Παραφράζοντας την κλασική πια ρήση του Brian Eno για τους Velvet Underground και τις 10.000 μπάντες που ξεπήδησαν από τα 10.000 πρώτα αντίτυπα που πούλησε το ντεμπούτο τους, θα μπορούσαμε να πούμε ότι όποιος αγόρασε κόπια του Unknown Pleasures στα πρώτα 1980s θα τραβήχτηκε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στους σκοτεινούς δρόμους του post-punk.

Μία από τις μπάντες που ξεπήδησαν από τη βαριά επιρροή του θρύλου και του ήχου των Joy Division (έχοντας μάλιστα επικριθεί κατά καιρούς και για στεγνό κοπιάρισμα) είναι και οι Ρώσοι Motorama, οι οποίοι παίζουν ένα indie post-punk που αρέσει πολύ στη χώρα μας. Γι' αυτό και 9 χρόνια μετά το ομολογουμένως αξιόλογο ντεμπούτο τους Alps (2010) επέστρεψαν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της περιοδείας για την πρόσφατη κυκλοφορία Marry Nights (2018). Και, συνεχίζοντας τη sold-out παράδοσή τους, «ανάγκασαν» τους διοργανωτές να προσθέσουν και δεύτερη ημερομηνία εμφάνισης στη Death Disco, την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

51eMtr_2.jpg

Σε αυτή τη δεύτερη ημερομηνία βρεθήκαμε κι εμείς, να τους ξανανταμώνουμε στη μικρότερη ίσως σύνθεση με την οποία τους έχουμε δει, χωρίς δηλαδή την Irene Parshina. Τη βραδιά άνοιξαν οι Marva Von Theo που, παρότι επιστρατευμένοι τελευταία στιγμή για τις ανάγκες της επιπλέον συναυλίας, εμφανίστηκαν καθόλα έτοιμοι να υποστηρίξουν ένα πολυαναμένόμενο –έστω και για μια μικρή μερίδα κοινού– gig. H Μάρβα Βούλγαρη και ο Θοδωρής Φοινίδης παρουσίασαν επί σκηνής την πρώτη τους δουλειά Dream Within A Dream (2018), που έχει ό,τι ακριβώς προμηνύει ο τίτλος: synth ατμόσφαιρες και σκοτεινούς dream pop ήχους, οι οποίοι ξεδιπλώνονται και αναπτύσσονται στο πολύ καλό επίπεδο που έχει καταφέρει να πιάσει η σχετική ελληνική σκηνή τα τελευταία χρόνια.

51eMtr_3.jpg

Γύρω στις 10 και μισή, τηρώντας κατά γράμμα το ανακοινωμένο πρόγραμμα, οι Motorama έλαβαν θέσεις μπροστά από τον κόσμο τους, που για μία ακόμη φορά δεν άφησε τη Death Disco άδεια. Κάπως υποτονικά στην αρχή, αναπτύσσοντας ωστόσο δυναμική όσο περνούσε η ώρα, έπαιξαν σχεδόν το σύνολο του Marry Nights, χωρίς όμως να αμελήσουν να συμπεριλάβουν στο set και μερικά ορόσημα από την προηγούμενη δισκογραφία τους, όπως το "Ι See You", το "Heavy Wave" και φυσικά  το καταπληκτικό "Alps" από τον ομώνυμο εκείνο πρώτο τους δίσκο, με τον οποίον και μας συστήθηκαν.

51eMtr_4.jpg

Ο frontman Vladislav Parshin είναι πάντα μια πιασάρικη φιγούρα και η οριακά αυτιστική του performance κουμπώνει καλά στα δεδομένα του ήχου που εκπροσωπεί –ωστόσο τα χαμηλά του φωνητικά καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς συνεπικούρησαν σε ένα ουδέτερο και επίπεδο συναυλιακό αποτύπωμα.

51eMtr_5.jpg

Κατά τα άλλα, στο σύνολό της, η πρώτη αυτή συναυλία του φετινού mini tour των Motorama στη χώρα μας αποδείχθηκε μια casual indie βραδιά με «σκοτεινές» αποχρώσεις· από αυτές που δεν μετανιώνεις, αλλά δεν κουβαλάς και μαζί σου στο σπίτι.

{youtube}Yn0KiZeWyDU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured