search

Game of Thrones

Κάθε δυναμικό ξεκίνημα κρύβει άφθονα στοιχεία και κρυφές λεπτομέρειες...

Όπως πολύ καλά γνωρίζουν πλέον όλοι οι λάτρεις του Westeros, και φυσικά οι συνδρομητές της Nova, κάθε νέος κύκλος του Game of Thrones ξεκινά πολύ εντυπωσιακά. Κάθε δυναμικό ξεκίνημα κρύβει άφθονα στοιχεία και κρυφές λεπτομέρειες που μέλλει να καθορίσουν την έκβαση του μέλλοντος των Επτά Βασιλείων και των κατοίκων του. Το πρώτο επεισόδιο του 7ου κύκλου, που προβλήθηκε αποκλειστικά στη Nova, στις 16 Ιουλίου, ταυτόχρονα με την Αμερική, φυσικά δεν παρεκκλίνει καθόλου από τον κανόνα που έκανε αυτή τη σειρά εθιστική για όλο τον κόσμο.

Η αυλαία αυτού του κύκλου ανοίγει παρουσιάζοντας μας μια Arya Stark αντάξια των δασκάλων της στο Braavos, η οποία εκδικείται ευφάνταστα και ολοκληρωτικά την εκατόμβη των συγγενών της στον Κόκκινο Γάμο, αποδεικνύοντας πως το κοριτσάκι που επαναλάμβανε τη λίστα ονομάτων των εχθρών της, έχει πλέον μετατραπεί σε μία εκδικητική φόνισσα, αποφασισμένη να αποδείξει πως ο Βορράς δεν ξεχνά.

Στο μεταξύ ο Brandon Stark κατορθώνει να φτάσει στο Τείχος, ενώ η επικείμενη επέλαση των White Walkers είναι το θέμα που κυριαρχεί στο πολεμικό συμβούλιο που συγκαλεί ο Jon Snow με τους επικεφαλής των Οίκων του Βορρά, παρουσία της Sansa. Έχοντας θητεύσει κοντά στους κορυφαίους δολοπλόκους του Westeros, την Cersei και τον Littlefinger, η Sansa Stark αντιλαμβάνεται πως οι υποστηρικτές της οικογένειας της πρέπει να ανταμειφθούν ώστε να περιοριστούν οι μελλοντικοί κίνδυνοι και ζητά την παραδειγματική τιμωρία όσων πρόδωσαν την οικογένεια τους, αμφισβητώντας έτσι την κρίση του νυν Βασιλιά. 

Στο μέτωπο του Νότου, η Cersei, με πλήρη επίγνωση του ότι πλέον ο θρόνος της έχει σαθρές βάσεις, αναζητά τον ιδανικό σύμμαχο στο πρόσωπο ενός σφετεριστή που πιθανά να αποδειχθεί ολέθριος. Το τίμημα που ζητά ο Euron Greyjoy για την αρμάδα που της προσφέρει είναι πολύ βαρύ κι ο εραστής αδελφός της Jaime σίγουρα θα κάνει ότι περνάει από το ένα και μοναδικό χέρι που του έχει απομείνει, για να μην συναφθεί αυτή η συμφωνία. 

Το παρελθόν του Sandor Clegane επιστρέφει και τον στοιχειώνει σχεδόν εξίσου με την αναγκαστική συναναστροφή του με τον Thoros και τον Beric. Για πρώτη φορά εμείς βλέπουμε την ανθρώπινη πλευρά του, κι εκείνος ατενίζει το μέλλον μέσα στην φωτιά, την φωτιά που σημάδεψε την ύπαρξη του για πάντα. Υπέροχη στιγμή με σαφή αναφορά στον πραγματικό κόσμο και το ανδρικό στυλ – που μάλλον προδίδει την άποψη των συγγραφέων της σειράς για το απανταχού παρόν man bun -  είναι η κυνική δήλωση του Hound πως δεν είναι δυνατόν να φοβηθεί άνδρες που κρύβουν την καράφλα τους με κοτσιδάκι, αναφερόμενος ευθέως στον Thoros. 

Ένας άλλος χαρακτήρας, του οποίου η εκτενής εμφάνιση στα νέα επεισόδια που θα απολαύσουμε αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική, μαρτυρά πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο με τις γνώσεις του σχετικά με τον πόλεμο των ανθρώπων με τους απέθαντους White Walkers, είναι ο συμπαθής και μονίμως ταλαιπωρημένος Samwell Tarly. Διψασμένος για μάθηση και πρόθυμος πάντα να βοηθήσει, ο σύντροφος του Jon Snow βρίσκεται για άλλη μια φορά στην καρδιά των εξελίξεων, ακόμα κι αν φαινομενικά κάνει μόνο τις βρωμοδουλειές. 

Φυσικά, η Μητέρα των Δράκων δεν θα μπορούσε να λείπει από το παρθενικό επεισόδιο του νέου κύκλου. Είδαμε την Daenerys Targaryen μαζί με τους τρεις δράκους της, γεμάτη προσμονή να πλησιάζει στο πατρογονικό της Κάστρο. Η Καλίσι πέρασε τις πύλες του Dragonstone περιστοιχισμένη από το παράδοξο πλήθος των συμβούλων της: έναν νάνο, έναν ευνούχο κατάσκοπο, μία πολύγλωσση τέως σκλάβα και τον εσωστρεφή και αιδήμων επικεφαλής του στρατού της.

Η δικαιωματική κάτοχος του θρόνου των Επτά Βασιλείων εγκαθίσταται μετά από ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι στο προπύργιο της στο Westeros, με απώτερο σκοπό να διαλύσει τους Lannister και να πάρει πίσω την θέση που της ανήκει. Είναι όμως πραγματικά αυτός ο ρόλος της ή η μοίρα της επιφυλάσσει περισσότερες εκπλήξεις; Στα επερχόμενα επεισόδια, που θα προβάλλονται κάθε βδομάδα αποκλειστικά στη Nova, θα μάθουμε αν η Καλίσι θα επιτελέσει ακόμα υψηλότερα καθήκοντα τα οποία υπερβαίνουν την διαμάχη για την εξουσία των Επτά Βασιλείων.

Θα περιμένουμε όλοι εναγωνίως, όπως κάθε χρόνο πια, την συνέχεια αυτής της περιπέτειας, προσπαθώντας να λύσουμε όλους τους γρίφους καθώς και να ανακαλύψουμε με αγωνία ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν. Η πυκνή πλοκή όμως προϋποθέτει γνώση των περασμένων έξι κύκλων και αν έχετε χάσει παλαιότερα επεισόδια, μπορείτε να ανατρέξετε στο διαθέσιμο box set που παρέχεται χωρίς καμία επιπλέον χρέωση χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand και στο Nova GO.

HOT ΣΗΜΕΡΑ!

Καινούριος Eminem, με λάβρα επίθεση ενάντια στην Iggy Azalea

Ακούστε το "Bang", μια συνεργασία με τον Conway The Machine

Pavlo: Πιστεύω ότι ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες κιθάρες...

Όσοι πήγαν φέτος στη Loreena McKennitt, είδαν στο πλάι της τον Παύλο Σιμτικίδη: έναν από τους…

Ejekt Festival 2019: The Cure + Michael Kiwanuka, Ride, Khruangbin, The Steams

Αποστομωτική εμφάνιση από τους Cure, οι οποίοι έβγαλαν sold-out την Πλατεία Νερού και έδωσαν μια…

Ματούλα Ζαμάνη + Βέβηλος, Imiterasu

Παρά το επικείμενο μπουρίνι, η Βλάχα με τη φωνή που σείει τα ντουβάρια γέμισε την Τεχνόπολη και…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

60 χρόνια από τον θάνατο της Billie Holiday

Το «παράξενο φρούτο» της τζαζ μυθολογίας ήταν μια σαρωτική προσωπικότητα, με πονεμένο μα ταυτόχρονα…

50 χρόνια Space Oddity

Μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει σήμερα το πρώτο αριστούργημα του David Bowie, ο οποίος άφησε την…

5 ECM ορόσημα από το παρελθόν, για πρώτη φορά σε βινύλιο

Τι παράδοξο, να βρίσκεις ξανά μπροστά σου, σε δίσκους, εκείνα τα έργα που στην εποχή τους είχαν…