Dead Can Dance στο SONIK: 'Ισως οι Έλληνες να έχουν αφήσει το ισχυρότερο αποτύπωμα στη συλλογική συνείδηση. Γι’ αυτό και διαλέξαμε η έμπνευσή μας να εκπροσωπηθεί από τη γλώσσα σας!'

Sonik80exofilo

Αποκλειστική συνέντευξη στο SONIK που κυκλοφορεί από χθες, Πέμπτη 20/9, έδωσαν οι Dead Can Dance που επέστρεψαν με νέο άλμπουμ πρόσφατα.

Δείτε ένα απόσπασμα από όσα μας είπε η Lisa Gerrard, σχετικά με τη διασύνδεση με τη χώρα μας:

"Μεγάλωσα στο προάστιο Prahran της Μελβούρνης, το οποίο ήταν (και είναι) γεμάτο Έλληνες. Η γλώσσα σας, οι ήχοι της και γράμματά της όπως το Δ που χρησιμοποιήσαμε πίσω στο 1984, είναι πράγματα που τολμώ να τα χαρακτηρίσω οικεία. Καλλιτεχνικά επίσης, τόσο εγώ όσο και ο Brendan έχουμε μελετήσει αρκετά τη Βυζαντινή θρησκευτική μουσική. Αλλά στο Anastasis δεν έπαιξε ρόλο η συγκεκριμένη διασύνδεση. Εμπνευστήκαμε από τη γενικότερη περιοχή που συγκροτεί η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή, γιατί είναι σε αυτό το κομμάτι του πλανήτη όπου ξεκίνησε ό,τι καλούμε πολιτισμό, βάζοντας τον άνθρωπο σε μια εξελικτική τροχιά, «παιδί» της οποίας είναι οι σύγχρονες Δυτικές κοινωνίες. Παρότι υπήρξαν πολλές πολιτιστικές δυνάμεις στην περιοχή, ίσως οι Έλληνες να έχουν αφήσει το ισχυρότερο αποτύπωμα στη συλλογική συνείδηση. Γι’ αυτό και διαλέξαμε η έμπνευσή μας να εκπροσωπηθεί από τη γλώσσα σας: το νόημα λέξεων όπως «anastasis» ή «anabasis» μπορεί να γίνει κατανοητό και από μας."

Η συνέντευξη των Dead Can Dance, μαζί με ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα στη 4AD, τα καλύτερα άλμπουμ από όλες τις δεκαετίες της ζωής της, τις αλλαγές πορείας της, το αισθητικό μέρος, και αρκετή... αρθρογραφία, στο SONIK που κυκλοφορεί στα περίπτερα με τιμή 3,50 ευρώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured