Game Of Thrones, στα κανάλια Novacinema: Το 7ο επεισόδιο!

Το Movieworld δίνει ραντεβού με τους fans του Game of Thrones κάθε εβδομάδα και σχολιάζει όλα όσα διαδραματίστηκαν στην (ταυτόχρονη με την Αμερική) προβολή από τα κανάλια Novacinema (και με ελληνικούς υποτίτλους), την Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα.. Είδαμε το 7ο επεισόδιο και γράφουμε γι' αυτό...

Η πιο ενδιαφέρουσα έκπληξη στην πλοκή του νέου επεισοδίου του Game Of Thrones, που προβάλλεται στα κανάλια Novacinema ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υποτίτλους, έχει να κάνει με την Arya και την απόπειρα δολοφονίας της από τον «Άνθρωπο Χωρίς Πρόσωπο» μεταμορφωμένο σε άκακη γριούλα. Η πορεία προς το Westeros, άλλωστε, δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Σε μια σοκαριστική σκηνή, η μικρή Arya δέχεται μαχαιριές από την Waif (Faye Marsay). Απομένει μόνη της και κυκλωμένη από εχθρούς που αλλάζουν μορφή. Στο τέλος του επεισοδίου θα χαθεί στην αγορά, ανάμεσα στο πλήθος με το μέλλον της πιο αβέβαιο από ποτέ.

got7_arya.jpg

Σημαντική ήταν και η επιστροφή του χαρακτήρα του The Hound. Μάθαμε όμως επιπλέον πράγματα για τον μυστικό ρόλο του Ian McShane, καθώς το επεισόδιο ξεκινάει με τον ίδιο σε μια καταπράσινη κοιλάδα να χτίζει μια ξύλινη κατασκευή με τους υπόλοιπους πρώην πολεμιστές στο Quiet Isle, όπου έχουν πια μετανοήσει και θέλουν να βοηθήσουν αδύναμους λαούς. Στην ίδια κοιλάδα βρίσκουμε τον Sandor "The Hound" Clegane, τον οποίο θεωρούσαμε νεκρό. Όμως τελικά βρήκε τον δρόμο του και πλέον ανήκει στην σέκτα των μετανοημένων που «σώθηκαν». Ο Hound εξήγησε ότι επιβίωσε χάρη στην ασίγαστη δύναμη του μίσους του και ο ίδιος ακούγεται σαν να στοχεύει να πάρει εκδίκηση από την Arya Stark η οποία ήταν υπεύθυνη για την απόπειρα δολοφονίας του. Ο Hound όμως στο τέλος του επεισοδίου θα βρει όλους τους συντρόφους του φριχτά θανατωμένους και θα επιτρέψει στο μίσος του να τον κυριεύσει ολοκληρωτικά.

Στο μεταξύ η Margaery συνεχίζει να δίνει την εντύπωση της πιστής και φρόνιμης συζύγου, φτάνοντας σε σημείο να προσπαθεί να διώξει την γιαγιά της για το καλό του βασιλείου. Όμως το σημείωμα που της αφήνει στα κρυφά αποκαλύπτει ότι δεν άλλαξε ποτέ η αφοσίωσή της και πως απλά υποκρίνεται ενώπιον του Sparrow για να επιβιώσει. Η πολυσυζητημένη περσόνα του Jon Snow αποκτά μεσσιανικές διαστάσεις απέναντι στους συνοδοιπόρους του, ενώ ο ίδιος χρειάζεται τη βοήθειά τους για να αντιμετωπίσει τους Boltons. Φυσικά θα την αποκτήσει καθώς «πέθανε για τις αμαρτίες τους» και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς τους.

got7_sansaandjon.jpg

Η προσπάθεια εύρεσης στρατού συνεχίζεται με τον Jon, την Sansa και τον Ser Davos να πηγαίνουν στο Bear Island για να ζητήσουν συμμαχία από το House Mormont. Εκεί θα αναγκαστούν να παρακαλέσουν την εννιάχρονη επικεφαλής, την Lyanna. Ένας χαρακτήρας-αποκάλυψη με ένα κοριτσάκι που δεν παίρνει από εύκολα λογάκια, που έχει την ικανότητα δέκα ανδρών στο παζάρεμα και που δεν μασάει τα λόγια της. Ο Ser Davos αποδεικνύεται ο πιο ικανός στο να κάμψει την καχυποψία της και τελικά να αποσπάσει… 62 (!) πολεμιστές. Η καμπάνια για συμμαχίες δεν είναι τόσο πετυχημένη στο House Glover. Ο Jaime και ο πρώην ιππότης Bronn φτάνουν στο Riverrun και ανταλλάσσουν τον πιο απολαυστικό διάλογο του επεισοδίου. Όλα σε αυτό το μέτωπο εξαρτώνται από τον Brynden "Blackfish" Tully (ένας αινιγματικός χαρακτήρας) και το αν θα δώσει τη βοήθειά του. Η διαπραγμάτευση μεταξύ του Blackfish και του Jaime όμως δεν θα πάει πολύ καλά.

Ενώ η Yara και οι υπόλοιποι πολεμιστές του Ironborn πίνουν και φλερτάρουν με τις πόρνες, ο ευνουχισμένος Theon είναι λογικό να αισθάνεται άβολα. Η αδερφή του είναι αυτή που θα τον πλησιάσει και θα του μιλήσει, συμβουλεύοντάς τον να επιλέξει την πορεία του. Έχει από τη μια την επιλογή να αυτοκτονήσει αν αισθάνεται περιττός και από την άλλη να γίνει ένα με την ομάδα και να την βοηθήσει να βρουν την Khaleesi ώστε να συνάψουν συμμαχία με την μητέρα των δράκων. Μόλις τρία επεισόδια έμειναν για το μεγάλο φινάλε της σειράς και η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο.

Tη συναρπαστική συνέχεια αυτή αναμένουμε την επόμενη Κυριακή, στις 04:00 μετά τα μεσάνυκτα (όπως άλλωστε κάθε Κυριακή). Θα είμαστε συντονισμένοι στα κανάλια Novacinema για να τη δούμε, ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υποτίτλους. Και όσοι από εμάς δεν αντέχουν να ξενυχτήσουν, με τη νέα λειτουργία εγγραφής τη γράφουν για να τη δουν όποτε εκείνοι θέλουν.

Τέλος, κάθε Σάββατο, πριν την ταινία τωv 22:00 στο Novacinema1 & HD, παρακολουθούμε και την εβδομαδιαία εκπομπή της ΗΒΟ που προβάλλεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema και εμβαθύνει στο κάθε επεισόδιο της σειράς "Game Of Thrones VI". Η εκπομπή “After The Thrones” είναι ένα εβδομαδιαίο show, το οποίο με μία ζωντανή, γεμάτη χιούμορ και έμπειρη ματιά, μάς ξεναγεί στη δημοφιλή σειρά της ΗΒΟ Game of Thrones. Την εκπομπή παρουσιάζουν ο Andy Greenwald και Chris Ryan.

Ραντεβού πάλι την επόμενη Τρίτη!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured