Ο Μέρφι Εκδικείται

Κείμενο: -

«…Σχόλασα απ’ τη δουλειά μέσα στα υπογεγραμμένα όρια, ύστερα από καμιά βδομάδα ξεδιάντροπης χλεύης της θεωρίας από μέρους της πράξης. Με μηδενικό χρόνο αναμονής, πήδηξα στο σωστό το λεωφορείο, την κατάλληλη στιγμή – λίγο πριν με μαγκώσουν οι πόρτες δηλαδή – μουρμουρίζοντας και υπομειδιώντας: παλιοκουφαλίτσα Μέρφι, σήμερα πήρες τα παπάρια μου, αύριο τα ξαναλέμε. Έπιασα τη μοναχική θέση παράθυρο κι άρχισα να επεξεργάζομαι το ημερήσιο βρώσιμο σχέδιο. Όλα έβαιναν ησύχως, μέχρι που αστικός ραλίστας στο τιμόνι απέκτησε ορεξούλες. Όχι μόνο βάλθηκε να μετράει μία-μία τις διαφοροποιήσεις στην επιφάνεια της ασφάλτου – οι δρόμοι τούτης  της κωλοπόλης έχουν χοντρό ζήτημα με την ομοιογένεια – αλλά ήθελε να κάνει την καταμέτρηση με το κοντέρ σταθερά κοντά στην κατοστάρα. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, μα κατά τη διάρκεια μιας απ’ τις βυθομετρήσεις ένοιωσα κάτι πρωτόγνωρο και ανησυχητικό: τα στήθια μου τα αρρενωπά πάλλονταν ρυθμικά πάνω κάτω, πάνω κάτω σε τέλειο συγχρονισμό…».


 


Διονύσης Κοτταρίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Ελένη Τζαννάτου μπαίνει σε μπαρ που σερβίρουν σε 24 καρέ το δευτερόλεπτο, όσο τα κανονικά μπαρ

Με αφορμή την σειρά Hollywood του Ryan Murphy στο Netflix, η Ελένη Τζαννάτου θυμάται 13 στιγμές

Η νέα σινεφίλ κι ελληνική πλατφόρμα streaming ήρθε πριν λίγο καιρό στις οθόνες μας και συστήνεται

FEATURED TODAY

H ιδέα της ανεξάρτητης εταιρείας, του independent label, που έδωσε και το όνομά του στην indie σκηνή.
 

8 γυναίκες που υπηρετούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη μουσική βιομηχανία, αφηγούνται στην Τάνια Σκραπαλιώρη και την Ελένη Τζαννάτου τις δικές τους

Στο νέο του Diggin', o Ζώης Χαλκιόπουλος χάνεται στον κατάλογο της Jazzaggression και κολλάει με το Mona Lisa του Christian Reim Sextet.

HOT STORIES

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης ανακοίνωσε πως σύντομα θα κυκλοφορήσει δίσκο με παιδικά τραγούδια «όπως θα ήθελε αυτός να ήταν τα παιδικά τραγούδια».

Ο πρώτος δίσκος της Popi Sem ως SØMMERDUST μόλις κυκλοφόρησε ψηφιακά. Μαζί και το βίντεο για το κομμάτι "Miracle".

Ακούστε το νέο κομμάτι της ράπερ.

Top