Άρης Καζακόπουλος

 
Ο δίσκος της εβδομάδας
 
Tobias Jesso Jr. - Goon
 
Ναι, τα 'χουμε ξανακούσει. Και καλύτερα μάλιστα, πολύ καλύτερα. Μερικούς δίσκους του John Lennon και του Randy Newman αρκεί να εξερευνήσει κανείς, και θα του έχει ανοιχτεί σχεδόν ολόκληρη η ηχητική βεντάλια του πρωτοεμφανιζόμενου αυτού Καναδού. Όσο όμως οι πιανιστικές μπαλάντες και η ερωτική θεματολογία μπορούν και αγγίζουν το συλλογικό ασυνείδητο, τόσο τέτοιοι τραγουδοποιοί θα παραμένουν επίκαιροι. Το Goon μπορεί να απέχει πολύ από το «άριστα», ωστόσο περιέχει –ιδιαίτερα στο πρώτο μισό– ορισμένες ακαταμάχητες στιγμές, υψηλής μελωδικής αξίας.
 
{youtube}2ybYYKBd_40{/youtube}
 
Αξίζουν επίσης
 
Earl Sweatshirt - I Don't Like Shit, I Don't Go Outside
 
Το 2015 εξελίσσεται σε καλή χρονιά για το χιπ χοπ. Ο Earl Sweatshirt είναι από τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα που έχουν ξεπηδήσει μέσα από την κολεκτίβα των Odd Future και το νέο, ενδιαφέρον άλμπουμ του παίρνει μια αρκετά εναλλακτική κατεύθυνση. Σκοτεινή, κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, βαθύ μπάσο και αργόσυρτα beats. Συχνά γίνεται αποπνικτικό, όμως ξεκάθαρα περνάει άποψη. 
 
{youtube}tZ5Mu2gs-M8{/youtube}
 
Dick Diver - Melbourne, Florida
 
Υποτιμημένος δίσκος, με την έννοια ότι δεν λαμβάνει την προσοχή που του αξίζει από τον διεθνή τύπο. Η 3η δουλειά του αυστραλέζικου indie pop συγκροτήματος είναι γεμάτη με easy listening καλούδια, τα οποία γυροφέρνουν το σημείο τομής της ποπ και του ροκ. Ίσως του λείπει το βάθος που θα προκαλέσει τον ακροατή να επενδύσει σε επανειλημμένες ακροάσεις, είναι όμως από τους δίσκους εκείνους που λειτουργούν ιδανικά ως μουσικό υπόστρωμα στην καθημερινότητα.
 
{youtube}oOG_T4ZVfsA{/youtube}
 
Lady Lamb The Beekeeper - After
 
Ένας συμπαθητικός 2ος δίσκος από τη Lady Lamb, αυστηρά προορισμένος για όσους αγαπούν το indie rock, τουλάχιστον στη μορφή που άρχισε αυτό να παίρνει στην εκπνοή των '00s. Φωνή καμπάνα η Aly Spaltro, αν εξελίξει την τραγουδοποιία της και αναπτύξει έναν πιο ιδιόκτητο ήχο, δεν αποκλείεται να μας χαρίσει κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο στο μέλλον...
 
{youtube}qMadelP88VA{/youtube}
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured