Από 80s synth pop, 60s folk μέχρι σύγχρονα ηλεκτρονικά beats, οι Καναδοί Junior Boys είναι δύσκολο (ευτυχώς) να κατηγοριοποιηθούν. Ο Matt Didemus μας μιλάει για τα disco beats, τον Frank Sinatra κι τα υπόλοιπα συστατικά του δίσκου.

Ποιες νομίζεις ότι είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ του Last Exit και του So This is Goodbye;Σίγουρα μια βασική διαφορά είναι ότι το πρώτο album είχε γραφτεί σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το δουλεύαμε περίπου 4 -5 χρόνια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το Last Exit να μην ακούγεται τόσο συμπαγές, αφού μέσα σ’ αυτό το διάστημα άλλαζαν τα πράγματα που μας ενδιέφεραν, οι μουσικές που ακούγαμε κι βέβαια άλλαζαν κι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στη δημιουργία του. Μουσικά, στο πρώτο δίσκο είχαμε πολλά start-stop drums ενώ στον καινούργιο δίσκο υπάρχει ένας πιο σταθερός ρυθμός χωρίς τόσες πολλές παύσεις.

Θυμάμαι να αναφέρεις σε μια παλιά σου συνέντευξη ότι την εποχή που τελειώνατε το Last Exit ακούγατε πολύ Superpitcher και Eletronicat. Αν κρίνω από τους πιο αργούς ρυθμούς του νέου δίσκου, πρέπει να έχει αλλάξει το προσωπικό σου soundtrack. Ναι, η έμπνευση τώρα έρχεται κυρίως από disco και early house ήχους. Αυτό που μας αρέσει σε αυτούς τους ήχους είναι ο ρυθμός βασικά. Όταν φτιάχνεις club κομμάτια πρέπει ο ρυθμός να είναι τουλάχιστον στα 125 bpm ενώ με την disco μπορείς να το ρίξεις αυτό στα 105-110 bpm. Αυτό δίνει ένα ωραίο groove κι ήταν αυτό που ψάχναμε.

Η διασκευή στο When No One Cares του Frank Sinatra έγινε λόγω αγάπης προς αυτόν ή απλά νομίζατε ότι ταιριάζει στη ροή του δίσκου;Αρέσει και στους δύο μας, ειδικά ο Jeremy είναι μεγάλος fan, αλλά ο κύριος λόγος που το κάναμε είναι επειδή νομίζαμε ότι έπρεπε να μπει στο δίσκο. Περισσότερο έγινε επειδή έδενε με τον δίσκο παρά επειδή θέλαμε να κάνουμε ένα tribute στον Sinatra. Θέλαμε πολύ να κάνουμε μια cool, περίεργη ηλεκτρονική εκτέλεση του When No One Cares ακόμα κι αν φαίνεται περίεργη ως ιδέα.

Τα πλάνα σας τώρα ποια είναι;Για την ώρα θα κάνουμε ένα μεγάλο tour οπότε δεν σκοπεύουμε να δουλέψουμε τώρα καινούργιο υλικό. Ο Jeremy μόνο έχει κάνει φωνητικά σε κάποια κομμάτια του καινούργιου δίσκου του Morgan Geist. Θα είμαστε στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο. Δεν θυμάμαι ημερομηνίες να σου πω αλλά θα πάμε Γερμανία, Σκανδιναβία κι Ιταλία σίγουρα. Δεν ξέρω αν θα έρθουμε στην Ελλάδα αλλά μάλλον θα παίξουμε σ’ ένα φεστιβάλ στην Κωνσταντινούπολη τον Νοέμβριο, που θα μπορείς να έρθεις εύκολα φαντάζομαι.(σ.σ. τ’ ακούς αφεντικό; Να πάω;)

Σας είναι εύκολο να παίζετε live ή νομίζετε ότι είσαστε studio band;Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή νομίζαμε ότι είμαστε studio band. Αρχικά δεν σκοπεύαμε να κάνουμε ποτέ tour. Άλλα μετά την απήχηση του πρώτου δίσκου αναγκαστήκαμε να το κάνουμε, χωρίς να έχουμε και πολύ χρόνο να το προετοιμάσουμε. Κάναμε δυο τουρνέ στην Αμερική και μια μικρή στην Ευρώπη κι δεν είμαι και πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά είχαμε αρχίσει να σκεφτόμαστε τις live εκτελέσεις των τραγουδιών την ώρα που τα φτιάχναμε. Έχουμε προσλάβει drummer με παρελθόν στην ηλεκτρονική μουσική (έχει ηχογραφήσει στην Plus 8) που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ κι νομίζω ότι αυτή τη φορά τα live μας είναι πολύ καλύτερα.

Μου έχει κάνει εντύπωση που δεν έχετε μέχρι τώρα κυκλοφορήσει αρκετά remixes των τραγουδιών σας. Είσαστε πολύ εκλεκτικοί;Ναι, δεν θέλουμε να γίνονται από ανθρώπους που δεν ξέρουμε, αλλά μόνο απ’ όσους μας αρέσει η δουλειά τους, όπως ο Fennesz κι ο Caribou που έκαναν τα μοναδικά remixes του πρώτου δίσκου. Αν και δεν είναι ακόμα επίσημο, στο καινούργιο μας single θα έχουμε τρία καινούργια remixes που μου αρέσουν πολύ.

(Αναδημοσίευση από το Sonik #21)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured