Στην άλλη άκρη της γραμμής του τηλεφώνου οι The Cooper Temple Clause ομολογούν, διαφωνούν και απορρίπτουν…



Σας πήρε κάμποσο διάστημα να κυκλοφορήσετε νέο δίσκο. Ποιοι ήταν οι λόγοι γι' αυτό;
Συναντήσαμε διάφορα προβλήματα από όταν βγάλαμε το προηγούμενό μας album. Ένα ήταν ότι η προηγούμενή μας εταιρεία αρνήθηκε να κυκλοφορήσει το δίσκο που ετοιμάσαμε κι επίσης ήθελε να μας παρουσιάσει με μία διαφορετική εικόνα απ' αυτήν που είχαμε πραγματικά σαν συγκρότημα, να μας έχει στυλίστα και κομμωτή, να γυρίζουμε τα βίντεο με ένα συγκεκριμένο τρόπο κ.λπ. Ήθελε με άλλα λόγια να μας πλασάρει σαν pop μπάντα ενώ είμαστε rock μπάντα. Είχαμε και την αποχώρηση του μπασίστα μας Didg (που προσχώρησε στους Dirty Pretty Things του Carl Barat) που δυσκόλεψε τα πράγματα, αλλά όλα τώρα είναι εντάξει και μπορούμε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο πάθος.

Νομίζω πάντως ότι ο καινούργιος σας δίσκος είναι περισσότερο pop από τους δύο παλιότερους. Συμφωνείς;
Δεν το νομίζω. Περιέχει δύο-τρία από τα πιο σκληρά κομμάτια που έχουμε γράψει ποτέ. Αν εννοείς τώρα τις μπαλάντες που υπάρχουν στο δίσκο, θα έλεγα ότι εξερευνούμε διάφορες πτυχές του ήχου μας, και θα συμφωνήσω ότι υπάρχει μέχρι και κομμάτι που θυμίζει Depeche Mode. Βρίσκει κανείς κομμάτια που έκαναν μέρες ολόκληρες να ηχογραφηθούν αλλά και άλλα που τα τελειώσαμε σε μία μόλις ημέρα.

Έχετε μια ισχυρή βάση οπαδών. Πόσο πιστεύεις ότι σας βοήθησε το internet να την αποκτήσετε;
Σίγουρα πάρα πολύ, τόσο όσο και οι συναυλίες μας. Και ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει το MySpace, μπορούν τα συγκροτήματα να βοηθηθούν ακόμη περισσότερο. Ακόμη και το downloading βοηθάει, αρκεί να μη γίνεται κατάχρηση του μέσου.

Αν σου έλεγαν να ανεβάσεις ένα βίντεο στο YouTube, εκτός από τα δικά σας, ποιο θα ήταν αυτό;
Θα ήθελα να είχα τραβήξει και να ανέβαζα μια φάση που έγινε όταν είμαστε σε περιοδεία, όπου είχαμε κατουρήσει μέσα σ' ένα κουτάκι Red Bull που έπινε ο κιθαρίστας μας, που έχει ψύχωση με το ποτό αυτό. Ήταν απόλυτα πεπεισμένος ότι το συγκεκριμένο κουτί είχε άσχημη γεύση επειδή είχε βγει έτσι από το εργοστάσιο, και επέμενε να κάνει μήνυση στην εταιρεία!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured