The Hives - The Black And White Album

  • Βαθμολογία: 7
  • Καλλιτέχνης: The Hives
  • Label: Universal
  • Κυκλοφορία: Δεκ-07

Η βόλτα που μας πάνε με το rollercoaster τους στον κόσμο του rock ‘n roll είναι πέρα για πέρα διασκεδαστική, δείχνοντας τη fun διάθεση που τους διακατέχει και κάνοντας μας ακόλουθους στους φρενήρεις ρυθμούς τους...

Στις τρεις προηγούμενες δισκογραφικές τους κινήσεις οι Hives ελάχιστη σημασία έδιναν στη φασαρία που δημιουργούσαν... Άλλο τόσο ενδιαφέρονταν για τα ώτα μας, αφού το μόνο που φαίνεται πως τους απασχολούσε ήταν το «κάψιμο» των κιθαρών και των ενισχυτών από την ένταση και το ρεύμα.

Στην δισκογραφική προσπάθεια #4 τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί και ηρεμήσει κάπως. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό παίζει η προσέγγιση που έκαναν στο θέμα της παραγωγής, καθώς τέσσερις (ζωή να’ χουνε) παραγωγοί ασχολήθηκαν με αυτό το ζήτημα στο album τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το album να μην είναι flat όπως τα προηγούμενα, εμμένοντας μεν στο garage rock που παίζουν, αλλά κρύβοντας και άλλες εκπλήξεις.

Καταρχήν το πρώτο single, “Tick Tick Boom”, είναι ένα δυνατό ραδιοφωνικό κομμάτι με εκστατικές κιθάρες: θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και stadium rock, παρέα με το έτερο δυνατό κομμάτι του δίσκου “Square One Here I Come”. Οι funk αναφορές και το dance vibe φανερώνονται στα “We Rule The World (T.H.E.H.I.V.E.S.)” και στο “Well Allright”. Υπαίτιος για αυτή την κίνηση είναι ο hip hop guru, Pharrell Williams και το χεράκι που έβαλε στην παραγωγή.

H επιστροφή στο παρελθόν πραγματοποιείται με το neo-nuggets “A Stroll Through Hive Manor Corridors”, ένα instrumental κομμάτι που έχει γραφτεί μόνο με ένα όργανο από τα ‘60s και ένα drum machine. Συμπαθητική και αξιοπρεπής κίνηση, από τη στιγμή που δεν ακούγονται σαν ρέπλικες των Sonics αλλά του δίνουν τον δικό τους χαρακτήρα. Μέχρι και cabaret punk στοιχεία αποκαλύπτονται στο “Puppet On A String” αποδεικνύοντας τη βαρύτητα που έχουν δώσει στο “The Black And White Album” και στην πολυεπίπεδη παραγωγή του.

Η βόλτα που μας πάνε με το rollercoaster τους στον κόσμο του rock ‘n roll είναι πέρα για πέρα διασκεδαστική, δείχνοντας τη fun διάθεση που τους διακατέχει και κάνοντας μας ακόλουθους στους φρενήρεις ρυθμούς τους...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured