Άρης Καζακόπουλος

 

Ο δίσκος της εβδομάδας

Wolf Alice - My Love Is Cool

Για όσους παρακολουθούν τη βρετανική ανεξάρτητη κιθαριστική σκηνή, το ντεμπούτο των Wolf Alice αποτελεί μία από τις πλέον αναμενόμενες κυκλοφορίες των τελευταίων δύο χρόνων. Όλον αυτόν τον καιρό το λονδρέζικο κουαρτέτο έχτιζε σταδιακά το hype γύρω από το όνομά του, το οποίο τώρα κορυφώνεται με την κυκλοφορία του My Love Is Cool, με τη μορφή διθυραμβικών κριτικών από τον βρετανικό κυρίως μουσικό τύπο. Και μπορεί οι Wolf Alice να ακούγονται άγουροι και ελαφρώς εγκλωβισμένοι στη γνωστή λογική της αναβίωσης, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η πρώτη τους προσπάθεια είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Με δυνατό τους χαρτί την ικανότητα να γράφουν αβίαστα hooks, αν βρουν τον δικό τους ήχο ενδεχομένως να μας εκπλήξουν ευχάριστα σε επόμενους δίσκους.

{youtube}TD_Q9CxXTo4{/youtube}

Αξίζουν επίσης

Jenny Hval - Apocalypse, Girl

Δίσκος μάλλον στιχοκεντρικός από την Jenny Hval, με τη συνήθως μινιμαλιστική ηχητική υπόκρουση να ντύνει προσωπικές εξομολογήσεις και κοινωνικούς προβληματισμούς, καθιστώντας δύσκολη την τοποθέτηση του ακούσματος κάτω από τη μεγάλη pop ομπρέλα. Υπό μια διαφορετική οπτική γωνία βέβαια, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η πλέον μοντέρνα και αναγκαία έκφανση της pop.

{youtube}oGksHxwnap0{/youtube}

Girlpool - Before The World Was Big

Οι αναγνώστες που έχουν αλλεργία στο indie ας μείνουν μακριά από αυτό το ντεμπούτο... Το γυναικείο ντουέτο από το Λος Άντζελες παίζει lo-fi indie rock με εντελώς λιτές ενορχηστρώσεις, γλυκές μελωδίες και χαρακτηριστικές διφωνίες. Μπορείς να εντοπίσεις χίλια ψεγάδια, δεν μπορείς όμως να τους καταλογίσεις ότι δεν υπηρετούν τίμια τον ήχο τους.

{youtube}y3eWIbzAI50{/youtube}

SOAK - Before We Forgot How To Dream

Η βελούδινη, μετεφηβική φωνή της Birdie Monds-Watson (ή αλλιώς SOAK) μπορεί υπό τις κατάλληλες συνθήκες να ενεργοποιήσει μυστήρια συναισθηματικά κέντρα. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να ενθουσιάσει, κυρίως επειδή η νεαρή Ιρλανδή για την ώρα δεν διαθέτει αρκετά στιβαρές συνθέσεις. Μέσα στον δίσκο, πάντως, θα βρείτε δυο-τρεις πολύ καλές folk pop στιγμές.

{youtube}yt_juevz9Qg{/youtube}

Gengahr - A Dream Outside

Ένα ακόμη βρετανικό indie ντεμπούτο, ιδανικό για όσους λάτρεψαν μπάντες όπως οι MGMT, οι Foster The People, οι Wolf Gang και οι Local Natives ή για όσους θα ήθελαν ο χρόνος να έχει σταματήσει στο 2010 –όχι, αυτό δεν αποτελεί αναφορά στην πολιτική επικαιρότητα... Όμορφα ανώριμο και απροσδόκητα ευχάριστο.

{youtube}sHTLykxtwdc{/youtube} 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured