Λένε ότι η Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως. Και στην περίπτωση του Bryan Adams, θεωρώ ότι ισχύει απόλυτα. Έχουν περάσει 4 χρόνια από την τελευταία συναυλία του Bryan Adams στην χώρα μας και για πολλούς και διάφορους λόγους έχει χαραχθεί στην μνήμη μου ως μια από τις πιο feelgood συναυλίες που έχω πάει ποτέ. Οπότε το να ξαναδώ/ούμε τον Bryan Adams στον ίδιο χώρο ήταν μια εύκολη απόφαση, παρόλο την βροχή που έπεφτε όλη το απόγευμα, και την απεργία των ταξί που έκανε την επιστροφή λίγο δύσκολη. Η ώρα έναρξης της συναυλίας είχε ανακοινωθεί για τις 21:00 και φθάνοντας στο Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ με το μάτι μέτρησα λίγο-πολύ τον ίδιο κόσμο που είχε έρθει και την προηγούμενη φορά Στις εξέδρες ήταν ζευγάρια κοντά στην ηλικία του Bryan Adams (60-65 χρόνων), ζευγάρια που ήταν έφηβοι όταν το διάστημα 1984-1996 ό,τι κυκλοφορούσε ο Καναδός καλλιτέχνης γίνονταν η μια επιτυχία μετά την άλλη, γονείς με τα παιδιά τους , ενώ στην αρένα υπήρχε και ένας πυρήνας φανατικών οπαδών που είχαν πιάσει από νωρίς κάγκελο.

21:20 όλα ήταν έτοιμα για την έναρξη της συναυλίας και μετά από ένα σύντομο video, η συναυλία ξεκίνησε με το "Kick Ass", από το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο So Happy It Hurts.  Μπορεί το "Kick Ass" να είναι ένα μέτριο ως κακό τραγούδι, αλλά επειδή έχει ένα συναυλιακό ρυθμό, ήταν κατάλληλο για πρώτο τραγούδι. Αλλά όταν μετά ακολουθούν τα "Can’t Stop This Thing We Started" και "Somebody" και βλέποντας την αντίδραση του κοινού καταλαβαίνεις ότι τα κλασικά τραγούδια του Bryan Adams είναι αθάνατα. Στο "18 'til I Die", σκέφτηκα ότι ναι, μπορεί η ηλικία να είναι ένα νούμερο, αλλά ο Bryan Adams όσο αντέχει και μπορεί, θα νιώθει ένας ώριμος 18χρονος και θα είναι συνεχώς στην σκηνή.

Η ώρα για τις πρώτες μπαλάντες είχε φτάσει, σχετικά νωρίς, με το "Please Forgive Me", στο "Shine A Light" δημιουργήθηκε ένα ωραίο σκηνικό με τους φακούς από τα κινητά τηλέφωνα, ενώ δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει αναφορά για τον πιτσιρικά Bryan Adams, που με μεγάλη συστολή είχε γράψει το "It's Only Love" ειδικά για την Tina Turner, στην οποία αφιερώσε το τραγούδι. Λίγο αργότερα μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν κάμερες, οι οποίες θα δείχνουν στο video wall οποιαδήποτε χορευτική φιγούρα κατά τη διάρκεια της επόμενης επιλογής της setlist. Έτοιμοι; “You Belong Τo Me”, λοιπόν, με το Κλειστό του ΟΑΚΑ να μετατρέπεται σε ντίσκο και τον κόσμο να χορεύει ασταμάτητα. Κάπου έχει συνειδητοποιείς ότι έχει περάσει 1 ώρα δίχως να το έχεις καταλάβει, έχεις ακούσει μια σειρά από γνωστά τραγούδια, αλλά συνάμα ξέρεις ότι ακόμα δεν έχεις ακούσει τα super hits.

Μιλώντας για super hits, δεν θα μπορούσε να λείπει το "(Everything I Do) I Do It For You" και ο τότε έφηβος Παναγιώτης θυμάται καλά να πηγαίνει στον Πειραιά σινεμά το 1991 για να δει την μία φορά το Robin Hood : Prince Of Thieves και την άλλη φορά το Terminator 2: Judgment Day. Σε μια συνέντευξη του στο Classic Rock, ο Bryan Adams κάνει μια ανασκόπηση της καριέρας του, και μεταξύ σοβαρού και αστείου λέει ότι για τα τρία ακόρντα που ξέρει να παίζει στην κιθάρα, καλά τα έχει καταφέρει. Μιλώντας για τρία ακόρντα, υπάρχει πιο κλασσικό τραγούδι στην δισκογραφία του Καναδού από το "Summer Of '69" που έγινε ο αναμενόμενος χαμός.

Ο Bryan Adams συνηθίζει να δέχεται requests από το κοινό για τραγούδια που το κοινό θέλει να ακούσει. Μάλιστα από την αρχή της συναυλίας ορισμένοι είχαν ετοιμάσει σε χαρτόνια τα τραγούδια που ήθελαν να ακούσουν, με τον Bryan Adams να τους λέει ότι να κάνουν λίγο υπομονή και θα έρθει η ώρα τους. Έτσι λοιπόν, δέχθηκε request από την Μαρίνα/Δημήτρη/Βλάσση, με τον κιθαρίστα Keith Scott με μια ισπανική κιθάρα στα χέρια, να παίζει το  “Have You Ever Really Loved a Woman?”.

Μετά τα request είχε έρθει η ώρα για το "Cuts Like A Knife" και με αυτό το τραγούδι η μπάντα του Bryan Adams μας αποχαιρέτησε.  Η συναυλία όμως δεν είχε τελειώσει και ο Bryan Adams  βγήκε μόνος του στην σκηνή με μια κιθάρα για να παίξει τα "Straight From The Heart" , "All For Love" και "Christmas Time" για να ολοκληρωθεί η συναυλία μετά από 2 ώρες και 31 τραγούδια.

Βάζοντας στο ζύγι τις συναυλίες του 2019 και 2023 θεωρώ ότι έχουμε ισοπαλία. Το 2019 υπήρχε το αίσθημα της έκπληξης, το 2023 ένιωσα σε σημεία ένα déjà vu, αλλά και πάλι ήταν ευχάριστο το αίσθημα. Δεν μπορείς να ζητήσεις παραπάνω από τον Bryan Adams, όταν είναι στην σκηνή επί δυο ώρες παίζοντας μια σειρά από κλασικά τραγούδια. Το μόνο που ζητάω εάν μας έρθει ξανά, να είναι καλοκαίρι να τον ευχαριστηθούμε και σε ανοικτό χώρο.  Μέχρι τότε "I got my first real six-string/ Bought it at the five-and-dime/ Played it 'til my fingers bled/ Was the summer of '69".

Kick Ass
Can’t Stop This Thing We Started
Somebody
18 'til I Die
Please Forgive Me
One Night Love Affair
Shine A Light
Heaven
Go Down Rockin'
It's Only Love
Kids Wanna Rock
You Belong To Me
I've Been Looking For You
The Only Thing That Looks Good On Me Is You
When You Love Someone
Here I Am
When You're Gone (solo)
Thought I'd Died And Gone To Heaven
(Everything I Do) I Do It For You
Back To You
So Happy It Hurts
Run To You
Summer Of '69
Have You Ever Really Loved A Woman? (request)
Heat Of The Night (request)
Room Service (request)
Do I Have To Say The Words? (request)
Cuts Like A Knife
Straight From The Heart (solo)
All For Love (solo)
Christmas Time (solo)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured