μας σειρά αποκλειστικά και ταυτόχρονα με την Αμερική. Μετά την ολοκλήρωσή του, ο 8ος και τελευταίος κύκλος θα προβληθεί και στο κανάλι Nova Thrones HD και θα είναι διαθέσιμος, μαζί με τους προηγούμενους κύκλους, για να χορτάσουμε όλες τις επικές στιγμές από την άνεση του σπιτιού μας.

Η πρεμιέρα του 8ου κύκλου, στις 14 Απριλίου, πλησιάζει. Εσείς ποιος θέλετε να καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured