«Κανένας επίσημος Λάκη, ευτυχώς!» έκανε κάποια στιγμή στον Λάκη Παπαδόπουλο ο Γιάννης Ζουγανέλης (σε ένα από τα αμέτρητα πειράγματα που αντάλλαξαν), δείχνοντάς του τα άδεια καθίσματα των VIPs, ακριβώς απέναντι από τη σκηνή. Και πράγματι, ήταν τέτοια η προχθεσινή βραδιά στο Ηρώδειο: μια όσο το δυνατόν «ανεπίσημη» μάζωξη φίλων, μια γιορτή χωρίς dress code και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες. Ακριβώς όπως ταίριαζε, δηλαδή, στην «έλα όπως είσαι» τέχνη που υπηρετεί από το ξεκίνημά του ο κάποτε αυτοαποκαλούμενος Λάκης Με Τα Ψηλά Ρεβέρ.

Lakis_2.JPG

Από άλλες απόψεις, βέβαια, η παράσταση Παιχνίδια Αγάπης ακολούθησε την πεπατημένη ανάλογων επετειακών εορτασμών. Έτσι, ο τραγουδοποιός στηρίχθηκε στην παρέλαση μερικών διάσημων –και κάποιων λιγότερο γνωστών– φίλων και συνεργατών του, οι οποίοι κλήθηκαν να ερμηνεύσουν τραγούδια του. Βέβαια, κράτησε και κάποια για τον εαυτό του ο Λάκης Παπαδόπουλος, κι ας ικανοποιούν οι ερμηνείες του απόλυτα τον χαρακτηρισμό «ακατέργαστες».

Lakis_3.JPG

Σε κάθε περίπτωση, το γεμάτο Ηρώδειο και χειροκρότησε, και τραγούδησε, και συγκινήθηκε, και γέλασε. Γι' αυτό το τελευταίο ευθύνεται κυρίως ο Ζουγανέλης, αλλά και ο σκηνοθέτης της παράστασης Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο οποίος διάβασε μια ξεκαρδιστική (δήθεν) επιστολή προς τον Λάκη Παπαδόπουλο, από έναν παλιό γείτονά του. Αλλά και ο ίδιος ο πρωταγωνιστής είχε πολλά κέφια και ήταν εμφανές ότι απολάμβανε τη σπάνια ευκαιρία να γιορτάζει τα 35 χρόνια του στο τραγούδι μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό και σε έναν τόσο ιστορικό χώρο.

Lakis_4.JPG

Στο μουσικό μέρος, τώρα, υπήρχαν σίγουρα κάποιες ξεχωριστές στιγμές. Όπως, για παράδειγμα, η συμμετοχή του Φοίβου Δεληβοριά (με τα "Μικρά Μπαλκόνια" και "Ποια Θα Με Πάει Σπίτι Απόψε"), ο οποίος άναψε τις πρώτες φωτιές στο κοινό με την ακαταμάχητη γλώσσα του σώματός του, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας που έβαλε μπρος τη φωνάρα του στο "Σε Ζητάω", ο Πάνος Μουζουράκης που στάθηκε στο απαιτούμενο ύψος των περιστάσεων ερμηνεύοντας το "Παλιό Μου Παλτό", μα κι ένας σθεναρός Μίλτος Πασχαλίδης, ο οποίος έπαιξε πολύ καλά τον ρόλο του Δημήτρη Μητροπάνου στο "Για Να Σ’ Εκδικηθώ". Και υπήρχε βέβαια και η συμμετοχή της Αρλέτας, που η παρουσία της και μόνο έδωσε στη βραδιά μεγάλη φόρτιση.

Lakis_5.JPG

Υπήρχαν όμως πολλοί ακόμα συμμετέχοντες, καθένας από τους οποίους πρόσθεσε το δικό του λιθαράκι στην καλή ροή της βραδιάς και αξίζει να αναφερθούν: Πένυ Μπαλτατζή, Βασιλικός, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Φίλιππος Πλιάτσικας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Κωστής Μαραβέγιας, Νίκος Ζιώγαλας, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Ευδοκία Ράπτη, Κατερίνα Μορένα. Άξια μνείας και η 13μελής ορχήστρα (κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα, ντραμς, κουαρτέτο εγχόρδων, τρίο πνευστών, συν κάποιοι έξτρα μουσικοί που εμφανίστηκαν εδώ κι εκεί, όλοι τους υπό την διεύθυνση του Γιώργου Ζαχαρίου), η οποία συνέβαλλε τα μέγιστα στο να διατηρηθεί το ενιαίο υπόβαθρο της βραδιάς και να μην κατρακυλίσουν τα τεκταινόμενα προς την υπερβολική χαλαρότητα.

Lakis_6.JPG

Ήταν πολύ ζεστή και όμορφη η συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου στο Ηρώδειο, και μάς θύμισε πόσα πραγματικά καλά τραγούδια έχει προσφέρει στους μουσικόφιλους –κάνοντάς μας παράλληλα να αναρωτιόμαστε γιατί το όνομά του δεν πέφτει τόσο συχνά στο τραπέζι όποτε έρχεται η συζήτηση στους καλύτερους τραγουδοποιούς της χώρας. Ας είναι, όμως. Και μόνο η ανάμνηση του κλεισίματος, με όλους τους συμμετέχοντες επί σκηνής να τραγουδούν τα "Ήσυχα Βράδια" και να μας αποχαιρετούν κουνώντας μας λευκά μαντήλια, θα έβαλε νομίζω μια για πάντα στις καρδιές όλων των παρευρισκομένων την αγνή τέχνη του Λάκη.

Lakis_7.JPG

Setlist:

1. Το Βαλς Της Γειτονιάς

2. Ο Κουρσάρος

3. Η Ανεμώνα Του Σικάγου

4. Έρχεται Κρύο

5. Τα Μικρά Μπαλκόνια

6. Ποια Θα Με Πάει Σπίτι Απόψε

7. Το Τικ Τακ Του Ρολογιού

8. Και Θα Χαθώ

9. Δικαίωμα Στο Όνειρο

10. Εσύ Εκεί

11. Σε Ζητάω

12. Βρώμικα Φιλιά

13. Το Παλιό Μου Παλτό

14. Τσίχλα Δίχως Ζάχαρη

15. Έγινα Για Σένα Τούρκος

16. Κάτι Γλυκό

17. Τα Μπλε Παπούτσια

18. Έλα Γοριλάκι

(διάλειμμα)

19. Τα Ήσυχα Βράδια

20. Σερενάτα

21. Batida De Coco

22. Να Μ’ Αγαπάς

23. Πορφυρό Βιολί

24. Πώς Χαιρετάνε Ξέχασα

25. Της Νύχτας Τα Ηχεία

26. Ξημερώματα

27. Για Να Σ’ Εκδικηθώ

28. Ποια Είμαι Εγώ

29. Κατά Βάθος... Αλεπού/Πάρε Πασά Μου/Εσύ Με Φτιάχνεις

30. Γυριστρούλα

Encore

31. Φάλτσα Μενεξεδιά

32. Τα Ήσυχα Βράδια

{youtube}T28-HZ6uWvI{/youtube} 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured