View More

Boy Harsher + The Rattler Proxy, Venus Volcanism & In Atlas

Αναπάντεχα πολύς κόσμος στο Temple για τα δεδομένα ενός μικρού ονόματος μιας σκηνής που αριθμεί πιστούς, αλλά μετρημένους οπαδούς, με τους Αμερικάνους να ανταποδίδουν με ξέσαλα beats και σκοτεινή ενέργεια...

Χώρος
Temple, Αθήνα
Ημερομηνία διεξαγωγής
7/12/2017
Φωτογράφος
Δημήτρης Καπάνταης
Τάνια Σκραπαλιώρη
Τάνια Σκραπαλιώρη

Αναπάντεχα πολύς κόσμος.

Αυτή ήταν η πρώτη αίσθηση που σε χτύπαγε δυνατά στο πρόσωπο κατά την είσοδο στο γεμάτο καπνούς κι ανθρώπους Temple, στην οδό Ιάκχου στο Γκάζι, που θα αποτελούσε το σκηνικό της πρώτης εμφάνισης του σκοτεινού ηλεκτρονικού ντουέτο Boy Harsher στην Ελλάδα. Αναπάντεχα πολύς κόσμος για ένα μικρό όνομα μιας σκηνής που αριθμεί πιστούς, αλλά μετρημένους οπαδούς. Κάτι που σου καλλιεργούσε την προσδοκία ότι ένα μουσικό καλό θα εκτυλιχθεί ενώπιόν σου.

57mmBoyh_2.jpg

57mmBoyh_3.jpg

Δυναμικά αποδείχθηκαν τα support acts της ελληνοδανέζικης σύμπραξης Venus Volcanism & In Atlas και των «δικών μας» The Rattler Proxy. Ειδικά οι τελευταίοι κονταροχτυπήθηκαν με τους πρωταγωνιστές της βραδιάς στη μάχη των εντυπώσεων, δίνοντας ένα από τα καλύτερά τους live μέχρι σήμερα, ξεσηκώνοντας μα και καθηλώνοντας με τις σκοτεινές προσευχές τους.

57mmBoyh_4.jpg

Όλη ωστόσο η μαγεία και η προσμονή που καλλιέργησαν οι Rattler Proxy, λίγο έλειψε να χαθεί από ένα τεχνικό πρόβλημα, το οποίο καθυστέρησε σημαντικά το ξεκίνημα των Boy Harsher. Για πάνω από ένα ημίωρο ο August Miller πηγαινοερχόταν στη σκηνή με τον stage manager του Temple, αποπειρώμενοι να επιλύσουν ένα ζήτημα που ποτέ δεν καταλάβαμε, ενώ η Jae Matthews προσπαθούσε με χιούμορ να κρατήσει συντροφιά στο αδημονόν κοινό από κάτω.

57mmBoyh_5.jpg

Όχι ότι αυτό το κοινό χρειαζόταν κάποιο ιδιαίτερο καλόπιασμα, αφού είχε έρθει στο Temple αποφασισμένο να αποθεώσει τους Boy Harsher. Όταν τελικά κατάφεραν να ξεκινήσουν, αποζημίωσαν τον κόσμο τους με ξεσαλωτικά beats, έκλυση τεράστιων ποσοτήτων σκοτεινής ενέργειας και βέβαια με τα εντυπωσιακά, πολυποίκιλα φωνητικά της Matthews, τα οποία είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Πρόκειται για δύο καθημερινά παιδιά, που όμως επί σκηνής μεταμορφώνονται σε σαρωτικά, νυκτόβια πλάσματα, ικανά να στήσουν (από το τίποτα) ένα από τα καλυτερα ηλεκτρονικά πάρτι της κατηγορίας τους.

57mmBoyh_6.jpg

Κι εκείνο το απίστευτο "Pain", που το κράτησαν για το θριαμβευτικό τους encore, θα σε ακουλουθούσε κατόπιν σε όλον τον δρόμο για το σπίτι.

«I’m gonna follow you tonight all the way/all the way home».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελένη Τζαννάτου βρέθηκε στη δεύτερη μέρα του εγχώριου φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ που σήμανε την

Λέγονται Smile, αποτελούνται από τον Thom Yorke, τον Jonny Greenwood και τον Tom Skinner (Sons of

Ο Δημήτρης Λιλής παρακολούθησε τη συναυλία των Future Islands σε ζωντανή μετάδοση από τη Βαλτιμόρη

FEATURED TODAY

Το χρονικό της dance μουσικής και κουλτούρας, από την σκηνή του Σικάγο στα '80s, μέχρι το θρυλικό club Hacienda - ένα must-see film με ονόματα όπως οι Carl Craig, Laurent Garnier, Todd Terry, Andrew Weatherall. Δείτε το δωρεάν στο Backstage Film Festival.

O Δημήτρης Λιλής περνάει το νέο του Incoming με δύο μπαγκέτες στα χέρια.

Ο «άγνωστος δρόμος» της βρήκε αυτόν του Φοίβου Δεληβοριά που από την Ταράτσα έφτασε πλέον να της υπογράφει το ντεμπούτο της. Κι όπως λέει η τραγουδίστρια στην Ελένη Τζαννάτου, το δύσκολο βήμα έρχεται με κάτι προσωπικό που σε καθορίζει για πάντα.  

HOT STORIES

Με το "Solar Power" και πρώτο νέο κομμάτι εδώ και 4 χρόνια, στο οποίο βάζουν το χέρι τους ο Jack Antonoff, η Phoebe Bridgers και η Clairo.

Στο βίντεο κλιπ για το νέο της κομμάτι, βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Που όμως δεν πρόκειται να ακούσουμε, όπως αφήνει να εννοηθεί ο Dave Grohl...

Top