Photos: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Και εγένετο επανάσταση εκ των έσω. Ή μαλλον αποδοχή και αναγνώριση. Αλλά τελικά καλή γνώση οικονομικών. Βάζοντας πέντε παιδιά να δουλέψουν ανάποδες υπερωρίες, σε μισή ώρα καθάρισαν με τη rock συναυλία και ήταν έτοιμοι για Ολλανδική progressive trance... Για ποιο Vilka Live Stage μιλάμε; Αυτό είναι το Decadence, το μακροβιότερο dance club της Θεσσαλονίκης. Δημιούργησε και δέχτηκε ισχυρότατες αντιθέσεις. Το κοινό του Dulli αποτελείτο εκτός από τους ορκισμένους φίλους του και από ορκισμένους εχθρούς της dance σκηνής. Καλύτερα να τους έκοβαν τ’ αυτιά από το να πατήσουν σε τέτοιο χώρο. Κι όμως το θαύμα έγινε. Αλλάζοντας για δυο ώρες το όνομα του club...

Το Decadence – Vilka Live Stage εγκαινιάστηκε με την τελευταία συναυλία της περιοδείας των Twilight Singers (πάλι για τη Θεσσαλονίκη) και του ιθύνοντος νου τους Greg Dulli. Ψάχνοντας για νέες λέξεις που να την χαρακτηρίζουν, ανακάλυψα την εξής: έκπαγλη, ήτοι εκθαμβωτική, συναρπαστική, εκπληκτική, υπέροχη. Όλα αυτά μαζί.

Με τη συμμετοχή του μυημένου κοινού που γνώριζε τους λυρικούς στίχους και χόρευε εκστασιασμένα (αλλά μόνο από μπύρα, είπαμε). Και ο χώρος και η βραδιά και τα τραγούδια έγιναν τόσο οικεία, σχεδόν οικογενειακά. Και οι Twilight Singers έπαιζαν και φέρονταν με την εμπειρία χρόνων και τον ενθουσιασμό νέων μουσικών. Σαν να τρέφονται από τη μπύρα και τα τσιγάρα, με (κατά)χρήσεις γίνονταν σοφότεροι και πιο ζωντανοί.

Αλλά κύρια τροφή τους ήταν η λατρεία του κόσμου γι’ αυτούς και η λατρεία των ίδιων για τη μουσική τους και τη μουσική που έκαναν δική τους. Την οποία μουσική ανέπτυξαν σε ένα πρώτο μέρος πιο σκοτεινό και τραγούδια όπως Teenage, Love Supreme, Too Tough, Please Stay, Black Is The Color, Papillon, Martin Eden κτλ και ένα δεύτερο οργιαστικό με Killer, Roses, Uptown, 66, Faded. Με το άνοιγμα μιας σαμπάνιας (που ήπιε σχεδόν μόνος του ο Dulli) για το κλείσιμο της περιοδείας. Με άπειρα χαμόγελα και ακόμα πιο πολλά ευχαριστώ στους Θεσσαλονικείς και στον προπάππου του Dulli από την Πελλοπόνησο, στον οποίο όλοι χρωστάμε γιατί έδωσε ζωή στον παππού που έδωσε ζωή στον πατέρα που έδωσε ζωή στον Greg Dulli και μας χαρίστηκε απλόχερα ένας performer σπάνιος που αναπτύσσει τις ποιητικές μελαγχολικές στιγμές του με τρόπο που δείχνει πόσο αγαπάει αυτό που κάνει και εν γένει τη ζωή τη δική του και όλων ξεχωριστά.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured