H εγχώρια hip hop σκηνή ζει μια απρόσμενη άνθιση στις μέρες μας. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την κοσμοσυρροή που κατέφθασε στη συναυλία του Ταφ Λάθος στο PassPort του Κεραμεικού, με τον κόσμο να γεμίζει από άκρη σε άκρη τα γειτονικά στενά; Η αλήθεια βέβαια είναι πως η διοργάνωση είχε τα ψεγάδια της, μιας και οι πόρτες άνοιξαν έπειτα από καθυστέρηση της τάξης των 45 λεπτών. Ως αποτέλεσμα, αρκετός φάνταζε ο λαός που δεν κατάφερε να εισέλθει στην κεντρική αίθουσα, τη στιγμή της έναρξης της συναυλίας.

45jTafLath_2.png

45jTafLath_3.png

Ευτυχώς, όμως, αυτό ήταν και το μοναδικό μειονέκτημα της βραδιάς. Διότι ο Ταφ Λάθος είχε προγραμματίσει ένα μοναδικό υπερθέαμα, το οποίο ξετυλίχθηκε τμηματικά και υπό επιμελή σχεδιασμό. Οι τεράστιες γιγαντοοθόνες που τοποθετήθηκαν σε 3 πλευρές της σκηνής προέβαλαν από ευφάνταστα visuals έως τμήματα των βιντεοκλίπ, ταυτίζοντας το ηχόχρωμα των κομματιών με το εικαστικό τους κομμάτι. Οι δε συμπαραστάτες του στάθηκαν άρτιοι στον ρόλο τους, από τα δεύτερα φωνητικά, έως τα «σκρατσαρίσματα» και τις live αποδόσεις κιθάρας και πιάνου: πίσω από τις πλάτες του MC κρυβόταν μια πλήρης ομάδα εκτελεστών, έτοιμη να σταθεί ανά πάσα στιγμή στο ύψος των περιστάσεων.

45jTafLath_4.png

45jTafLath_5.jpg

Σημαντικό ρόλο εδώ έπαιξε η ανακατανομή των μελών σε κατάλληλες θέσεις του χώρου. Οι αμιγώς μουσικοί συμπαραστάτες παρέδιδαν τη βοήθειά τους από έναν εξώστη τοποθετημένο πάνω από τη σκηνή, δίχως να αφαιρούν έτσι την προσοχή από το πρόσωπο του ιθύνοντα νου. Οι δε χορευτές ξετύλιξαν τις χορογραφίες τους στην κεντρική σκηνή σε στιγμές απουσίας του Ταφ Λάθος, προσδίδοντας παράλληλα έναν εκλεπτυσμένο τόνο στην απορρέουσα καλαισθησία των κομματιών. Προσθέστε σε αυτά την αεικίνητη παρουσία του ίδιου του ράπερ, όπως και τα κομφετί που εξαπολύονταν ακαριαία στην ατμόσφαιρα, και θα αντιληφθείτε πως η διαχεόμενη αύρα έφερε χαρακτήρα γιορτής και όχι μιας απλής συναυλίας.

45jTafLath_6.png

45jTafLath_7.png

Στο κομμάτι των επιλογών, η setlist έμοιαζε περισσότερο από πλήρης. Με τα "Στο Πλήθος Χαμένος", "Φλόγα", "Ερπετά", "Ξύπνα", "Στης Φυλακής Το Προαύλιο", "Λευκή Σημαία", "Μαύρη Σημαία", "Ξέρω Πια Πόσο Διαρκεί", "Όταν Σε Είδα Ξανά" και πολλά ακόμη, ένα κατάμεστο PassPort παρασύρθηκε σε κυκεώνα ιαχών, με το ραπάρισμα των οπαδών να μοιάζει άρρηκτα συγχρονισμένο στις καίριες στιγμές των αποδόσεων. Η δε παρουσία του ίδιου του Ταφ στάθηκε καταλυτική για τη feel-good αίσθηση που αιωρούταν από άκρη σε άκρη στον χώρο: όντας συναισθηματικός, μα όχι μεμψίμοιρος, δυναμικός, μα συνάμα ελπιδοφόρος, περνούσε το δικό του μήνυμα, το οποίο προκάλεσε διογκώμενο συγκινησιακό ρίγος στον κόσμο.

45jTafLath_8.png

45jTafLath_9.png

Το αποκορύφωμα ενδεχομένως να σημειώθηκε με την είσοδο του Αλλοπρόσαλου για το "Μαύρη Σημαία", όπως και των ΔΠΘ και Αγνώστου Χειμώνα (με επιφύλαξη για τα ονόματα των μελών) από το σχήμα των Ψυχοδράμα 07 για την εκτέλεση του "Σκληρή Ζωή, Χαμένα Χρόνια". Ο ίδιος ο Ταφ, μάλιστα, ενημέρωσε πως το σχήμα έχει γράψει νέο υλικό, το οποίο θα κυκλοφορήσει όταν τα προγράμματα και οι υποχρεώσεις του καθενός θα επιτρέψουν την τελική του ολοκλήρωση. Ήταν τότε που οι ιαχές «Ψυχοδράμα-Ψυχοδράμα» πάλλονταν πιο ισχυρά από ποτέ κατά μήκος και πλάτος του χώρου, φανερώνοντας ότι οι προπατορικές καταβολές του Ταφ Λάθος φέρουν πιστό οπαδικό πυρήνα.

45jTafLath_10.png

45jTafLath_11.png

Εν κατακλείδι, η συναυλία του Ταφ Λάθος αποτέλεσε ένα δυνατό στοίχημα. Στοίχημα να κρατήσει τον κόσμο σφιχτά κοντά του, με σκοπό ο επόμενος εορτασμός να είναι ένα σκαλί ακόμη πιο έντονος. Επί διαστήματος 2 ολόκληρων ωρών, ήταν αλήθεια ελάχιστες οι στιγμές στις οποίες έκανε διακοπή για ανάσες, καταδεικνύοντας πως παραμένει ανάμεσα στους πιο ικανούς MCs της σκηνής του τόπου μας. Ειδικότερα αφού δεν έχανε στιγμή στις αποδόσεις του, εκεί που άλλοι στην ίδια θέση θα έκαναν αμελητέα μεν, σημειωτέα δε λάθη...

{youtube}l1vxRT0ZOcs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured