1983 - κλαμπ Ροντέο και σκηνές ροκ στο Κύτταρο, Last Drive κοκτέιλ στη Χάριτος, άγουρα, ειρωνικά ροκαμπίλια και πανκ εμμονές. Δύο χρόνια μετά, κάπου μεταξύ Snowball και Πήγασου, στο δισκάδικο του Κοντογούρη, το δισκογραφικό μπαμ για τον Alex K. και την παρέα του: το επτάιντσο "Midnight Hop" σφραγίζει τη γέννηση μίας rock 'n' roll μπάντας που έμελλε να αποδειχθεί μία από τις πιο καθοριστικές στην Ελλάδα.

32LsDr_2.JPG

2018 - Σαββατόβραδο στο παραπάνω από γεμάτο Fuzz. Νοσταλγοί του rock 'n' roll κάθε ηλικίας περιμένουν για μία ακόμα «συναυλία της ζωής τους», ζεσταίνονται με το support set των εξαιρετικών Karamazov Project, αλλά αδημονούν για τους αγαπημένους γερόλυκους, που θα έρθουν με την τελευταία  τους δισκάρα υπό μάλης να βάλουν φωτιά στη σκηνή και να επιβεβαιώσουν τη φήμη τους: The Last Drive – 35 χρόνια επιτυχίες.

32LsDr_3.JPG

Επιτυχίες όπως το "Gone Gone Gone", το "Overloaded", το "Final Kick" πλημμύρισαν το Fuzz, αριστοτεχνικά ανάκατες με τις δυνατές συνθέσεις της δισκάρας που λέγαμε: τραγούδια όπως το ήδη γνωστό κι αγαπητό στο συναυλιακό κοινό των Last Drive "Always The Sun" ή το σαρωτικό "The Wave" έρχονται να αποδείξουν πόσο αγέραστοι παραμένουν, πόσο φρέσκοι, πόσο πιστοί στην ταυτότητά τους, αλλά και πόσο μέσα στα μουσικά πράγματα. 

32LsDr_4.JPG

Και τα γκάζια συνεχίζουν. Το "Snakecharmer" κοντράρει το "Blood From A Stone", το "White Knuckles" και το "Yiagos" προσφέρουν συλλεκτικά τζαμαρίσματα. Γενικώς, το όλο set είναι μια πρόσκληση σε ένα τεράστιο γκαράζ, όπου όλοι οι καλοί ροκάδες χωράνε κι ακούνε μπλουζιές και Spacemen 3, ενώ ένας προτζέκτορας προβάλλει στον τοίχο ποτ-πουρί από Jarmush, Αγγελόπουλο και Νίκο Νικολαϊδη. Το κυριότερο όμως είναι ότι η μπάντα φαίνεται να απολαμβάνει πραγματκά τη στιγμή της. Παρουσιάζει τη νέα της δουλειά με εσωτερική μεν, μεγάλη δε περηφάνια, θυμάται τα παλιά μαζί μας και σκορπάει απλόχερα τη ροκ ποιότητα που τόσο μας λείπει αυτά τα τελευταία χρόνια των αλγόριθμων και των μεταδεδομένων.

32LsDr_5.JPG

Οι Last Drive είναι ακόμα εδώ, σαν παλιοί γνώριμοι: είναι ο Αλέξης Καλοφωλιάς, ο Γιώργος Καρανικόλας, ο Στέφανος Φλώτσιος και ο Χρήστος Μιχαλάτος. Είναι εδώ και κορυφώνουν ιδανικά με το τελευταίο τους άλμπουμ τη δεύτερη περίοδο της καριέρας τους, την οποία διανύουν επίσης ιδανικά –αυτήν της δημιουργικής ωριμότητας. Είναι εδώ, παίζουν δυνατά, και παρουσιάζονται απόλυτοι κάτοχοι της μυστικής συνταγής για επιτυχία, την οποία και τελειοποιούν σε κάθε τους εμφάνιση υπεράνω πάσης προσδοκίας.

Κάνοντας κάθε live τους να σου μένει αξέχαστο. Μέχρι το επόμενο.

{youtube}hX7vkCmvVUg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured