Την Παρασκευή  βρεθήκαμε στον γνώριμο συναυλιακό χώρο του six d.o.g.s. για να απολαύσουμε δύο ελληνικές μπάντες -αμφότερες σημαντικό κομμάτι του εγχώριου μουσικού παζλ- οι οποίες κατάφεραν να μας μυήσουν στο ηχόχρωμά τους, όσο κατέλαβαν το stage στήνοντας το δικό τους σκηνικό.

Πρώτοι εμφανίστηκαν φανερά ενθουσιασμένοι να μοιραστούν την ενέργειά τους με το κοινό, οι Ecotones που από την αρχή του set τους μας προσκάλεσαν να χορέψουμε, να κουνηθούμε και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας. Οι φρέσκες προσωπικότητες είναι σίγουρα κάτι που εκτιμάται στην κατά πολλών χρόνων βαστούσα εγχώρια εναλλακτική σκηνή. Οι Ecotones αποτελούν μια τέτοια περίπτωση indie/alt rock νεοσύστατης μπάντας, που επί σκηνής κατορθώνει ναι μεν να δημιουργήσει κέφι, ωστόσο ακόμα κάπου αναζητά να βρει τα δικά της πατήματα και να διαμορφώσει μια σταθερή ηχητική προσέγγιση. Η εκκίνηση της βραδιάς με την εμφάνισή τους αποτέλεσε μια ιδανική προθέρμανση και, αν εξελίξουν λίγο ακόμη τον ήχο τους, μελλοντικά θεωρώ πως θα μπορούν να σταθούν ακέραια και μόνοι τους σε μια συναυλιακή βραδιά.

ecotones1ecotones2ecotones3ecotonesvertical

Λίγο μετά εμφανίστηκαν οι Royal Arch, πρωταγωνιστές της βραδιάς, οι οποίοι έχοντας ως σύμμαχο τη δουλεμένη σκηνική τους παρουσία, τις ατμοσφαιρικές shoegaze συνθέσεις τους, την τεχνική αρτιότητα, αλλά και τις μειλίχιες φωνητικές γραμμές του Ηλία, παρέδωσαν ένα ικανοποιητικό και συνάμα χορταστικό live set. Ακούσαμε μεταξύ άλλων τo νεοκυκλοφόρητο single τους “Why Don’t You? (Let It All Go)” με την ταξιδιάρικη shoegaze πνοή του, το δικό μου αγαπημένο “Road To The Light”, “Night After Night” και “Coma”. Αυτό που μου έλειψε λιγάκι απ’ την εκλεκτή σειρά κομματιών που διαδέχονταν το ένα το άλλο, ήταν η ύπαρξη κορυφώσεων. Οι Royal Arch μπορούν αναμφίβολα να ζωντανέψουν με τη μουσική τους το κέφι σου, να σε παρακινήσουν να χορέψεις πολύ, να πιεις και να ξαναπιείς αβίαστα συνεχομένες γουλιές απ’ το ποτό σου καθώς σιγοτραγουδάς τα χιτάκια τους, όπως το “La Nuit” το οποίο αποτέλεσε και το κλείσιμο της βραδιάς, συνοδευόμενο πάντοτε από την κλασική ιεροτελεστία των αναμμένων φλας απ’ τα κινητά των θαμώνων. Έχω όμως την αίσθηση πως η δυναμική του γκρουπ μελλοντικά μπορεί να αναδειχθεί ακόμα καλύτερα μέσα από πιο ταιριαστές κλιμακώσεις ανάμεσα στα κομμάτια και την ανάπτυξη μιας πιο στιβαρής χημείας μεταξύ των μελών της μπάντας επί σκηνής. Μένει να τους (ξανα)δούμε και κάτω από διαφορετικές συνθήκες σε λίγες εβδομάδες, αυτή τη φορά σε ανοιχτό venue και μάλιστα στο πλαίσιο μεγάλου καλοκαιρινού φεστιβάλ. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους την πρόσφατη εμφάνισή τους στο περσινό Release, φέτος θα τους απολαύσουμε στα πλαίσια του Ejekt Festival στις 2 Ιουλίου, την ημέρα των Florence and the Machine & των Editors. Οι Royal Arch δείχνουν πως έχουν όλα τα φόντα να ξεχωρίσουν στο είδος που έχουν επιλέξει, αρκεί να εκμεταλλευτούν τα δυνατά τους σημεία ακόμα περισσότερο.

royalarch1royalarch2

royalarchvertical1royalarch4royalarchvertical2

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured