Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022: Bauhaus, Jesus and Mary Chain, dEUS, Strawberry Pills, Youth Valley

To Release Athens υποδέχεται τους Bauhaus, Jesus and Mary Chain και dEUS στην Πλατεία Νερού!

BAUHAUS

1_bauhaus2

Τα τέσσερα αυθεντικά μέλη - Peter Murphy, Daniel Ash, Kevin Haskins και David J - ξαναφέρνουν στη ζωή μία μπάντα-σύμβολο για το Gothic Rock (και όχι μόνο), ανοίγοντας το φεστιβάλ με μία εμφάνιση, από τις ελάχιστες που θα πραγματοποιήσουν στην Ευρώπη, την οποία θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια!

Οι Bauhaus αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη μουσική σκηνή σχεδόν από το ξεκίνημά τους, το 1978 στο Northampton της Αγγλίας. Βλοσυροί και, ταυτόχρονα, εκθαμβωτικοί, έδωσαν στην post-punk εποχή έναν ακόμα πιο δυσοίωνο ήχο αλλά κι ένα ευρύτερο καλλιτεχνικό όραμα. Ήταν rock, με ισχυρές δόσεις glam, funk, new wave, avant-garde, με επιρροές ακόμα και από το Reggae / Dub ρεύμα. Εκλεκτικοί, εξωστρεφείς, καινοτόμοι, εξερευνούσαν τα πάντα αδιαφορώντας για τις ετικέτες των μουσικοκριτικών και την εμπορική επιτυχία - που, παρόλα αυτά, υπήρξε μεγάλη για ένα συγκρότημα με τον δικό τους ήχο.

Δεν έμοιαζαν με τίποτα που υπήρχε τη στιγμή που εμφανίστηκαν, αλλά ούτε και μετά. Οι δίσκοι τους - "In the Flat Field" (1980), "Mask" (1981), "The Sky's Gone Out" (1982), "Burning from the Inside" (1983) - και οι «δραματικές» συναυλίες τους καθόρισαν καριέρες και μουσικά είδη, δημιουργώντας στρατιές πιστών fans και καθιστώντας τους ως ένα από τα πιο επιδραστικά ονόματα στην ιστορία της rock μουσικής.

Η επανεκκίνηση των συναυλιών τους τον Νοέμβριο - σε Mεξικό, Λονδίνο και Νέα Υόρκη - ήταν ο απόλυτος θρίαμβος. "Απόψε, είδαμε τη συνέχεια του μύθου", έγραψε ο Τύπος για τις sold out εμφανίσεις που έδωσαν μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό.

Ετοιμαστείτε για μία αξέχαστη βραδιά, γεμάτη από καθηλωτικά classics, όπως το "Bela Lugosi's Dead", το "She's In Parties", το "Dark Entries", το "Kick In The Eye", αλλά και διασκευές σε κομμάτια σπουδαίων καλλιτεχνών (David Bowie, Iggy Pop, Brian Eno, T-Rex) που έκαναν "δικά τους" με μοναδικό τρόπο.

All We Ever Wanted Was (Is) Bauhaus.

Follow Bauhaus:
Facebook: https://www.facebook.com/bauhausthebandofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/bauhausthebandofficial/ 
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5N5tQ9Dx1h8Od7aRmGj7Fi?si=MfEBmIAOTwiqvx8omyjefQ 


JESUS AND MARY CHAIN

1_jesusmarychain

Τα αδέλφια William και Jim Reid άρχισαν να ηχογραφούν στην κρεβατοκάμαρά τους, στο East Kilbride, μια πόλη 10 χλμ. μακριά από τη Γλασκόβη, βάζοντας στο ίδιο καζάνι τις μεγάλες τους επιρροές: από τους Ramones, τους Velvet Underground και το punk γενικότερα μέχρι τις Shangri-Las, τις Ronettes, τους Beach Boys και καθετί που αναγνωρίζουμε ως την ποπ του Phil Spector.

Στη δισκογραφία μπήκαν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, αφού το “Psychocandy” (1984) δίκαια θεωρείται μια από τις κορυφαίες στιγμές των μουσικών 80s, ενώ το ίδιο μπορεί κανείς να ισχυριστεί και για το “Darklands” (1987) που έδειξε το δρόμο για αυτό που μερικά χρόνια αργότερα θα μαθαίναμε ως shoegaze. Tα “Automatic” (1989), “Honey’s Dead” (1992), “Stoned & Dethroned” (1994), “Munki” (1998) που ακολούθησαν, μέχρι να κλείσει ο πρώτος κύκλος της μπάντας, αλλά και το επίπεδο του “Damage and Joy", που κυκλοφόρησαν το 2017, τοποθετούν τους Jesus & Mary Chain στη μικρή λίστα με τα πιο επιδραστικά σχήματα των τελευταίων 40 χρόνων.

Τα πολλά ανεπανάληπτα τραγούδια τους ("Never Understand", “April Skies”, "Just Like Honey”, “Some Candy Talking”, “Blues From A Gun”, “Reverence”, “Upside Down”, "Happy When It Rains" κτλ.) μας εγγυώνται μια σπουδαία βραδιά από δύο πραγματικές ιδιοφυίες.

Follow The Jesus and Mary Chain:
Official site: https://themarychain.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/JesusAndMaryChain 
Instagram: https://www.instagram.com/jesusandmarychain/ 
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCAlP0LcJ_RVqLvNr78w8MmA 

dEUS

1_deus

Οι dEUS δημιουργήθηκαν το 1991 στην Αμβέρσα και παρόλο που ξεκίνησαν ως μια μπάντα που θα παίζει αποκλειστικά διασκευές σύντομα άρχισαν να γράφουν το δικό τους υλικό. Με επιρροές που ξεκινούν από τον Frank Zappa και φθάνουν μέχρι την jazz του Charles Mingus, οι dEUS έκαναν πάταγο με την κυκλοφορία του ντεμπούτο τους, “Worst Case Scenario”, το οποίο αποθεώθηκε από σύσσωμο το μουσικό τύπο, και απέκτησαν πολύ γρήγορα φανατικό κοινό.

Με σταθερά μέλη τους Tom Barman (κιθάρα, φωνή) και Klaas Janzoons (πλήκτρα, βιολί), οι dEUS κυκλοφόρησαν μερικούς από τους κορυφαίους δίσκους των 90s (“In A Bar Under The Sea”, “The Ideal Crash”) χωρίς να σταματήσουν στιγμή να υπογράφουν αξέχαστα τραγούδια όπως: “Suds & Soda”, “Hotellounge”, “Little Arithmetics”, “Serpentine”, “Sister Dew”, “Instant Street”, “Sirens”, “The End of Romance” και αρκετά ακόμα.

Οι εμφανίσεις τους στην Αθήνα είναι πλέον θρυλικές και πραγματικά ανυπομονούμε να τους υποδεχτούμε στο Release Athens 2022.

Follow dEUS:
Official site: http://www.deus.be/ 
Facebook: https://www.facebook.com/dEUSmusic 
Instagram: https://www.instagram.com/deus_band/ 
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCWO47nrNh-D0Jvmr-jDOR4w 


Την ημέρα ανοίγουν με ιδανικό τρόπο, οι εξαιρετικοί Strawberry Pills και οι Youth Valley.

Πόρτες και ταμείο ανοίγουν στις 17:30
17:40 / Youth Valley
18:20 / Strawberry Pills
19:20 / dEUS
21:00 / The Jesus And The Mary Chain
23:00 / Bauhaus 

Η προπώληση συνεχίζεται κανονικά προς 40€, ενώ στο ταμείο το εισιτήριο θα κοστίζει 47€.

Διάθεση εισιτηρίων:Τηλεφωνικά στο 11876
Online στα www.releaseathens.gr / www.viva.gr
Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης

 

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια, προς 100€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.

Ταυτόχρονα, είναι διαθέσιμα δύο διαφορετικά διήμερα εισιτήρια για όσες και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ημέρες του Release Athens 2022, κερδίζοντας ένα σημαντικό ποσό:

1. Bauhaus, The Jesus and Mary Chain, dEUS (8/6/22, Πλατεία Νερού) + Nick Cave and the Bad Seeds, Mogwai, Fontaines D.C. (15/6/22, Πλατεία Νερού) προς 75€ (κέρδος 15€)

2. Bauhaus, The Jesus and Mary Chain, dEUS (8/6/22, Πλατεία Νερού) + Iggy Pop, Liam Gallagher, Sleaford Mods, The K’s (2/7/22, Πλατεία Νερού) προς 70€ (κέρδος 15€)

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

To 2022, το Release Athens στέλνει σε όλους τους φίλους της μουσικής το μήνυμα “Release The Earth From Plastic”. Σε όλες τις ημέρες του φεστιβάλ – και όπου αυτό είναι δυνατό – θα χρησιμοποιηθούν βιοδιασπώμενα / ανακυκλώσιμα υλικά και εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ας ξεκινήσουμε όλοι να κάνουμε έστω τα πρώτα βασικά βήματα ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Περισσότερα, σύντομα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured