Άρης Καζακόπουλος

 

Ο δίσκος της εβδομάδας

Florence + The Machine - How Big, How Blue, How Beautiful

Μπορεί δίσκο με τον δίσκο η Florence να απομακρύνεται από τις indie καταβολές της και να στρέφεται σε arena-filling τραγουδοποιητικές λογικές, όμως υπάρχει μια αξία που παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη σε κάθε της δουλειά: ταυτότητα. Είναι το στοιχείο το οποίο την έκανε να ξεχωρίσει από τον σωρό εκεί γύρω στα τέλη του 2008 που τη γνωρίσαμε, αλλά και αυτό που την ανέδειξε σε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της μουσικής βιομηχανίας, ακριβώς γιατί είναι κάτι το δυσεύρετο στα πράγματα του 21ου αιώνα. 

Το τρίτο της άλμπουμ μπορεί να μην είναι ισάξιο των δύο προηγούμενων από πλευράς υλικού, διατηρεί όμως αυτόν τον απόλυτα αναγνωρίσιμο ποπ ήχο που η ίδια έχει καθιερώσει, ίσως σε μία λιγότερο «εξωτική» version. Είναι ένας δίσκος καλοδουλεμένος, συνειδητοποιημένος και σε γενικές γραμμές συμπαθέστατος, ο οποίος ήδη την έχει απογειώσει εμπορικά περισσότερο από ποτέ (Νο. 1 σε Αγγλία, Αμερική, Καναδά και Αυστραλία, μεταξύ άλλων). Αν δεν είναι αυτή η καλή πλευρά της εμπορικής ποπ, τότε ποια είναι;

{youtube}B9v8jLBrvug{/youtube}

Αξίζουν επίσης

Mbongwana Star - From Kinshasa

Εδώ έχουμε μια πραγματικά ιδιαίτερη περίπτωση δίσκου. Πρόκειται για το ντεμπούτο του συγκροτήματος από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το οποίο συνδυάζει μουσικές του τόπου του με ηλεκτρονικά στοιχεία και σύγχρονη στουντιακή λογική. Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο αυτά τα στοιχεία συμβαδίζουν. Κάποιοι κάνουν λόγο για ιδιοφυή σύλληψη που θα μπορούσε να οδηγήσει στη γένεση νέων ειδών, άλλοι θεωρούν αυτό το πάντρεμα αταίριαστο και τον δίσκο ανυπόφορο. Η αλήθεια μάλλον βρίσκεται κάπου στη μέση...

{youtube}OJCwfjl_sXc{/youtube}

Sharon Van Etten - I Don't Want To Let You Down

Με υλικό από τις ηχογραφήσεις για το καταπληκτικό Are We There του 2014, το νέο EP της Sharon Van Etten πολύ σωστά επιλέχθηκε να διατεθεί ως αυτόνομη κυκλοφορία και όχι με τη μορφή special edition, αφού περιέχει κομμάτια που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν συμπεριληφθεί στον δίσκο. Ξεχωρίζει το ομώνυμο και το "Just Like Blood", τα οποία αιχμαλωτίζουν αυτόν τον σπαραχτικά εξομολογητικό τόνο του Are We There.

{youtube}j7uXRO2YHfg{/youtube}

Donnie Trumpet & The Social Experiment - Surf

Ανεξάρτητη κυκλοφορία για δωρεάν download από το νεοσύστατο project του τρομπετίστα Nico Segal, του Chance The Rapper και μερικών ακόμα μουσικών. Hip hop ρίμες που πατάνε πάνω σε soul βάση νέας κοπής, εμπλουτισμένη με τζαζ στοιχεία και πλαισιωμένη από διάφορους guests που προέρχονται από όλους αυτούς τους χώρους. Το άλμπουμ είναι ελαφρώς υπερτιμημένο από τον μουσικό τύπο, αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον.

{youtube}i4ooH8frBWg{/youtube} 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured