Πώς μετά από έναν ευτυχισμένο γάμο οκτώ ετών, μια ωραία μέρα θες να πυροβολήσεις τον σύντροφό σου στο κεφάλι; Αυτό που θα ήταν απλά ένας ακόμη περιπαικτικός τίτλος για την στήλη της Κάρι Μπράτσο στο Sex And The City, καθώς θα την έγραφε από το άνετο γραφείο της με θέα την αστραφτερή Νέα Υόρκη, στην νέα σειρά της Sarah Jessica Parker, γίνεται μια αφορμή για ένα γλυκόπικρο δράμα χαρακτήρων που λειτουργεί σαν καθρέφτης στις μακροχρόνιες σχέσεις.

Όμως η Πάρκερ δεν ανήκει πια στον κόσμο του “Sex and the City” και με το νέο της τηλεοπτικό όχημα, το “Divorce” δοκιμάζεται με τόλμη σε μια μαύρη κωμωδία που παρακολουθούμε κάθε Κυριακή στις 05:00, ξημερώματα Δευτέρας, ταυτόχρονα με την Αμερική και σε primetime προβολή κάθε Δευτέρα στις 21:15 - που αλλού; Στα Novacinema. Πρόκειται για μια σειρά που θέτει άβολα ερωτήματα και επιχειρεί να δώσει μερικές άβολα ρεαλιστικές απαντήσεις. Σαν ένα πρόσωπο που μέσα σε ένα τυπικά ευγενικό πάρτι, σπάει τη σιωπή χάρη με ένα άβολο σχόλιο και προκαλεί αμηχανία στην ομήγυρη. Κάπως έτσι μοιάζει το Divorce ανάμεσα στις ροζ ρομαντικές κομεντί που κατακλύζουν την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και τις οποίες έθρεψε η τηλεοπτική εικόνα της Sarah Jessica Parker.

Είναι ένα ανέλπιστα προσωπικό, τηλεοπτικό project που με το πανωφόρι του χιούμορ των αδιέξοδων σχέσεων προσφέρει μια διεισδυτική όσο και ψυχαγωγική ματιά στον κορεσμό του γάμου, στο ερωτικό τέλμα που πέφτουν τα ζευγάρια όταν έχουν παιδιά και τα καλά κρυμμένα απωθημένα. Και ευτυχώς με το Nova On Demand, που παρέχεται χωρίς καμία επιπλέον χρέωση σε όλους τους Nova3play συνδρομητές, μπορούμε να το απολαμβάνουμε όποτε θέλουμε και να μη χάνουμε τις εξελίξεις.

Η υπόθεση, αναλυτικά, έχει ως εξής: H Frances (Sarah Jessica Parker) και ο Robert (Thomas Haden Church) αποφασίζουν να χωρίσουν όταν έρχεται στο φως ένα άνευ σημασίας τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους και τα μυστικά που τους χωρίζουν. Ένα καταστροφικό πάρτι σε σπίτι φίλων θα πυροδοτήσει την πτώση τους και θα αποκαλύψει την απόσταση που τους χωρίζει – απόσταση που δημιουργήθηκε μετά από χρόνια στα οποία οι δυο τους έβαζαν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι.

Ο εγωκεντρικός περίγυρος φίλων, οι ανάγκες των παιδιών, οι ασφυκτική ρουτίνα και η κινούμενη άμμος του γάμου φιλτράρονται μέσα από προσεκτικές παρατηρήσεις στην συμπεριφορά, από αμήχανες στιγμές και από δεικτικό χιούμορ. Με τη Nova, τέτοιες στιγμές μπορούμε να τις ξαναδούμε πατώντας REWIND αλλά και να τις αποθηκεύσουμε για μελλοντικές επαναλήψεις, με τη δυνατότητα REC. Και φυσικά, να πατήσουμε PAUSE&PLAY για να μη χάσουμε ούτε πλάνο, όταν τηλέφωνα, ντελίβερι και οτιδήποτε άλλο, μας διακόψει από την προβολή.

divorcein.jpg

Είναι ευτυχές το γεγονός ότι η Sarah Jessica Parker αποφάσισε να μην επαναλάβει μια γλυκερή εκδοχή της διάσημης περσόνας της και απέφυγε να γίνει φάντασμα του εαυτού της. Στα επεισόδια του πρώτου κύκλου του Divorce, ερμηνεύει τον χαρακτήρα της με ρεαλισμό στην έκφραση, χωρίς μανιέρα και αφήνει να φανεί μια συναισθηματική ραγάδα. Ο Church στον ρόλο του συζύγου της Robert, είναι εξίσου απολαυστικός με το γνώριμο αποστασιοποιημένο, ειρωνικό ύφος που γνωρίσαμε στο Sideways (2004) του Αλεξάντερ Πέιν. Το διαζύγιο είναι μια σοβαρή υπόθεση όμως η σειρά δεν αφήνει την θλίψη να επιβληθεί αλλά ούτε και το στοιχείο της φάρσας να αλλοιώσει την ουσία των συναισθηματικών μεταπτώσεων, δυο ανθρώπων που δεν ξέρουν αν αξίζει να διασώσουν την κοινή τους ζωή. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο χαρακτήρας της Sarah Jessica Parker "I want to save my life while I still care about it."

Ο Πόλεμος των Ρόουζ συναντά σε μια αξιοσημείωτη σειρά που «παντρεύει» (σ.σ. irony) την γυναικεία ανασφάλεια, την κρίση μέσης ηλικίας, την μητρότητα, τις αξεπέραστες κοινωνικές συμβάσεις, την ψευδεπίγραφη ασφάλεια του γάμου και την ανάγκη για υπέρβαση στον δρόμο για μια κάποια ευτυχία μέσα στο γάμο. Ακόμα και το μεγαλύτερο στάδιο για αυτή την κατεύθυνση είναι το Διαζύγιο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured