Εύη Χουρσανίδη

Κάπου θα την είδατε, δεν μπορεί: τη θεόρατη άσπρη γάτα που περπάτησε το κόκκινο χαλί του MET Gala, κλέβοντας την παράσταση και τα περισσότερα κλικ (και wow και like και share), αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο από το εξαρχής προβληματικό theme της διοργάνωσης που φέτος ήταν ένα tribute στον εμβληματικό (ναι), επιδραστικό (ναι), σημαντικό για την ιστορία της μόδας (ναι), αλλά και μισογύνη, χονδροφοβικό, ισλαμοφοβικό, αντισημίτη και ρατσιστή Karl Lagerfeld, που έφυγε από τη ζωή το 2019.

https://www.instagram.com/p/CruFgtytqqv/

https://www.instagram.com/p/CruHU3VuNg-/

https://www.instagram.com/p/CrtNsE1PbV-/

Κατόπιν εορτής, το BBC θυμήθηκε να αναφερθεί στο γιατί η περσόνα του Lagerfeld θεωρείτο αμφιλεγόμενη, η Guardian δημοσίευσε ένα κείμενο γνώμης με τίτλο O Karl Lagerfeld είχε φριχτές απόψεις. Δεν θα πρεπε να τον στήνουμε σε βάθρο, ενώ (αξίζει να το διαβάσετε) ένας κυριολεκτικά έξαλλος Piers Morgan στη New York Post παρομοίασε τους προσκεκλημένους της βραδιάς με την κατσαρίδα που (όντως) εντοπίστηκε να διασχίζει το κόκκινο χαλί της τελετής

«Η μόδα είναι το πιο ισχυρό κίνητρο για να χάσει κανείς βάρος»

«Η ανορεξία δεν είναι όσο επικίνδυνη όσο τo junk food και η τηλεόραση»

«Αυτές που λένε ότι τα αδύνατα μοντέλα είναι άσχημα είναι κάτι χοντρές που κάθονται όλη μέρα μπροστά στην τηλεόραση με μια σακούλα πατατάκια»

«Κανείς δεν θέλει να βλέπει plus size models, κανείς δεν θέλει να βλέπει παχουλές γυναίκες»

 «Δεν αντέχω άλλο με το #metoo, βαρέθηκα. Όλες τώρα, 20 χρόνια μετά το θυμήθηκαν;»

«Κάπου διάβασα ότι πλέον πρέπει να ρωτάς ένα μοντέλο αν νιώθει άνετα, πριν ποζάρει. Αν έχεις πρόβλημα με το να βγάζεις τα ρούχα σου, μην γίνεις μοντέλο! Πήγαινε σε κανένα μοναστήρι με τις καλόγριες!»

«Γνωρίζω έναν στη Γερμανία που πήρε σπίτι του κάποιον από την Συρία και μετά από τέσσερις μέρες είπε: το καλύτερο πράγμα που εφηύρε ποτέ η Γερμανία ήταν το Ολοκαύτωμα.»

Και τώρα που θυμηθήκαμε όλα τα ανεκδιήγητα που είχε ξεστομίσει κατά καιρούς ο Karl Lagerfeld, και χωρίς άλλο σχόλιο (παρόλο που δεν έχω ράμματα μόνο για τη γούνα της γάτας του Jared Leto), πάμε να δούμε το φωτογραφικό άλμπουμ της βραδιάς, επειδή content! glam! likes! views! shares!

https://www.instagram.com/p/CruJcJxuSLJ/

https://www.instagram.com/p/CruUqBouFzk/

https://www.instagram.com/p/CruGr6WvjK7/

https://www.instagram.com/p/Crt_IC-vEpF/

https://www.instagram.com/p/CrufGvEgDD1/

https://www.instagram.com/p/Crt_T_SpOAJ/

https://www.instagram.com/p/CruJN4nJuJO/

https://www.instagram.com/p/CrwGfRFp5rq/

https://www.instagram.com/p/CrvykKnLfcB/

https://www.instagram.com/p/CrulmjHASSW/

https://www.instagram.com/p/CruBlMnpDUh/

 

«Χθες το Hollywood και η μόδα "σίγησε" όταν πολλές διάσημες φεμινίστριες επέλεξαν να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν άνδρα που ήταν τόσο δημόσια σκληρός με τις γυναίκες, τους χοντρούς ανθρώπους, τους μετανάστες και τους επιζώντες σεξουαλικής επίθεσης. Και όλα τα γυναικεία έντυπα, και οι online fans, απλά επέλεξαν να κάνουν τα στραβά τα μάτια. Κανείς δεν έχει τέλεια ηθική, τουλάχιστον εγώ όχι, αλλά για το Θεό, είχαμε έναν χρόνο για να το διορθώσουμε αυτό εδώ και για να μην απονείμουμε την υψηλότερη δυνατή τιμή σε έναν γνωστό φανατικό… και όλοι αποφάσισαν ξαφνικά πως μπορούμε να διαχωρίσουμε την τέχνη από τον καλλιτέχνη όταν αυτό είναι *βολικό*» 

Αυτά (και περισσότερα) είπε η Jameela Jamil και τώρα, εκ των υστέρων, που ξέσπασε κατακραυγή είμαι πολύ έτοιμη του χρόνου να δω να τιμούν κάποια Εβραία τρανς ακτιβίστρια / φεμινίστρια που φτιάχνει οικολογικά ρούχα για plus size models, προκειμένου να «επανορθώσουν» για το φετινό.

https://www.instagram.com/p/Crv91MQpoUe/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured