Photos: Olga K.

Δεν θα σας κρύψω πως πήγα στη συναυλία προκατειλημμένη. 'Άλλη μια μπάντα για την οποία γίνεται τρομερός ντόρος (κυρίως απο βρετανικής πλευράς μέσω NME)' σκέφτομαι, 'με ένα μόνο δίσκο στο ενεργητικό τους και μερικά σόου ανά την υφήλιο'. 'Λες να είναι άλλη μια φούσκα; Βέβαια όταν βρέχει καρέκλες και εσύ προσπαθείς να βρείς την κοντινότερη λύση για πάρκινγκ, δεν έχεις και πολύ χρόνο να το φιλοσοφήσεις, η αλήθεια είναι…

Το Slims βρίσκεται στην 11η οδό του San Francisco, πολύ κοντά στα DNA Lounge και Studio Z, καθιστώντας την μία απο τις πιο πολυσύχναστες οδούς στην πόλη για συναυλίες. Η τρομερή βροχή που είχε εκείνο το βράδυ δεν φαίνεται να εμπόδισε το -κατά κύριο λόγο πιτσιρικάτο- κοινό να κατακλύσει το Slims για το sold out show των Kaiser Chiefs. Εκτός του ότι είναι ένας απο τους καλύτερους συναυλιακούς χώρους του Φρίσκο, στα συν του Slims συγκαταλέγονται η φιλικότατη πόρτα και το ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις φωτογραφικές μηχανές.

Ως γνωστό, πριν λίγες μέρες σε μια συναυλία τους στο Seattle ο τραγουδιστής των Chiefs Ricky Wilson ξέσκισε τους τένοντές του κατά τη διάρκεια ενός πηδήματος αλά David Lee Roth, οπότε δεν νομίζω να εντυπωσίασε κανέναν η εμφάνισή του με πατερίτσες και το πόδι στον γύψο. Οι πρώτες του κουβέντες ήταν οτι ο γιατρός του συνέστησε να μην πολυκινείται, αλλά βέβαια όπως είπε και ο ίδιος ‘δεν μπορώ να μην δώσω στο κοινό τον καλύτερό μου εαυτό’, οπότε και οι πατερίτσες εκφενδονίστηκαν στο πίσω μέρος της σκηνής μέσα σε ενα ξέσπασμα απο χειροκροτήματα και γυναικείες τσιρίδες (γούστα είναι αυτά).

Με μια ψιλο-mod εμφάνιση, η πενταμελής μπάντα απο το Leeds έμοιαζε περισσότερο με τους μοδάτους τύπους που κατεβάζουν δίπλα σου τις μπύρες στην παμπ της γειτονιάς, παρά με το βρετανικό next big thing. Αρκετές φορές όμως τα φαινόμενα απατούν κι εσύ βρίσκεσαι μπροστά σε μια ωραία έκπληξη. Η ενέργεια που έβγαλαν αυτά τα άτομα επί σκηνής ήταν το κάτι άλλο. Εκτός απο τον κιθαρίστα ο οποίος έμοιαζε να βρίσκεται στον δικό του ονειρικό κόσμο, όλο το υπόλοιπο team φαινόταν να το διασκεδάζει αφάνταστα. Παρά κάποια τεχνικά προβλήματα (κυρίως με τα keyboards) το σόου κύλησε ομαλά, με πολλά φαντασμαγορικά πηδήματα και αστειάκια με το κοινό, με αποκορύφωμα το ανέβασμα μια θαυμάστριας στη σκηνή για να συνοδεύσει τον Ricky στη ροή των αστείων (όχι, δεν ήταν τόσο αστεία αυτά που μας είπε η νεαρά κορασίδα - καλύτερα να έμενε στη θέση της).

Τα προβλήματα που υπήρχαν με τα keyboards ανάγκασαν τον Ricky να πει το 'I predict a riot' χωρίς αυτά, αλλά προς μεγάλη έκπληξη όλων το έπιασε και δεύτερη φορά λέγοντάς μας οτι 'αυτή είναι διαφορά μεταξύ του να κάνεις σεξ με κάποιον που μόλις γνώρισες και κάποιον που ξέρεις όλη σου τη ζωή... Το κομμάτι δεν είναι το ίδιο χωρίς τη συνεισφορά του Peanut'. Όπως καταλαβαίνετε το κοινό ξετρελλάθηκε και χειροκροτούσε μετά για κανά 5λεπτο, με τον Ricky να τους κοιτάζει ψιλοσαστισμένος (σε συνδυασμό με το βλέμμα του ‘έχω πιεί τις κάλτσες μου’).

Ακούστηκαν επίσης τα 'Modern Way', 'Oh my God' (όπου επικράτησε ένας γενικότερος πανικός όταν ο Ricky μπήκε κανονικότατα ανάμεσα στο κοινό και άρχισε να πασάρει το μικρόφωνο σε όποιον έβρισκε μπροστά του) και το σόου τελείωσε με το 'Saturday Night' και τον Ricky να γυρίζει τον ανεμιστήρα προς τους καταιδρωμένους φαν της πρώτης σειράς – όλα τα κοριτσάκια δηλαδή. Εν τέλει το ΝΜΕ δεν είχε άδικο. Εύχομαι την επόμενη φορά η ανταπόκριση να είναι ακόμα πιο ‘γεμάτη’.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured