Pete Wiggs, Bob Stanley, Sarah Cracknell: η λονδρέζικη μπάντα με το οξύμωρο όνομα γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας και η αγέραστη ποπ τους επέστρεψαν στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στη σκηνή του Gagarin 205, για να μας θυμίσουν ότι η μουσική τους κι ο χορός που προκαλεί, δεν έχουν ηλικία.

Setnn_2.jpg

Μετά το «άνοιγμα» της βραδιάς από τη σαγηνευτική τραγουδοποιία της Etten (Ελένη Τζαβάρα), οι Saint Etienne εμφανίστηκαν καταχειροκροτούμενοι, για να πετάξουν το κοινό κατευθείαν στα βαθιά με το “This Is Radio Etienne” και τη μοναδική τους διασκευή στο “Only Love Can Break Your Heart” του Neil Young –τα εναρκτήρια δηλαδή τραγούδια του ντεμπούτο τους Fox Base Alpha, από το μακρινό (πια) 1991.

Setnn_3.jpg

Στο Gagarin μαζί τους, καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς, βρέθηκε η γλυκύτατη Debsey Weeks, με την οποία οι Saint Etienne είχαν συνεργαστεί το 1993 για τις ανάγκες του “Who Do You Think You Are”. Η Weeks συνέπραξε με τα φωνητικά της μα και με την ιδιαίτερη σκηνική της περσόνα στη live παρουσίαση του Fox Base Alpha, κάτι που αποτελούσε άλλωστε και το project αυτής της 4ης εμφάνισης των Βρετανών στη χώρα μας.

Setnn_4.jpg

Setnn_5.jpg

Το κοινό, το μεγαλύτερο ποσοστό του οποίου αποτελούσαν πιστοί fans της μπάντας από τη δεκαετία του 1990 (σημερινής ηλικίας 35+, δηλαδή), φάνηκε να το διασκεδάζει και να το ευχαριστιέται –αν και πάγωσε στιγμιαία, όταν το γκρουπ κατέβηκε από τη σκηνή, με την ολοκλήρωση του "Dilworth’s Theme" (που έκλεινε το Fox Base Alpha). Αλλά η άμεση επανεμφάνισή τους ανακούφισε και αποζημίωσε, καθώς συνοδεύτηκε από μια σειρά εξτρά επιτυχιών όπως το “Join Our Club”  και το “Who Do You Think You Are”. Έτσι, το 2ο μέρος της συναυλίας παρέσυρε τον κόσμο σε ένα χαρούμενο λίκνισμα, ακόμα και όσους είχαν μείνει μέχρι τότε αδιάφοροι.

Setnn_6.jpg

Οι Saint Etienne –«ένοχη» απόλαυση για πλήθος εναλλακτικών της δεκαετίας του 1990, μα δικαιωμένοι πλέον μέσα από την επανεκτίμηση της dance pop κουλτούρας εκείνων των χρόνων– αποτελούν μια μπάντα ορόσημο για την indie dance και electro pop σκηνή. Παρότι η τελευταία αυτή εμφάνισή τους στο Gagarin κρίνεται αρκετά μινιμαλιστική έως και διεκπεραιωτική, ο ήχος τους διαθέτει κάτι το αιώνια φρέσκο. Είναι έτσι πάντα ένας καλός λόγος για να περάσεις ένα βράδυ μαζί του και μαζί τους.

{youtube}KvsB_PVi-so{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured