Νίκος Σβέρκος

Πίσω από τα views, τα κανάλια και τα pixels κρύβεται πάντα η τάση για δημιουργία, για έκφραση, για πράξη. Και μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή έρχονται οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι αλήθειες του καθενός. Κάθε δύο Πέμπτες, ο Νίκος Σβέρκος παίρνει αφορμή από ένα βίντεο αναρτημένο στο ίντερνετ και καταθέτει τη δικιά του οπτική, αφού οι κόρες των ματιών συσταλούν και το μυαλό ηρεμήσει...

«Στης Βουλής τα έδρανα, αχ κι εγώ να έκλανα». Δεν γνωρίζουμε αν ο Γρηγόρης Ψαριανός πραγματοποιεί το όνειρό του εκεί στο Κοινοβούλιο, ωστόσο δεν σταματά ποτέ την προσπάθειά του να κερδίσει λίγη δημοσιότητα. Σωστή είναι αυτή η τακτική, αν μάλιστα δεν έχεις να προσφέρεις τίποτα παραπάνω στην πολιτική, παρά να ακολουθείς ευλαβικά τον ηγέτη και να τον στηρίζεις με «προβοκατόρικα» λόγια.

{youtube width="480" height="300"}6-VVzLpcz5E{/youtube}

Οι φορές που ο Ψαριανός ξεστομίζει δημοσίως μια βρισιά –εν είδει πολιτικής ευθύτητας και μαγκιάς– πρέπει να ανέρχονται πλέον σε εκατοντάδες. Και κάθε φορά γίνεται για να κεντρίσει το ενδιαφέρον, μπας και κρατηθεί στον «αφρό» της τηλεοπτικής δημοκρατίας. Ξέρει να το εκμεταλλεύεται καλά το παιχνίδι, ενώ έχει κερδίσει και το «ακαταλόγιστο» από τους σημερινούς του συντρόφους. Όταν απευθύνεσαι σε κάποιον ΔΗΜΑΡίτη και διαμαρτύρεσαι για το τι λέει o Ψαριανός, ουσιαστικά και υφολογικά, οι απαντήσεις δεν αφορούν ποτέ την ουσία, αλλά την ιδιοσυγκρασία του.

Streamingpsar_2

Ο Ψαριανός όμως, όταν παλαιότερα επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «έσφιξαν» τα πράγματα και χρειάστηκε να τοποθετηθεί επί βασικών πολιτικών θεμάτων, εύκολα βρέθηκε «απ' έξω». Είναι προφανές ότι μια λεκτική φανφάρα δεν μπορεί να κρύψει τη θέση επί κάποιου ζητήματος. Με αυτόν τον τρόπο, από «ανατρεπτικός ραδιοφωνατζής» στον Best του Λυμπέρη –με τα πρόστιμα τα οποία έτρωγε λόγω επιθέσεων στο παπαδαριό– έφτασε σήμερα να υπερασπίζεται το πολιτικό σύστημα μαζί με τον Μάκη Βορίδη. Ω καιροί ω ήθη, θα έλεγε κάποιος, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι.

Ο Ψαριανός νιώθει δικαιωμένος όταν το όνομά του κυκλοφορεί, ακόμα κι όταν πρόκειται για αρνητικά σχόλια. Ο ίδιος άλλωστε τροφοδοτεί και τρέφεται από τον ντόρο: στο troll που έχει δημιουργήσει στο Facebook υπό το όνομα Λουκάς Σιδηρόπουλος βρίζεται αδιαλείπτως με άλλους χρήστες, κυρίως μεταμεσονύκτιες ώρες.

Το θέμα είναι ότι ο Ψαριανός διατηρούσε πολύ καλές φιλίες με Ρηγάδες που πήγαν και γιαούρτωσαν τον Θέμο Αναστασιάδη στα γραφεία της Ελευθεροτυπίας. Τότε ο Αναστασιάδης, ο οποίος σήμερα –μέσω της εφημερίδας του Πρώτο Θέμα– προπαγανδίζει τους ναζιστές Χρυσαυγίτες, χαρακτήριζε τα μέλη του Ρήγα «φλώρους, τραβεστί Aριστερούς, γλύφτες, περιφερόμενους κομπλεξικούς, ροζ συντρόφους, σκουλήκια» και άλλα όμορφα κοσμητικά επίθετα.

Αλήθεια, ο Ψαριανός αποκαλεί τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με πολύ διαφορετικές εκφράσεις; Όποιος έχει βρεθεί δίπλα του σε ιδιωτικές συζητήσεις δεν έχει πολλές αμφιβολίες. Γι αυτό και τα γιαούρτια δεν απέχουν και πολύ από τις μπίρες...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured