Disturbed - Divisive

  • Βαθμολογία: 6
  • Label: Reprise Records
  • Κυκλοφορία: 2022

Επιστροφή των Disturbed στον ήχο των πρώτων άλμπουμ,  με ορισμένα heavy τραγούδια που θα βρουν την θέση τους σε μελλοντικές συναυλίες.

Κοιτάω πίσω στην κριτική του προηγούμενου άλμπουμ των Disturbed το Evolution (2018) και διαβάζω ξανά αυτά που είχα γράψει για ένα άλμπουμ που του είχα βάλει 5. Μήπως είχα υπερβάλλει; Ακούγοντας το ξανά, μετά από χρόνια, η απάντηση είναι όχι. Παρόλο τον τίτλο που σημαίνει εξέλιξη, παραμένει ένα ανέμπνευστο άλμπουμ με ανακυκλωμένες ιδέες. 4 χρόνια μετά, οι Disturbed επιστρέφουν με το 8ο άλμπουμ τους με τον τίτλο Divisive και ευτυχώς δίχως ατυχείς δηλώσεις του τύπου  ότι το Evolution θα είναι το ...Black Album των Disturbed .

Κατά την διάρκεια των 4 ετών, οι Disturbed πρέπει να κατάλαβαν ότι με το Evolution ίσως να είχαν πιάσει και το ναδίρ ως προς την ποιότητα των άλμπουμ τους. Θέλοντας να πιάσουν ξανά το πνεύμα των πρώτων άλμπουμ τους, αλλά με μια μοντέρνα ματιά, αποφάσισαν να δουλέψουν με τον παραγωγό Drew Fulk ο οποίος παρόλο το μικρό της ηλικίας του (35 ετών) έχει δουλέψει με πλείστα συγκροτήματα όπως οι Highly Suspect, Motionless in White, Papa Roach, Pop Evil, Bad Wolves με τα οποία είχε τραγούδια στο νούμερο 1 US Mainstream Rock Radio.

Ακούγοντας λοιπόν το Divisive από την αρχή μέχρι το τέλος, κατάλαβα ότι το βασικό που ήθελαν να πετύχουν οι Disturbed το πέτυχαν: Δηλαδή το πάντρεμα των πρώτων δίσκων με τον ήχο του σήμερα. Για παράδειγμα, ακούστε το "Unstoppable" και ιδιαίτερα το μεσαίο μέρος: Στα 2000ς σε αυτό το σημείο, οι Disturbed θα «βάραγαν» περισσότερο, και πάλι όμως το 2022 το μεσαίο μέρος είναι τόσο heavy όσο το προστάζει η εποχή και η ηλικία των Disturbed. Το ίδιο συμβαίνει και στο δυναμικό "Hey You" όπως και στο "Won't Back Down" με το οποίο κλείνει το άλμπουμ. Το Evolution, ανάμεσα στα άλλα θέματα του, είχε και αρκετές μπαλάντες που με την εξαίρεση του "A Reason Τo Fight", οι άλλες 2 "Hold On Τo Memories", "Already Gone" δεν είχαν δώσει το κάτι παραπάνω στους Disturbed. Στο Divisive προτίμησαν να έχουν μια και καλή μπαλάντα, και μάλιστα για πρώτη φορά σε άλμπουμ των Disturbed υπάρχει ντουέτο σε τραγούδι. Το τραγούδι είναι το "Don't Tell Me"με την συμμετοχή  της Ann Wilson των  Heart και εάν έλειπαν και κάποια γηπεδικά oh oh στο τέλος του τραγουδιού, θεωρώ ότι το τραγούδι θα ήταν καλύτερο.

Σωστά και πάλι οι Disturbed κράτησαν την διάρκεια του άλμπουμ στα 38 λεπτά και στο σύνολο υπάρχουν μόνο 10 τραγούδια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το Divisive να μην κουράζει, να είναι ένα άλμπουμ που μπορείς να το ακούσεις από την αρχή μέχρι το τέλος με μια σειρά από καλά τραγούδια. Σίγουρα είναι καλύτερο από τις τελευταίες δουλειές τους, τα "Hey You", "Unstoppable" θα βρουν θέση στην επερχόμενη περιοδεία τους, και γενικότερα αυτή την φορά οι Disturbed προτίμησαν να πάνε στα σίγουρα , κάνοντας μια αναδρομή στο μουσικό τους παρελθόν με μια σύγχρονη ματιά με την πολύτιμη βοήθεια του παραγωγού Drew Fulk.  Το καλύτερο για το άλμπουμ το διάβασα σε μια κριτική του Wall Of Sound, στην οποία συμφωνώ απόλυτα. «Το νέο άλμπουμ είναι αρκετά καλό, αλλά είναι σπουδαίο;» Η απάντηση είναι μάλλον όχι...

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured