Photos: Olga K.

“Sexy people, happy people, party people”, πόσες φορές, άραγε, να επανέλαβε αυτή τη φράση η φίλτατη Macy καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της το βράδυ της Δευτέρας; Ενδεικτικές, οι παραπάνω λέξεις, τού κλίματος που ήθελαν και πέτυχαν να δημιουργήσουν επί σκηνής και μπροστά σε αυτήν, η Macy και η παρέα της, για παραπάνω από μιάμιση ώρα.

Πώς να μην το πετύχουν άλλωστε, αφού προς το τέλος, μέχρι και τα μπλουζάκια τής Εθνικής Ελλάδος φόρεσαν και τα εννέα άτομα της μπάντας, τη στιγμή που η Macy περιφερόταν στη σκηνή τυλιγμένη με μια πελώρια ελληνική σημαία από την κορφή μέχρι τα νύχια (όχι, από μέσα δεν ήταν γυμνή, όπως στο Λονδίνο…).

Το ήδη «αναμμένο» κοινό δεν ήθελε και πολύ για να…μπουρλοτιάσει και να αρχίσει εν χωρώ τα γνωστά συνθήματα που θα μας φέρνουν στη μνήμη αυτό το καλοκαίρι. Το «Ελλάς ολέ» μάλιστα κίνησε και την περιέργεια της μπάντας: η Macy σώνει και ντε ήθελε να μάθει τα λόγια, ενώ ο μπασίστας παρότρυνε: “come on, sing the championship song!!!”Τελικά ό,τι έχει σχέση με Ελλάδα είναι της μόδας αυτό το καλοκαίρι, αλλά μακάρι στο τέλος να μην καταντήσει γραφική όλη αυτή η κατάσταση…

Τώρα, όσον αφορά στο μουσικό μέρος του πράγματος; Όλη η εμφάνιση χαρακτηριζόταν από μια funky, soul αίσθηση σαν αυτή που υπάρχει διάχυτη στο περσινό album της, παρόλο που από εκείνο ακούσαμε τα λιγότερα κομμάτια!

Ακόμα και τα αμιγώς soul κομμάτια της, ιδίως αυτά του θαυμάσιου ντεμπούτο της, έτειναν προς αυτόν τον ήχο. Υπήρχε αρκετή διάθεση για αυτοσχεδιασμό και διαφοροποίηση από τις studio εκτελέσεις, γεγονός που σε ένα live πάντα δίνει πόντους (αλλά δυστυχώς δεν λειτούργησε στο υπέρ – αγαπημένο “Do Something”).

Αυτό έγινε εφικτό λόγω της πολυπληθούς και μπάντας, κάθε μέλος της οποίας είχε το χαρακτηριστικό του: ο τρελός κιθαρίστας, o “cool” μπασίστας με panama καπέλο, ο τετράπαχος μαύρος drummer, η, μάλλον με ινδιάνικες ρίζες, percussionist, ο σοβαρός μεσήλικας στα πλήκτρα παρέα με μια γλυκύτατη μιγάδα, οι έτοιμες για…τρελίτσες πιτσιρίκες στα φωνητικά και ο απαραίτητος MC για τα πανταχού παρόντα scratches και samples. Πολλά κομμάτια κατέληγαν σε medleys super κλασσικών κομματιών (Come Together των Beatles και Give Peace… του Lennon), ενώ όταν η Macy αποσυρόταν για να αλλάξει εμφάνιση, η μπάντα έκανε jamming για τα καλά.

Όσο για την ίδια την Macy; Η βραχνή, χαρακτηριστική χροιά της φωνής της δεν φαίνεται τόσο έντονα στα live όσο στα albums, αλλά και η ίδια δεν προσπάθησε ιδιαίτερα να μας δείξει τις φωνητικές της δυνατότητες. Πάντως, έπιασε πολύ γρήγορα τον παλμό του κοινού και επικοινωνούσε διαρκώς μαζί του. Η στάση και οι κινήσεις της επί σκηνής δεν συνοδεύονταν από περιττές εξάρσεις, παρόλο που είχε την ευκαιρία να καταφύγει σε τέτοιες. Υπήρξαν στιγμές που μας διέγειρε τη φαντασία για το πώς θα ήταν οι super divas της soul επί σκηνής τις παλαιότερες δεκαετίες...

Το show της Macy Gray ήταν ό,τι έπρεπε για να περάσουμε μια ευχάριστη καλοκαιρινή βραδιά, ειδικά μετά από μια τόσο ζεστή ημέρα. Μετά το τέλος έβλεπες μόνο χαμογελαστά πρόσωπα και μάλλον η Macy και η παρέα τους πέτυχαν το στόχο τους: να μας μεταδώσουν το “good feeling” τους, αλλά ταυτόχρονα πήραν και κάτι από το δικό μας. Αυτό φάνηκε και από την σχετική απροθυμία τους να αποχωρήσουν από τη σκηνή, κατά το τελευταίο τους κομμάτι.

Set list: (για την ορθογραφία δεν φέρουμε καμία ευθύνη:))

ΙΝΤRO
SEX-O-MATIC
CUM-2-GETHER
WHEN I SEE YOU
PSYCHOPATH
DON’T COME AROUND
CALIGULA/CALL ME
THINGS THAT MADE ME CHANGE
YOUNG WORLD
GIVE PEACE A MANIC DEPRESSION
DEMONS
STILL
MURDER/DO SUMTHIN
BLONDIE
---------------
FEELING GOOD
SEXUAL REVOLUTION
OBLIVION
I TRY
CAN’T WAIT
THE LETTER



Οι So...Addictive, που άνοιξαν τη βραδιά κεφάτα, με το γνωστό τους hip hop / R&B μείγμα - πάνω και αριστερά, στις φωτογραφίες. Πρόκειται για την παρέα του παραγωγού και dj, Makiese (TB Law, Jerome a.k.a the Source , Mary D, και Lil'J). Δεν χρειάζεται να αποκαλύψουμε ποιοι -εξ ημών- ερωτεύτηκαν, ποια και για ποιους λόγους.

Αμέσως μετά από αυτούς, συνέχισε ο DJ Green που βλέπετε στη φωτογραφία από κάτω, μόνο που θα αποκαλύψουμε ότι δεν ήτο άλλος από τον Μανώλη Κιλισμανή με απίστευτη περούκα. Τις κλασικές soul επιλογές του Μανώλη, μάλιστα, συνόδευε γυναικείο ...χορευτικό ντουέτο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured