Τίτλος βραδιάς: η επίσημη ολλανδική αγαπημένη του ελληνικού «σκοτεινού» κοινού επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Πρωταγωνιστές, ο Rony Moorings, η παρέα του και 100 τυχεροί φανατικοί των Clan Of Xymox. Θέμα της βραδιάς; Ένα set αλλιώτικο από τα υπόλοιπα.

65aaClanxy_2.jpg

Την Παρασκευή που μας πέρασε, το λατρεμένο πια darkwave άντρο της Ωγύγου κέρδισε έναν ακόμα πόντο στο στοίχημα ενός δυναμικού ανοίγματος σεζόν, με ένα special gig μιας συνήθειας που έχει γίνει λατρεία για τους ντόπιους γκοθομεταλλάδες: τους Clan Οf Xymox. Οι Ολλανδοί βετεράνοι επέστρεψαν λοιπόν στο στέκι τους έναν μόλις χρόνο μετά τον τελευταίο (περσινό) συναυλιακό τους sold-out θρίαμβο και ο κάπτεν Moorings θέλησε να ανταμείψει το ελληνικό κοινό με μία ακόμα βραδιά πριν την προγραμματισμένη σαββατιάτικη εμφάνιση της μπάντας (που παρεμπιμπτόντως σημείωσε επίσης sold-out), στο πλαίσιο της περιοδείας για το τελευταίο τους άλμπουμ Days Οf Black.

65aaClanxy_3.jpg

Μια βραδιά ιδιαίτερη, μόνο για λίγους, με ένα σπάνιο set, σχεδόν αποκλειστικά φτιαγμένο προς τέρψη των ορκισμένων οπαδών, όσων ξέρουν δηλαδή απ’ έξω κι ανακατωτά και τους 15 δίσκους (16 με τον φετινό) των Clan Οf Xymox. Μια βραδιά-εμπειρία, γιατί συναυλιακή εμπειρία από τις καλύτερες είναι να αράζεις Death Disco σε τόσο παρεΐστικη ατμόσφαιρα, χωρίς το αδιαχώρητο που επικρατεί συνήθως στα αντίστοιχου βεληνεκούς ονόματα, ώστε να ακούσεις έναν ακατάβλητο Moorings και τη γνωστή παλιοπαρέα να τζαμάρουν με όλα τα b-sides που δύσκολα έως ποτέ θα ακούσεις να τα παίζουν σε μια τυπική εμφάνισή τους.

65aaClanxy_4.jpg

Κατά τα λοιπά, όλα όπως τα ξέραμε και τα περιμέναμε. Εϊτίλα ανελέητη, νταρκίλα κατάσαρκα, τα στιβαρά ψαρωτικά φωνητικά του Moorings, σκοτεινοί αυτοματισμοί και καλή μουσική, από μια μπάντα που, μένοντας μαζί κοντά 40 χρόνια, μοιάζει να έχει ξεκλειδώσει το μυστικό της εξέλιξης χωρίς ωστόσο να αποποιείται στιγμή τη σκοτεινή κληρονομιά της και χωρίς να αφήσει εμφάνιση –special ή μη– στην οποία να μη μας δώσει έστω μία τζούρα από το μεγαλείο των New Order του τότε.

65aaClanxy_5.jpg

Όσοι ήρθαν, το καταευχαριστήθηκαν. Γιατί κοινώνησαν ένα ημιπριβέ dark κονσέρτο για τους εκλεκτούς και τους γνώστες σε ένα (σύμφωνα με τον ίδιο τον Moorings) «από τα λίγα εναπομείναντα φρούρια στην Αθήνα για τη μουσική αυτή».

{youtube}Nu8tp0Cfi54{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured