Μια από τις μεγάλες πρεμιέρες αυτού του μήνα στα Novacinema, είναι το Joy. Σημειώστε ώρα και μέρα, γιατί αξίζει να την παρακολουθήσετε: 20 Νοεμβρίου, στις 22:00! H αφήγηση της ταινίας στρέφεται γύρω από την πραγματική ιστορία της Τζόι Μανγκάνο, μιας νέας γυναίκας από τη μικροαστική Αμερική, που παλινδρομεί ανάμεσα στους ανήμπορους να βοηθήσουν, διαζευγμένους γονείς της και την γιαγιά της που της δίνει κουράγιο με την υπόσχεση ότι μια μέρα θα γίνει κάτι σπουδαίο, παρότι τίποτα δεν προμηνύει κάτι τέτοιο.

Η Τζόι εμπνέεται μια ευρεσιτεχνία που θα αλλάξει τη ζωή της, μια θαυματουργή σφουγγαρίστρα που λύνει τα χέρια κάθε νοικοκυράς και ξαφνικά αρχίζει να οδεύει ολοταχώς στο Αμερικάνικο όνειρο. Ο σκηνοθέτης David O. Russell, συνεχίζει ένα σερί επιτυχιών μετά τις ταινίες The Fighter, Silver Linings Playbook και American Hustle και μάλιστα συνυπογράφει το έξοχα παρανοϊκό σενάριο αυτής της σατιρικής ματιάς στην μεσοαστική τάξη των προαστίων και των ανθρώπων που μέσα από τις φαντασιώσεις τους διεκδικούν μια θέση στον ήλιο.

joyin.jpg

Αν δεν προλαβαίνετε την πρεμιέρα και είστε συνδορμητής Nova3play, τότε το Nova On Demand θα σας δώσει τη λύση, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Συνδέετε τον αποκωδικοποιητή με το internet και αποκτάτε πρόβαση στο Nova On Demand (plug & play), απολαμβάνοντας έτσι σειρές, ντοκιμαντέρ, ταινίες και φυσικά το Joy όπου η Τζένιφερ Λώρενς ενσαρκώνει με τη συνηθισμένη της πειθώ αυτή τη γυναίκα. Είναι αξιοθαύμαστη η ικανότητα την να δίνει παθιασμένες ερμηνείες διατηρώντας το διασκεδαστικό στοιχείο και την σπιρτάδα! Σε αυτό το success story «νοικοκυριού» ο σκηνοθέτης βλέπει στην ηρωίδα του την οποιαδήποτε γυναίκα που θέλει να αναπνεύσει μέσα σε μια άκαμπτη πραγματικότητα.

Στον ρόλο του πατέρα της βρίσκεται ο σπουδαίος Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος με ένα βλέμμα και λίγες συσπάσεις του προσώπου του μπορεί να εκφράσει συναισθήματα που μεταγενέστεροι «καταξιωμένοι» ηθοποιοί χρειάζονται ώρες μονολόγου και υποκριτικών υπερβολών. Την μητέρα της Τζόι, μια γυναίκα που ζει αγκαλιά με τις σαπουνόπερες στην τηλεόραση (σε μια πιο light εκδοχή της Έλεν Μπέρστιν από το Requiem For A Dream) ερμηνεύει πειστικά η Βιρτζίνια Μάντσεν, ενώ ο Έντγαρ Ραμίρεζ είναι ο πρώην σύζυγος που ζει στο υπόγειο.

Οι ρυθμοί της ταινίας είναι καταιγιστικοί αλλά αν δεν προλαβαίνετε να την παρακολουθήσετε μην ανησυχείτε. Η Nova φροντίζοντας για τη βέλτιστη τηλεοπτική εμπειρία των συνδρομητών της, έδωσε λειτουργίες που αλλάζουν την τηλεόραση που ξέραμε! Υπάρχει δυνατότητα εγγραφής (REC), δυνατότητα Pause & Play αλλά και δυνατότητα Rewind: Σας ξέφυγε μια σκηνή της ταινίας; Τώρα κάνετε πίσω στο ζωντανό πρόγραμμα για να ξαναδείτε ό,τι χάσατε!

joyin2.jpg

Η ιστορία παίρνει μπροστά τη στιγμή που η αυτοδημιούργητη Τζόι παίρνει ένα δάνειο για να στήσει την τρελή ιδέα της από την κοπέλα του πατέρα της (πάντα υπέροχη η Ιζαμπέλα Ροσελίνι), πράγμα που την οδηγεί στην προστασία και προώθηση του μαρκετίστα γιάπη που υποδύεται ο Μπράντλει Κούπερ. Μέσα σε ένα διαφημιστικό διάκοσμο από επιθετικό μάρκετινγκ και τηλεοπτική αισθητική, η σχέση των ηρώων που ερμηνεύουν ο Κούπερ και η Λώρενς αναπτύσσεται με το δικό της ρυθμό και η ταινία μετατρέπεται σε πικρή κωμωδία με κοινωνικό σχόλιο για την καταναλωτική κουλτούρα και την ποπ αισθητική. Εκεί παραμονεύει μια ανατροπή, αλλά και το παραμυθένιο happy end της ιστορίας. Κι αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα ιδέα του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ σ’ αυτήν την ταινία: το αμερικανικό όνειρο, είναι βγαλμένο από τις σαπουνόπερες που δημιούργησε και ο έρωτας καρποφορεί ανεξάρτητα από τον κυνισμό που τον κατακλύζει.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured