Εύη Χουρσανίδη

Δεν ξέρω τι video έχουν σχεδιάσει να δείξουν αυτή τη φορά για να παρουσιάσουν τις υποψήφιες ταινίες στις διάφορες κατηγορίες, αλλά αν κάποιος ζητούσε από εμένα να φτιάξω ένα τέτοιο μοντάζ, είναι τέτοιο το υλικό φέτος, που θα έστηνα κάτι ακραίο, προκλητικό και αηδιαστικό, «τσιμπώντας» μερικές από τις πιο εξωφρενικές σκηνές που «στόλισαν» την κινηματογραφική σεζόν 2022-2023 τη μεγάλη οθόνη: εμετούς (Το Τρίγωνο της Θλίψης), κομμένα δάχτυλα (Τα Πνεύματα του Ινισέριν), κόπρανα ελέφαντα και golden showers (Βαβυλώνα), butt blugs και δάχτυλα-λουκάνικα (Τα Πάντα Όλα), ανατινάξεις και ακρωτηριασμούς (Ουδέν Νεότερον Από το Δυτικό Μέτωπο) και ούτω καθεξής -νομίζω καταλάβατε το concept- και θα έκλεινα με το κοντινό στον Brendan Fraser που κλαίει και εκείνο στην Lydia Tár που παθαίνει νευρικό κλονισμό.

A fucking mess, δηλαδή.

oscars-nominated-films-2023-jpeg

Πέρσι κανείς δεν θυμάται ποια ταινία κέρδισε (θα σας θυμίσω εγώ: το CODA του Apple TV+, δηλαδή δεν είμαστε καθόλου σοβαροί), ούτε τι άλλο συνέβη πέρα από το περιβόητο χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock.

Είχαμε και πανδημία, είχαν κόψει νομίζω και τις «τριτοτέταρτες» κατηγορίες από την τηλεοπτική προβολή. τέλος πάντων φέτος, οι προσδοκίες είναι μεγάλες, για διάφορους λόγους και όλα τα βλέμματα το βράδυ της Κυριακής 12 Μαρτίου θα είναι στραμμένα στο Dolby Theatre.

 

Τι ξέρουμε για την τελετή απονομής των Oscar μέχρι στιγμής:

1. Πρόκειται για την 95η τελετή απονομής των Oscar, και καθώς πλησιάζουμε προς τα 100 χρόνια, το κλίμα είναι ήδη επετειακό, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για "special content", αφιερώματα και εκπλήξεις.

 

2. Χρέη παρουσιαστή αναλαμβάνει ο Jimmy Kimmel. Πρόκειται για την τρίτη του φορά, είχε υπάρξει οικοδεσπότης της βραδιάς και στο παρελθόν, συγκεκριμένα το 2017 και το 2018. Την πρώτη του φορά μάλιστα είχε συμβεί το φιάσκο με την λάθος ανακοίνωση νικητή καλύτερης ταινίας (ο Warren Beatty και η Faye Dunaway είχαν ανακοινώσει ως Καλύτερη Ταινία το La La Land, ενώ στην πραγματικότητα είχε κερδίσει το Moonlight.) Σε κάθε περίπτωση, το παρακάτω (εμπνευσμένο από το Top Gun: Maverick) video, με τη συμμετοχή επίσης των Jon Hamm, Charles Parnell και Billy Crystal είναι το (οκ, αρκετά συμπαθές) τρείλερ του Kimmel για το gig της Κυριακής.

 

3. Στην ενότητα In Memoriam, που είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους του industry που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, θα εμφανιστεί ζωντανά ο (σταθερά hot, και στα 58) Lenny Kravitz.

https://www.instagram.com/p/Cpcv6pBLBwl/

 

4. Live θα εμφανιστεί και η Rihanna, για να ερμηνεύσει το υποψήφιο για Oscar κομμάτι από το Wakanda Forever "Lift Me Up", οπότε τρελαμένοι όλοι οι fashion editors ρίχνουν στοιχήματα -μετά το Super Bowl- ως προς το τι ενδυματολογική επιλογή θα κάνει αυτή τη φορά για την ίδια και την «φουσκωμένη της κοιλίτσα».

https://www.instagram.com/p/ColcnNTJj8d/

 

5. Μεταξύ των επωνύμων που θα παρουσιάσουν τις υποψηφιότητες στις διάφορες κατηγορίες είναι και οι (πάρτε ανάσα): Antonio Banderas, Jessica Chastain, Andrew Garfield, Hugh Grant, Nicole Kidman, Florence Pugh, Sigourney Weaver, Riz Ahmed, Emily Blunt, Glenn Close, Jennifer Connelly, Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson, Michael B. Jordan, Janelle Monáe, Zoe Saldaña, Halle Berry, Paul Dano, Cara Delevingne, Harrison Ford, Kate Hudson, Eva Longoria, Andie MacDowell, Elizabeth Olsen, Pedro Pascal και John Travolta.

https://www.instagram.com/p/CpS7rlBvCrN/

https://www.instagram.com/p/Cpfzpe_PVxR/

https://www.instagram.com/p/Cpk9aNDvhf8/

 

Οι ταινίες που είναι υποψήφιες για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας φέτος είναι οι παρακάτω και θα ήθελα πολύ να μην είμαι ξινή και να έγραφα κάτι του τύπου «ας κερδίσει η καλύτερη!», αλλά -ποιον κοροϊδεύουμε- φέτος δεν έχει καμία γυναίκα στην πεντάδα σκηνοθεσίας και ελάχιστη εκπροσώπηση μαύρων ηθοποιών και συντελεστών συνολικά, επομένως, είναι προφανέστατα η σειρά των Ασιατών, και τα πάντα όλα θα πάνε στο Τα Πάντα Όλα.

Ουδέν Νεότερον από το Δυτικό Μέτωπο
Avatar: The Way of Water
Τα Πνεύματα του Ινισέριν
Elvis
Τα Πάντα Όλα
The Fabelmans
Tár
Top Gun: Maverick
Το Τρίγωνο της Θλίψης
Γυναικείες Κουβέντες

https://www.instagram.com/p/CpYOFhCP-ad/

Για την ιστορία, σε περίπτωση που σας απασχολεί, στον Will Smith έχει απαγορευτεί η είσοδος σε οποιαδήποτε εκδήλωση της Ακαδημίας, για 10 χρόνια.

 

Η 95η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα μεταδοθεί στην Ελλάδα τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 3 τα ξημερώματα, από την COSMOTE TV.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured