«Πάμε Gagarin, πάμε παραλία» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της τελευταίας μουσικής βραδιάς του Μάρτη, με πρωταγωνιστές τους Vodka Juniors στο θρυλικό λαϊβάδικο της Λιοσίων. Μιας βραδιάς που με την ενέργεια, τα τραγούδια της και τα εντυπωσιακά crowd diving στιγμιότυπά της έφερε το καλοκαίρι κανα-δυο μήνες πιο κοντά, ενώνοντας το κοινό σε μια τεράστια, θορυβώδη κι ανέμελη παρέα.

41eVdkJr_2.jpg

41eVdkJr_3.jpg

Το πάρτι ξεκίνησε μάλιστα από νωρίς, με τους φιλοξενούμενους των Juniors, 10 Τo Go και Junkheart, να τα δίνουν όλα. Στρώνοντας έτσι το καλύτερο χαλί για την παρέα που κατέλυσε κάθε κανόνα του ελληνικού μουσικού marketing, διαγράφοντας μια εντυπωσιακή word of mouth πορεία σχεδόν 20 χρόνων, μεγαλώνοντας γερά παιδιά και τρεις (τουλάχιστον) διαφορετικές φουρνιές φοιτητών.

41eVdkJr_4.jpg

Οι Vodka Juniors δεν είναι πια καθόλου juniors μουσικά. Εξελίσσονται, μεστώνουν, κόβουν με άνεση βόλτες σε ποικίλα ροκ ιδιώματα και βρίσκουν συνέχεια τον τρόπο να φρεσκάρουν ένα ελληνικότροπο νεο-πανκ, που άξια έχει ταξιδέψει τη φήμη τους (αλλά και τα τραγούδια τους) κι εκτός συνόρων.

41eVdkJr_6.jpg

41eVdkJr_5.jpg

Το καλό στο Gagarin ξεκίνησε νωρίς, καθώς εμβληματικά τραγούδια του γκρουπ όπως το "Walk With Me" ακούστηκαν σχεδόν από την αρχή, ξεσηκώνοντας έτσι όλους εκείνους που συνεισέφεραν σε ένα ακόμη εντυπωσιακό sold-out· μια εκδήλωση αγάπης προς τη μπάντα που μεγάλωσαν μαζί της και μεγάλωσε μαζί τους. Κάπου εκεί (κι από το πουθενά) βγήκαν και τα «πολεμοφόδια»: πλαστικές βάρκες θαλάσσης, πολύχρωμες κουλούρες-σωσίβια και κάθε λογής φουσκωτό παιχνίδι παραλίας, τα οποία και πρωταγωνίστησαν στα φωτογραφικά κάδρα της βραδιάς και στα απολαυστικά crowd divings που έδιναν κι έπαιρναν και θα έκαναν ακόμα και σπεσιαλίστες του είδους σε φεστιβάλ του εξωτερικού να ζηλέψουν.

41eVdkJr_7.jpg

41eVdkJr_8.jpg

Με πολύ ωραία, στιβαρά παιξίματα, τα οποία θα ικανοποιούσαν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές –και που σίγουρα κάλυψαν τα διαχρονικά ελαττώματα της μπάντας στον τομέα των φωνητικών– οι Vodka Juniors κορύφωσαν με το "Count On Me", συγκίνησαν με την ακουστική εκτέλεση του "Whiskey And The Rain" και ύμνησαν αυτήν την οξύμωρη πόλη μας με το "Rise Up".

41eVdkJr_9.jpg

Με λίγα λόγια, οι Juniors βρέθηκαν σε μία ακόμα εξαιρετική βραδιά, προσφέροντας ένα πάρτι που ένωσε 20άρηδες και 30άρηδες σε μια αγχολυτική έκλυση ενέργειας, δίνοντας μια συναυλία βγαλμένη από τα καλύτερά μας καλοκαίρια. Μια συναυλία από αυτές που θέλεις να μοιράζεσαι. Από αυτές που ένα κορίτσι με μπλουζάκι Vodka Juniors θα τρέξει να αγοράσει από τον πάγκο του merch ένα ακόμα μπλουζάκι, για να το στείλει σε ένα αγόρι στην Ολλανδία. Από εκείνες που ένα άλλο κορίτσι θα τη βγάλει όλο το βράδυ εκστασιασμένη στους ώμους ενός άλλου αγοριού, αυτόματα χριζόμενη πρωταγωνίστρια των περισσότερων social media posts στο hashtag της βραδιάς. Από τις συναυλίες που δεν θέλεις να τελειώσουν γιατί περνάς τόσο καλά που, όπως είπαν και δυο φίλοι από πίσω: «Ας παίζουν όλο το βράδυ κι ας πάρουμε τον πρώτο ηλεκτρικό από την Αττική το πρωί».

{youtube}qoedHnmh2V0{/youtube}
       

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured