Κεντρική φωτογραφία και φωτογραφίες Red Axes: Dicky Bury

Έναν αξέχαστο μουσικό μαραθώνιο χάρισε το EDEN party του Plisskën Festival στις Αθηναίες και τους Αθηναίους που έσπευσαν στο Ωδείο Αθηνών τις απογευματινές ώρες της Κυριακής που μας πέρασε, σε μια διοργάνωση που φαίνεται να έχει αγαπηθεί όσο λίγες από το dance κοινό της πόλης.

eden-1eden-2

Clubbing newbies, αλλά και βετεράνοι της νύχτας και του ηλεκτρονικού ήχου συνέρρευσαν στον φιλόξενο και ομολογουμένως aesthetically pleasing χώρο του Ωδείου Αθηνών στο κέντρο της πόλης, για να υποδεχθούν για ακόμη μια φορά στη χώρα μας τους ισραηλινούς Red Axes, δηλαδή το επιτυχημένο electronic duo των Dori Sadovnik και Niv Arzi.

Τη βραδιά ή μάλλον το απόγευμα προτού ο ήλιος δύσει άνοιξε ο Jay Jay ή κατά κόσμον Ιάσονας Οικονόμου, ο οποίος ζέστανε το κοινό που άρχισε να εμφανίζεται στον χώρο από νωρίς, με ήχους που κυμαίνονταν από house και tech μέχρι funk και μελωδικά beats. Το DJ set του κινήθηκε στους uplifting ρυθμούς που μας έχει συνηθίσει, θυμίζοντας αρκετά τα ανέμελα βράδια στις Μάντρες της Ανάφης όπου και περνά ο ίδιος τα καλοκαίρια του.

eden-6eden-11

Τη σκυτάλη πήρε μια γνώριμη και πολύ αγαπημένη φιγούρα της αθηναϊκής ηλεκτρονικής σκηνής, η K.atou ή κατά κόσμον Κατερίνα Μόρτζου, με πολλά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη της και εμφανίσεις σε εμβληματικά φεστιβάλ, όπως τα Glastonbury και Rizzla event. House και techno, ο ήχος του Detroit και του Chicago, παντρεύτηκαν για ακόμη μια φορά σε ένα άκρως επιτυχημένο set της, με την ίδια να μοιάζει να το διασκεδάζει για τα καλά, φορώντας μάλιστα ένα Greek Visions T-shirt με το πρόσωπο της εγχώριας ιέρειας του ηλεκτρονικού ήχου, Λένας Πλάτωνος.

eden-5eden-7eden-4eden-8eden-19

Στις 20.30 το βράδυ και όταν το Ωδείο Αθηνών είχε πλέον γεμίσει για τα καλά από κόσμο, το δίδυμο των Red Axes έκανε την εμφάνισή του στο κατάφυτο EDEN stage εν μέσω ζητοκραυγασμών του κοινού και ξεκινώντας το set του δυναμικά, με το μπάσο να ανεβαίνει για τα καλά. Σε μια εμφάνιση που κράτησε μέχρι και λίγο μετά τις 12.00 το βράδυ – και που έληξε με τη διοργάνωση να τραβά κυριολεκτικά τα καλώδια ώστε να τους σταματήσει – οι ισραηλινοί καλλιτέχνες, που σχηματίστηκαν αρχικώς ως η post punk μπάντα των Red Cotton για να μετεξελίξουν τον ήχο τους στα αργά down beats και το electric garage που γνωρίζουμε σήμερα, παρουσίασαν ένα set-δυναμίτη, με το κοινό να ξεδίνει για τα καλά χορεύοντας στον ρυθμό της μουσικής τους από την πρώτη κιόλας στιγμή. Πιστοί στην αποστολή του να κάνουν τους πάντες να το διασκεδάσουν με την ψυχή τους, οι Red Axes μέσα σε λίγες μόλις ώρες μετέφεραν τους πάντες τόσο στα υπόγεια του Άμστερνταμ, όσο και στους δρόμους του Τελ Αβίβ, με τίποτα να μην θυμίζει πια πως το EDEN party στο οποίο παρευρισκόμασταν λάμβανε χώρα ένα απόγευμα Κυριακής.

katou-img_0798_dicky-buryimg_0890_dicky-buryimg_1009_dicky-buryimg_0977_dicky-buryimg_0824_dicky-burymig-1212img_0984_dicky-buryimg_0822_dicky-bury

Στον χώρο του Ωδείου, ο κόσμος είτε χόρευε εκστατικά, είτε απολάμβανε δροσερά κοκτέιλ και μπύρες στο αίθριο, ρίχνοντας και μια ματιά σε installations του Max Cooper που βρίσκονταν εγκατεστημένα εκεί, σε ένα spot που επάξια θεωρείται εδώ καιρό το απόλυτο ηλεκτρονικό venue της πόλης.

eden-13eden-10eden-9eden-12eden-17eden-18eden-15eden-16eden-17eden-18eden-3

Sundays Are For Lovers” είναι το moto των EDEN parties και ακόμη ένα απόλυτα ευφορικό event τους μας έσωσε από την Κυριακάτικη κατάθλιψη ενόψει της εκκίνησης ακόμη μιας εργάσιμης εβδομάδας. Στα επόμενα!

Κεντρική φωτογραφία και φωτογραφίες Red Axes: Dicky Bury

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured