View More

Οι Paradise Lost αντέχουν στον χρόνο

Στο live των Paradise Lost το βράδυ της Κυριακής 17 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club επιβεβαιώθηκε η σχέση εμπιστοσύνης τους με το ελληνικό κοινό, με πρωταγωνιστή την αγάπη του κόσμου για την μπάντα. 

Χώρος
Fuzz Live Music Club
Ημερομηνία διεξαγωγής
17/4/2022
Φωτογράφος
Αφροδίτη Ζαγγανά
Αλέξανδρος Τοπιντζής
Αλέξανδρος Τοπιντζής

Οι αμέτρητες φορές που έχουν επισκεφτεί την χώρα μας οι Paradise Lost δεν αποτελούν επαναλήψεις μιας συνήθειας που απλά έτυχε. Το ελληνικό κοινό ακολούθησε το group σε κάθε αλλαγή του μουσικού στυλ και αυτή η ανανέωση εμπιστοσύνης έχτισε μια σχέση που άντεξε στον χρόνο. Έτσι παρά τις έντονες αλλαγές των setlist από δεκαετία σε δεκαετία, οι Βρετανοί παραμένουν ένα σχήμα που μπορεί να συγκινήσει όσους δεν τους έχουν δει διψήφιο νούμερο φορών. Και αυτό οφείλεται τόσο στην δισκογραφική τους συνέπεια όσο και στο γεγονός ότι γνωρίζουν ποια κομμάτια να επιλέξουν από τις νεότερες κυκλοφορίες τους, ώστε το setlist να παραμείνει ενδιαφέρον.

Το live άνοιξαν οι Fragment Soul οι οποίοι με το gloomy - ατμοσφαιρικό metal τους, δεν ενθουσίασαν ούτε με τις συνθέσεις που παρουσίασαν, ούτε και με το ηχητικό αποτέλεσμα (ειδικά στα φωνητικά). Το setlist βασίστηκε στον περσινό δίσκο τους Axiom of Choice και ενώ κατάφεραν να έχουν μια ροή στο live τους, δυστυχώς επειδή ο δίσκος περιλαμβάνει και άνισες στιγμές, μοιραία αυτές πέρασαν και στην εμφάνιση τους.

fragmentsoul_001

fragmentsoul_002

Ευτυχώς οι Paradise Lost μετά από παρατεταμένη απουσία από τα σανίδια, λόγω Covid, δεν εμφάνισαν αδυναμίες όπως παλιότερα και η εμφάνιση τους στο Fuzz κρίνεται επιτυχημένη. Ήδη από τις πρώτες νότες του εναρκτήριου Embers Fire, η φωνή του Nick Holmes φάνηκε ότι είναι σε άριστη κατάσταση και άμεσα καταλάβαμε ότι όλα θα πάνε καλά. Ακόμα και το κέφι των Aaron Aedy και Gregor Mackintosh ήταν σταθερά παρόν σε όλο το ενενηντάλεπτο set, οπότε παρέα με το φλεγματικό χιούμορ του Holmes, η λιτή σκηνική παρουσία των Βρετανών ανταποκρίθηκε στις χαμηλές προσδοκίες μας.

paradiselost_002

paradiselost_003

Σε ακριβώς 90 λεπτά  οι Lost μας παρουσίασαν αρκετές συνθέσεις από το Obsidian, το τελευταίο album τους εκ των οποίων δύο (Darker Thoughts, Ghosts) βρίσκονταν στο encore. Μια παράτολμη απόφαση που φαίνεται ότι απογοήτευσε όσους προτιμούν να ακούσουν παλιότερα τραγούδια προς το τέλος του σετ. Αν εξαιρέσουμε 1-2 συνθέσεις που υπήρξαν χλιαρές αντιδράσεις ("Serenity", "Blood and Chaos"), το αθηναϊκό κοινό ήταν ψυχή τε και σώματι συντονισμένο με την μουσική, επιβεβαιώνοντας ακόμη μια φορά ότι πλέον ελάχιστο ρόλο παίζουν οι επιλογές αλλά η αγάπη. Και όσο αυτή υπάρχει, θα συνεχίσουν να έρχονται στην χώρα μας και εμείς να τους υποδεχόμαστε τόσο θερμά, όσο και φέτος.

paradiselost_005

paradiselost_001

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Liz Harris και ο Πάνος Αλεξιάδης κατέρριψαν τα στερεότυπα της live συνθήκης καλώντας σε ένα ...

O Αλέξανδρος Τοπιντζής βρέθηκε στην live παρουσίαση του νέου δίσκου των Sworr. με τίτλο Honest στο

Στο live των Paradise Lost το βράδυ της Κυριακής 17 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club

FEATURED TODAY

Μετά την περσινή hybrid version του, το αθηναϊκό φεστιβάλ για την τζαζ μουσική επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με νέα ταυτότητα και όραμα, ως ολοκληρωμένο φεστιβάλ πόλης, με τις γυναίκες της τζαζ στον πυρήνα της φετινής ατζέντας του.

Ο Δημήτρης Μάστορης σε μια δημιουργική επισκόπηση της "καυτής" hip hop επικαιρότητας, από τον ΛΕΞ στον Kendrick Lamar και από τον Pusha T. στον Θύτη και στον Saske. Bonus track το βραδύκαυστο post hip - hop των dälek.

 H Ναταλία Πετρίτη και ο Βασίλης Σπανός είδαν το The Northman, την πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη τρίτη ταινία του Robert Eggers και αυτές είναι οι ετυμηγορίες τους. 

Top
0
Shares