SONIK #93

Οι καλύτερες κυκλοφορίες του πρώτου τριμήνου, τα καλύτερα τραγούδια, όλα όσα πρέπει να ακούσεις, από όλα τα είδη της μουσικής, στη μεγαλύτερη (σε έκταση) δισκοκριτική τεύχους του SONIK που θυμόμαστε

Οι καλύτερες κυκλοφορίες του πρώτου τριμήνου, τα καλύτερα τραγούδια, όλα όσα πρέπει να ακούσεις, από όλα τα είδη της μουσικής, στη μεγαλύτερη (σε έκταση) δισκοκριτική τεύχους του SONIK που θυμόμαστε. Ήταν καιρός...

Παράλληλα, στο τιράζ της Αθήνας, ένα ένθετο με τα δισκοπωλεία της, όσα συμμετέχουν στη Record Store Day, αλλά και τις σημαντικότερες ειδικές κυκλοφορίες της γιορτής της δισκογραφίας.

Ο Δημήτρης Λιλής γράφει για την τάξη του 2014: μερικά από τα νέα ονόματα που καλούνται να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στην πιο δημιουργική από ποτέ underground παραγωγή με την πιο ρηχή από ποτέ mainstream απήχηση.

Στο εξώφυλλο (και με συνέντευξη), η Lorde. Είναι 17 ετών, μένει με τους γονείς της, ακούει ηλεκτρονική μουσική και στο χορό αποφοίτησης καθόταν στη γωνία πίνοντας χυμό κράνμπερι. Μέχρι εδώ, θα μπορούσε να είναι η οποιαδήποτε. Μόνο που είναι το νέο φαινόμενο της pop!

Παράλληλα, δύο μεγάλα αφιερώματα

1974: PROG ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ: 40 χρόνια από την καρδιά της «προοδευτικής» μουσικής

Ο Σπύρος Χυτήρης θυμάται σημαντικές ηχογραφήσεις και ανακαλύπτει άγνωστα διαμάντια μιας από τις τελευταίες σπουδαίες χρονιές που το rock’n’roll είχε ξεχάσει σχεδόν τελείως τις ρίζες του.

50 χρόνια από τη βρετανική εισβολή στην Αμερική

Το 1964 οι Beatles πέρασαν το δικό τους Ρουβίκωνα κι έκαναν ένα απλό υπερατλαντικό ταξίδι που, εκτός του ότι (επ)έβαλε το συγκρότημα σε πάνω από 73 εκατομμύρια Αμερικανούς τηλεθεατές, στάθηκε η αφορμή για το περίφημο British Invasion, το φαινόμενο της ομαδικής εισβολής Βρετανών καλλιτεχνών στη μεγαλύτερη αγορά μουσικής του κόσμου. Αν το 1977 ήταν το Year Zero της πανκ, το 1964 ήταν το αντίστοιχο Έτος Μηδέν απ’ όπου ξεπήδησε όχι μόνο το πρώτο κύμα της Brit Pop, αλλά όλη η σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Στα περίπτερα από τη Μ. Πέμπτη, με τιμή 3,90 ευρώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured