Αποθεώθηκαν οι Chinese Man στη 2η μέρα του φετινού Europavox Festival στο κατάμεστο Fuzz, σε μια βραδιά με beats, scratches και μπάσα για γερά στομάχια.

37tErpvx_2.jpg

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 20:30, όταν ο Haring πήρε θέση μπροστά στην κονσόλα του για ένα μισάωρο DJ set. Δυστυχώς μπροστά σε ελάχιστο κοινό, αλλά με αφοσίωση και με σταθερό τέμπο γύρω από dance ηλεκτρονικούς ήχους, ο Βέλγος παραγωγός προετοίμασε τον χώρο χωρίς υπερβολές και εκπλήξεις, για να ανέβει αμέσως μετά στη σκηνή η περίπτωση Ogris Debris.

37tErpvx_3.jpg

Πρόκειται για ένα βιεννέζικο δίδυμο, το οποίο γέμισε το κοινό με ανάμεικτα συναισθήματα κατά πώς φάνηκε. Παίζοντας για πρώτη φορά στην Αθήνα, οι Ogris Debris χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να πατήσουν τα κουμπιά του κόσμου, αφού ο αέρας και ο χειμαρρώδης χαρακτήρας του τραγουδιστή Gregor Ladenhauf έβρισκε τοίχο μπροστά σε θεατές που ούτε είχαν προετοιμαστεί για μια τόσο διαχυτική εμφάνιση, αλλά ούτε φαίνονταν να μπαίνουν εύκολα στο κλίμα που προσπαθούσε να δημιουργήσει. Έτσι, οι προσπάθειές του να παίξει ρόλο οικοδεσπότη δεν κατάφεραν να βρουν την αναμενόμενη ανταπόκριση –οι παραγωγές πάντως του Daniel Kohlmeigner κρατούσαν τους περισσότερους σε μια ανεπαίσθητη χορευτική επαφή με το ηλεκτρονικό set των Αυστριακών.

37tErpvx_4.jpg

Και ενώ τα "Brainfreeze" και "See Τhe World" πέρασαν κάπως έτσι, ο Ladenhauf έβαλε τα μεγάλα μέσα. Ήταν αποφασισμένος να ξεσηκώσει το αθηναϊκό κοινό και τα κατάφερε, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε να πέσει στα γόνατα, να κατέβει από τη σκηνή, να πλησιάσει τον κόσμο, να δώσει το μικρόφωνο στους παρευρισκόμενους στο Fuzz και να τους βάλει στο παιχνίδι του. Τα πράγματα λοιπόν θερμάνθηκαν και πολλοί ξεκίνησαν να χορεύουν, αλλά και να σιγοντάρουν τον Ladenhauf στα "April Fool", "Miezekatze" και "Lazer Gun". Μέχρι και «clapping lessons» παραδόθηκαν, για να μάθουμε πώς είναι να συμμετέχεις σωστά σε ένα live των Ogris Debris.

37tErpvx_5.jpg

Τα πράγματα σοβάρεψαν με την άφιξη των Scratch Bandits Crew, με beats και breaks τα οποία χόρεψαν τον κόσμο από την εκκίνηση του set τους, επί 50 λεπτά. Το δίδυμο, ως άξιο μέλος της Chinese Man Records, έθεσε επιτέλους τον πήχη της βραδιάς εκεί από όπου θα μπορούσαν πλέον να τον εκτοξεύσουν οι Γάλλοι πρωταγωνιστές της 2ης μέρας του Europavox 2018.

37tErpvx_6.jpg

Με τραγούδια από το φρέσκο τους άλμπουμ Stereo 7 (κυκλοφόρησε μόλις στις αρχές του μήνα) όπως τα "Do It Do It", "Soundboy" και "Loosin’", αλλά και με παλιότερα γνωστά τους κομμάτια σαν το "In The Street" από το 2014, οι Scratch Bandits Crew μετέτρεψαν τη σκηνή του Fuzz στη δική τους «παιδική χαρά», χορεύοντας, σκρατσάροντας και παντρεύοντας hip hop αναφορές με ηλεκτρονικές επιρροές που δεν σε άφηναν με τίποτα στη θέση σου.

37tErpvx_7.jpg

Στις 23:00 ήρθε πια η μεγάλη ώρα των Chinese Man, τους οποίους περίμενε ένα κατάμεστο Fuzz και με τους δύο ορόφους του γεμάτους πια ως εκείνη την ώρα. Το βιντεοκλίπ του "Shikantaza" (από τον ομώνυμο τελευταίο τους δίσκο, που κυκλοφόρησε πέρυσι) έθεσε ιδανικό σκηνικό έναρξης. Αυξάνοντας κατόπιν το σασπένς, τα τύμπανα του γνωστού και μη εξαιρετέου «Κινέζου» ήχησαν ρυθμικά, για να ξεκινήσει ένα ταξίδι με αφετηρία το σήμερα και διαδρομή τη 14ετή πλέον μουσική τους πορεία.

37tErpvx_8.jpg

Με αριστουργηματικά clips –στοιχείο των live εμφανίσεών τους, που τις κατατάσσει ανάμεσα στις μουσικές εμπειρίες που εγείρουν όλες σου τις αισθήσεις, ενώ σε βυθίζουν στην ατμόσφαιρα της στιγμής– και με beats τα οποία έτριζαν συθέμελα τον συναυλιακό χώρο της Πατριάρχου Ιωακείμ, οι Chinese Man ήταν απολαυστικοί.

37tErpvx_9.jpg

Ακόμα και μετά από 3μιση μήνες σε περιοδεία, με την Αθήνα να είναι ο τελευταίος τους σταθμός γι' αυτό το tour, παρέμειναν απτόητοι –και σχεδόν ανηλεείς με το κοινό– επί 2 ώρες, αναμειγνύοντας στοιχεία hip hop, dubstep, reggae, jazz και άλλων τόσων ειδών. Μαζί τους οι Youthstar και A State Of Mind ξεσήκωναν σε κάθε ευκαιρία το κοινό για χορό, στρίμωγμα και φωνές

37tErpvx_10.jpg

Αδιαμφισβήτητα οι Chinese Man έχουν ένα πολύ πιστό κοινό στην Αθήνα, το οποίο έχει πάντοτε σημαντικό μερίδιο στο να απογειώνει κάθε εμφάνισή τους. Αυτή στο φετινό Europavox, λοιπόν, δεν ήταν τίποτα λιγότερο από έναν μουσικό και ενεργειακό δυναμίτη, γεμάτο με επιλογές από τον νέο δίσκο ("Escape", "Liar", "A New Crown", "Blah"), κλασικά πλέον κομμάτια όπως τα "Racing With Τhe Sun", "Get Up", "I’ve Got Τhat Tune", "Miss Chang" και "Washington Square", αλλά και μια αναπάντεχη αναφορά στους ιστορικούς A Tribe Called Quest και το "Can I Kick It?". 

{youtube}HGk6-X6vUNk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured