H ευρύτερη παρέα των Bong Da City δημιουργεί συναισθήματα είτε ακραίας υποστήριξης, είτε έντονης αποδοκιμασίας, έχει πάντως καταφέρει να δημιουργήσει όνομα στους εγχώριους χιπ χοπ κύκλους με το battle rap της, τον underground ήχο της, τις πολυάριθμες βωμολοχίες και την αίσθηση των δρόμων που βγάζει η μουσική της.

Inka_2

Ανέμενα έτσι μεγάλη προσέλευση θεατών την Παρασκευή στο An Club για τη διπλή παρουσίαση δίσκου της Inka και των Κάκο & ΕΠ, κρίνοντας και από τα βιντεάκια που κυκλοφόρησαν μετά τη συναυλία των τελευταίων τον Φεβρουάριο, η οποία συνέπεσε με τον τελευταίο τους δίσκο Χάσε Την Πίστη Σου 2. Αλλά λίγο που ο κόσμος είχε δώσει το παρών σε εκείνο το λάιβ και λίγο (παραπάνω) που την ίδια μέρα ο Ολυμπιακός έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα –που θα έκρινε αν θα ταξίδευε στο φετινό Final4 της Ευρωλίγκα– το εξαρχειώτικο κλαμπ γέμισε μονάχα κατά το ήμισυ. Κι αυτό, σε συνδυασμό με την κυμαινόμενη διάθεση των θεατών, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν θερμό κλίμα, προκάλεσε ένα κάποιο μούδιασμα στους πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Inka_3

Φάνηκε άλλωστε και από τη χαρακτηριστική ερώτηση της Inka προς το κοινό: «τι έγινε ρε παιδιά, πεθάνατε εκεί κάτω»; Ήρθε μετά κι ένα πρόβλημα με το καλώδιο του μικροφώνου –κάπου εκεί στη μέση της διάρκειας– σημαίνοντας διακοπή των ηχητικών δρώμενων για μερικά λεπτά και αποτελείωσε την υπόθεση «κοινό που πετάει σπίθες». Τόσο βέβαια ο Κάκο με τον ΕΠ, όσο και η Inka με τον JessyBlue που είχε αναλάβει το μουσικό μέρος της βραδιάς προσπάθησαν για το καλύτερο. Όμως αυτό δεν φάνηκε να έρχεται.

Inka_4

Τούτο βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπήρξαν καλές στιγμές: αν μη τι άλλο ο κόσμος απόκτησε παλμό σαν ήχησαν κομμάτια σαν τα “Γράφω Για Ντρόγκια”, “Ανατριχίλες”, “Aconitum”, “Περιμένουμε”, “Ρουτίνα” και “Όλα Για Όλα”. Αλλά εκεί που επικράτησε παροξυσμός, ήταν στην ώρα των καλεσμένων. Ο Τάκι Τσαν –ο οποίος δεν είχε λείψει ούτε από τη συναυλία του Φεβρουαρίου– όχι μόνο είπε το κουπλέ του στο “Εξαφανίζονται”, αλλά τραγούδησε και τη “Σούζη” πάνω από ένα instrumental που χαρακτηρίστηκε μη ταιριαστό από κάποιον θεατή. Δήλωση που θεωρήθηκε ως πρόκληση από τον Τυμβωρύχο, ώστε να το κάνει τελικά να ταιριάξει. Εξίσου έντονη παρουσία είχε και ο Θύτης, ο οποίος ανέβηκε για να πει τα κουπλέ του στα “Αναμορφωτήριο” και “Σκοτάδι Φέρνω” επιδεικνύοντας πλήρως την επί σκηνής παρανοϊκή του περσόνα, που ξεχείλιζε από ενέργεια, ενώ δεν έλειψαν και κομμάτια από Bong Da City όπως τα “12 Ακριβως”, “Τίποτα” και “Είναι Το Bong”.

Inka_5

Υπήρξαν λοιπόν τα αξιοσημείωτα διαστήματα και οι στιγμές εκείνες που ωθούσαν το κεφάλι σε αβίαστη κίνηση, γενικά όμως δεν ήταν και η καλύτερη βραδιά για την Inka και τους Κάκο & ΕΠ: τα σκαμπανεβάσματα δεν άφησαν τη συναυλία ν' απογειωθεί. Μια επίσκεψη πάντως στην επόμενη εμφάνισή τους θα την πραγματοποιήσω, καθώς –παρ' όλους τους αστερίσκους της Παρασκευής– με έβαλαν προσωπικά στο κλίμα, έστω και αποσπασματικά. Είμαι έτσι περίεργος να δω το αποτέλεσμα όταν η βραδιά τους τα φέρει πιο ευνοϊκά...

 

{youtube}ko5bWqSoE38{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured