Ville Valo: «Ένιωσα ανακούφιση όταν διαλύθηκαν οι HIM»

«Νομίζω ότι πολύ απλά είχαμε φτάσει στο τέλος αυτού του ταξιδιού», δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρώην frontman της φινλανδικής μπάντας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο τσέχικο μουσικό κανάλι Metalshop TV, ο πρώην frontman των HIM Ville Valo, όταν ρωτήθηκε αν ένιωσε «ελεύθερος», όπως μετά από ένα διαζύγιο, όταν το συγκρότημα διαλύθηκε το 2017, απάντησε: «Δεν έχω περάσει ποτέ διαζύγιο, οπότε δεν ξέρω πώς είναι το συναίσθημα... Ίσως αν έχεις υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο, να νιώθεις ελεύθερος, φαντάζομαι!»

«Όχι, ένιωσα μια αίσθηση ανακούφισης, γιατί τρέχαμε τη μπάντα για περίπου 25 χρόνια και περάσαμε πολλά ups and downs -ήταν κανονικό rollercoaster. Και ήμουν χαρούμενος που το τελειώσαμε όπως το τελειώσαμε, που παραμείναμε φίλοι και όλοι ήταν σε καλή διάθεση και η τελευταία μας περιοδεία το 2017 πήγε τόσο καλά. Άρα το λήξαμε σωστά. είχα μια αίσθηση ανακούφισης, ένιωθα κάπως άδειος· δεν ήξερα τι να κάνω».

Ο Valo πρόσθεσε: «Πριν διαλυθούν οι HIM, δεν ήξερα πώς θα ένιωθα, αν η αίσθηση θα ήταν σαν να είχα χάσει ένα πόδι, γιατί υπήρχαν στη ζωή μου από τότε που ήμουν 13 ή 14 ετών, οπότε στην πραγματικότητα μεγάλωσα μαζί με το συγκρότημα. Ναι, ήταν περίεργα για λίγο.»

Τον περασμένο μήνα, ο Valo, σε εμφάνισή του στην τσεχική Česká Televize, δήλωσε σχετικά με την πιθανότητα μιας επανένωσης του HIM: «Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος καλός λόγος. Νέα μουσική, για παράδειγμα. Το να βρεθούμε να παίξουμε παλιά τραγούδια δεν μου λέει τίποτα Ίσως μια μέρα. Αλλά όπως είπα… Νιώθω ότι έκαναν τον κύκλο τους. Ήταν ένα ωραίο μέρος της ζωής μου, και ήταν υπέροχο που το λήξαμε όπως το λήξαμε. Θα ήταν ριψοκίνδυνο να το δοκιμάσω ξανά.»

Τον Ιανουάριο,σε συνέντευξη του στο Loaded Radio, σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στη διάλυση των HIM είπε: «Νομίζω ότι απλώς είχαμε κουραστεί. Χάσαμε τη σπίθα. Σε όλους μας άρεσαν οι περιοδείες, αλλά η σπίθα δεν ήταν εκεί όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε νέο υλικό. Δεν έβγαινε κάτι καλό. Και όταν είσαι με ένα συγκρότημα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, και σκέφτεσαι τα όσα έχεις κάνει, είναι αποκαρδιωτικό να σκέφτεσαι πως ό,τι καινούργιο γράφεις δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να πάρουμε την απόφαση και να πούμε: ας το λήξουμε. Γιατί ήταν τόσο μεγάλο μέρος της ζωής όλων. Από παιδιά — ήξερα τον κιθαρίστα και τον μπασίστα, τον Migé [Mikko Paananen, μπάσο] και τον Linde [Mikko Lindström, κιθάρα], τους ήξερα από τότε που ήμουν ίσως 10 χρονών περίπου. Έτσι κυριολεκτικά μεγαλώσαμε μαζί, έχοντας τους HIM ως το σάουντρακ και τη ραχοκοκαλιά της ζωής μας. Ήταν λυπηρό, αλλά ταυτόχρονα είμαι πολύ περήφανος για το γεγονός ότι το λήξαμε με καλούς όρους, γιατί αυτό είναι αρκετά σπάνιο στον κόσμο της μουσικής.»

«Φαινόταν ότι είχαμε χάσει το ενδιαφέρον μας — τόσο απλά. Νομίζω ότι είχαμε φτάσει στο τέλος αυτού του ταξιδιού. Ένιωθα ότι παίξαμε όλα τα τραγούδια που ήταν γραφτό να παίξουμε. Άρα ήταν πολύ απλό, αλλά ναι , ήταν αρκετά καταθλιπτικά για λίγο. Ο εγκέφαλος δεν μπορούσε να το επεξεργαστεί. Ήταν περίεργο. Και επίσης ήταν πολύ τρομακτικό γιατί δεν ήξερα τι θα συμβεί, ούτε και τα υπόλοιπα παιδιά. Ποιο συναίσθημα θα επικρατούσε μετά τη διάλυση της μπάντας. Γιατί σκεφτόμουν ότι μπορεί να ένιωθα τελείως διαφορετικός άνθρωπος ή σαν να έχασα ένα πόδι, ότι θα υπήρχε πολύς πόνος. Αλλά δεν συνέβη αυτό. Υπήρχε απλώς ένα μεγάλο κύμα ανακούφισης, για να είμαι ειλικρινής μαζί σου. Και ένιωσα πολύ ωραία.»

Οι HIM πραγματοποίησαν αποχαιρετιστήρια περιοδεία το 2017, μετά από 26 χρόνια καριέρας. To πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Ville Valo, με τίτλο Neon Noir κυκλοφόρησε στις 13 Ιανουαρίου. Διαβάστε την κριτική του Avopolis εδώ.

Ο Ville Valo θα εμφανιστεί στην Αθήνα την τρίτη ημέρα του Rockwave Festival, στις 8 Ιουλίου, με headliners τους The Black Keys. 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured