Eίναι λογικό να υπάρχει καχυποψία όσον αφορά τα συγκροτήματα-μεγαθήρια από το παρελθόν που επισκέφτονται την Ελλάδα. Συνήθως αυτή η στάση συνοδεύεται και από την απαραίτητη δόση γκρίνιας. Αλλά καλό θα είναι να δει κανείς πρώτα, πριν κρίνει...

Όσον αφορά την συναυλία λοιπόν, οι 700 Μachines υπήρξαν αναμενόμενα σκληροί, κιθαριστικοί και φασαριόζοι, αλλά δυστυχώς δεν προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω. Οι MC5 βγήκαν στην σκηνή γύρω στις 23:00 με σκοπό να μας κάνουν όχι μόνο θυμηθούμε τα παλιά, αλλά κυρίως να ξεφαντώσουμε.

Ξεκίνησαν με το ‘’Rumbling Rose’’ με τους Michael Davis, Wayne Kramer, Dennis Thompson και Gilby Clarke σε φοβερή φόρμα. Για να υποδεχτούμε αμέσως μετά τον Handsome Dick Manitoba που μερικοί τον αποκαλούν και ‘’Animal’’ με το άπειρου κάλους λαμέ πουκαμισάκι του. Η εισβολή συνεχίστηκε για τα καλά, με το ‘’High School’’ και το ‘’The American Ruse’’ να μας θυμίζουν ότι όσα χρόνια και να περάσουν μερικά πράγματα μένουν ίδια (Ιράκ-Βιετνάμ).

Ύστερα ήρθε η πραγματική έκπληξη της βραδιάς που ήταν η είσοδος της Lisa Kekaula στο Gagarin. Πέρα από τις τύψεις που αισθάνθηκα γιατί έχασα το live των Βellrays, συνειδητοποίησα πόσο ταίριαζε η απερίγραπτη φωνή της με τους punk δυναμίτες των MC5. Ακολούθησαν τα ‘’Motor City Is Burning’’, ‘’ Looking At You’’, ‘’The Human Being Lawnmower’’ και φυσικά το ‘’Kick out The Jams’’ που όλοι περιμέναμε να ακούσουμε και δεν διστάσαμε να το δείξουμε! Πλησιάζοντας προς το τέλος μας εξέπληξαν ευχάριστα με την διασκευή ‘’I believe to my soul’’ (Ray Charles) με τα φωνητικά της Lisa να κάνουν την ατμόσφαιρα να μπλουζίζει επικίνδυνα. Στο ‘’Rama Lama Fa Fa Fa’’ επιτεύχθηκε η τέλεια ισορροπία μεταξύ κοινού και μουσικών. Ο Wayne Cramer έδινε πάσα στον κόσμο για να τραγουδήσει τους στίχους σε συνέχειες, ενώ κατέβηκε από την σκηνή για να παίξει με το κοινό.

Η ηλεκτρισμένη αυτή βράδια έκλεισε με την φοβερή μπαλάντα του ‘’Let me try’’ με σκοπό να ηρεμήσουν τα πνεύματα, και να ξεσηκωθούν πάλι για το εκρηκτικό φινάλε,‘’I Want You Right Now’’. Στην λίστα λοιπόν με τους ‘’ξεχασμένους’’ (μα καλά ζουν ακόμα αυτοί?) ήρωες μας ήρθε να προστεθεί ακόμα μια εξαίρεση. Την επόμενη φορά λοιπόν ας το ψάξουμε λίγο περισσότερο, πριν αρχίσουμε να παραπονιόμαστε. Οι DKT-MC5 (MC3 όπως τους αποκάλεσαν κάποιοι!) they kicked out the jams for good!!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured