H Non Aesthetics της Θεσσαλονίκης ξεκινά –την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Ιουνίου– τα Non Rooftop Sessions στο Μet Hotel, με καλεσμένους τους εκ Βοστώνης ορμώμενους Soul Clap (θα βρείτε κριτική της νέας τους συλλογής λίγο παρακάτω). Η Just Gazing, εντωμεταξύ, επαναδραστηριοποιείται! Από τη μία το καινούριο βιντεοκλίπ  του Sillyboy για το “Nature Of Things” (http://www.youtube.com/watch?v=hIW0_gf0jEg), που ξεκίνησε τη βόλτα του στον παγκόσμιο κυβερνοχώρο από το νεοϋορκέζικο Obscure Sound (http://www.obscuresound.com/2013/05/sillyboy-nature-of-things/), από την άλλη η πρώτη βραδιά των Lilis Bros με guest DJ από το εξωτερικό για το '13: την ερχόμενη Πέμπτη 13 Ιουνίου στο Pere Ubu (Kύπρου 74, Γλυφάδα), με τον ιδρυτή του οργανισμού I Love Vinyl (http://www.ilovevinyl.org), DJ Scribe. Εδώ ένα απολαυστικό video από τη δράση αυτού και της παρέας του.   Mε αυτά κατά νου, η επιστροφή στα singles και τα άλμπουμ/συλλογές για τα καλοκαιρινά dancefloors κρίνεται απαραίτητη.

june13news

*Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, αν υπάρχουν αναγνώστες οι οποίοι ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τη στήλη όσον αφορά στα reviews, με ανταμοιβή τα επίσημα download promo links των άλμπουμ/singles (από τα agencies του εξωτερικού που προμηθεύουν το Incoming εβδομάδες πριν την κυκλοφορία), μπορούν να στείλουν direct message στο twitter: https://twitter.com/lilisdimitris 

**Oι Wedding Singers  επιστρέφουν στο  ΤΩΡΑ Κ44 (Γκάζι), από αυτήν την Πέμπτη και για λίγες μόνο παραστάσεις.

5 New & Forthcoming Singles That Do The Job:

munk1. Munk - Misterio (Gomma)

Καινούριο single για το αφεντικό της Gomma μετά από δύο χρόνια. Στα φωνητικά ο Βραζιλιάνος  πανκ τραγουδιστής Gab Servalos, και στην πρώτη γραμμή οι pulsing electro disco basslines του Mat Modica. Στα remixes o Severino των Horse Meat Disco και ο Bonar Bradberry.

 

 

 

mayojpeg2. Mayo Soulomon - Night Shades EP (Fly By Night Music)

Το σχετικά νεοσύστατο βρετανικό label Fly By Night Music κυκλοφορεί το τέταρτο 12ίντσό του, με τη βοήθεια του Ιταλού  Mayo Soulomon (aka LowLow). Italo disco αισθητική με Chicago/Detroit  house εργαλεία και Feel Part 1 να οδηγεί το EP. Πολύ κοντά στoν ήχο του Revenge, για τους πιο μυημένους.

 

 

boutade3. Μugwump - Boutade (International Feel)

O θρύλος θέλει τη βραδύκαυστη disco "Boutade" των Mugwump να αποτελεί ένα από τα κομμάτια που συνέβαλαν στη δημιουργία της International Feel –και 4 χρόνια αργότερα έρχεται αυτή η επανακυκλοφορία με το techno Redux να σαρώνει τα σετ των Smagghe & Weatherall. Εγκεφαλικό και επιβλητικό όσο χρειάζεται για να αρχίσει το πάρτυ στα 110bpm, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η laid-back disco του "God Is Gracious".

 

 

Kon-All-About-Youx-Soul-Clap-Records-310x3104. Kon - All About Youx (Soul Clap Records)

Εδώ συνδέονται οι ωραίες φιλίες. Την επόμενη Τετάρτη, οι Soul Clap καλεσμένοι των NoN Aesthetics στη Θεσσαλονίκη και μία μέρα μετά ο DJ Scribe –πολύ καλός φίλος του Kon (εκ των Kon & Amir)– καλεσμένος της Just Gazing στη Γλυφάδα. Κοινός παρονομαστής η soulful disco house του Kon στο νέο 12ιντσο της Soul Clap, που τoν τελευταίo χρόνo δημιουργεί ξέγνοιαστα σέξι vibes στις πίστες –το καλοκαίρι είναι αν μη τι άλλο η εποχή της. Κυκλοφορεί 10/6.

 

 

rouge_mecanique5. Rouge Mecanique - Witches (Pyramid Of Mars)

Παρθενική κυκλοφορία rock n' disco-roll κλάσης από το εκκεντρικό project του Rouge Mecanique, για τo θυγατρικό indie label της Rekids. To a-side είναι ο βασικός λόγος για να παρακολουθήσει κανείς τα περιπετειώδη from space disco to jackin house sets του Λιλή junior, ενώ το b-side είναι αρκετά μπλουζ για να έχει τον DJ Harvey στα γόνατα. Κυκλοφορεί 24/06.

 

 

 

 

 

 

2 Albums  + 1 Compilation out next week

close1. Close - Getting Closer (!K7)

Ούτε η Κ7 το ήξερε, ούτε ο Will Saul (αφεντικό της Aus Music) ήθελε να μαθευτεί η ταυτότητά του. Γιατί έκανε έναν λιγότερο συνηθισμένο για τα bass house γούστα του δίσκο, με ολοκληρωμένο ήχο και άποψη, και τον έστειλε ανώνυμα σε διάφορα labels. To αποτέλεσμα θα βρίσκεται εκεί έξω την ερχόμενη εβδομάδα, με μισή ντουζίνα εκλεκτών συνεργασιών και με μια δεκάδα ατμοσφαιρικών συνθέσεων ηλεκτρονικής μουσικής να γεμίζουν το δωμάτιο. Η μελαγχολική trip hop του εναρκτήριου "Ι Died 1000 Times" βρίσκει τη Charlene Soraia στα φωνητικά, όπως και το πρώτο single "Beam Me Up", στο οποίο συνεισφέρει beats o καλός φίλος του Saul (και εξαίρετος bass παραγωγός) Scuba. O ήχος με τις Detroit house αναφορές στον οποίον έχουμε συνηθίσει τον Saul βρίσκεται στα "Oscar" και "Future Love", ενώ οι dub ρίζες του κάνουν την εμφάνισή τους στο "Μy Way", όπου ερμηνεύει η κατ' εξοχήν καλοκαιρινή φωνή του Joe Dukie των Νεοζηλανδών Fat Freddy's Drop (εδώ την παραγωγή επιμελούνται οι Tanner Ross & Slow Hands, από την οικογένεια των Wolf + Lamb) και στη νυχτερινή  dub του "Born In A Rolling Barell" με τη φωνή του Tikiman. H slow emo disco καλύπτεται με το έξυπνο "Cubism", ενώ ένα από τα highlights του άλμπουμ φανερώνεται λίγο πριν το φινάλε: η συνεργασία με τον Fink στο σκοτεινό "Wallflower". Avant garde λοιπόν το Getting Closer για τα dancefloor δεδομένα του Will Saul, αν μη τι άλλο όμως ένα ενδιαφέρον project για να παρακολουθήσει κανείς και από σκηνής.

gold_panda2. Gold Panda - Half Where You Lived (Notown/Ghostly)

Τρία χρόνια μετά το πολυσυζητημένο (από το Pitchfork) ντεμπούτο του, η math post electronica του Gold Panda επιστρέφει με νέα κυκλοφορία για τη δική του Notown Records, σε συνεργασία με τη σεβαστή Ghostly για την αμερικανική αγορά. Αρκετά πιο ώριμος και εμφανώς πιο ταξιδεμένος (βλ. tracks όπως "Brazil", "My Father In Hong Kong In 1961"και "Enosima"), o Gold Panda κρατάει εδώ τα ρυθμικά του στο γοργό τέμπο της πόλης, γεμίζοντας τα 10 κομμάτια του εξαιρετικού Half Where You Lived άλλοτε με καλειδοσκοπικούς ήχους και άλλοτε με αόριστα φωνητικά samples και ψυχεδελικά bleeps. Οι μελωδίες δεν είναι πάντα εκεί, αλλά η ατμόσφαιρα που χτίζει φτάνει και περισσεύει ώστε να ικανοποιήσει τον σκοπό του, ταξιδεύοντας τον ακροατή και κρατώντας –ιδανικά σε σημεία– τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στον πειραματισμό και στην καινοτομία. Εμφανές το ιντελεκτουάλ ηχητικό υπόβαθρο μιας μεταμεσονύχτιας συνομιλίας, με συχνότητες που σε σημεία ενοχλούν και σε άλλα γαληνεύουν, η αναπαραγωγή των οποίων σκοπεύει να αφήσει κατά πολύ πίσω τα στεγνά της συμβατικής μίξης. Παρά το δεδομένο ότι ο Gold Panda έχει περιοδεύσει ασταμάτητα στο ενδιάμεσο των δύο τελευταίων του άλμπουμ, όχι μόνο απέχει παρασάγγας από το να φτιάξει κάτι προχειρογραμμένο μα βρίσκει και τη χρυσή τομή όπου το ιδιαίτερο γούστο και ο πειραματισμός του καλλιτέχνη γίνεται (σχετικά εύκολα) αντιληπτός από τον ακροατή. Από τους ιδιαίτερους δίσκους, που θα συζητηθούν φέτος.

Compilation:

soul_clap_compilationVarious Artists - Soul Clap presents: Dancing On The Charles/A Boston Electronic Music Story (Soul Clap)

Με τη φόρα του επιτυχημένου "Launch" single στις αρχές της χρονιάς κι έχοντας ένα οργανωμένο (κατά πώς φαίνεται) πλάνο κυκλοφοριών, το δίδυμο από τη Βοστόνη –που έγινε διάσημο μέσω της κολλητής του παρέας με τους underground superstars της Wolf + Lamb– λανσάρει την πρώτη του συλλογή στο νεοσύστατο label του, αποτίνοντας φόρο τιμής στη disco house σκηνή της πόλης τους. Σε μια προσπάθεια να μεταφέρουν στο βινύλιο το πνεύμα και το συναίσθημα που έχτισαν για μια πενταετία στα Dancing On Charles outdoor parties τους κι έχοντας κατά νου το καλοκαιρινό ύφος που συνήθως έχουν τα σετ τους, επιστρατεύουν εδώ μερικά από τα καλύτερα ονόματα της underground σκηνής της ιδιαίτερης πατρίδας. Παρά τους περιορισμούς που θα μπορούσε να έχει το γεγονός ότι εστιάζουν στη συγκεκριμένη σκηνή, καταφέρνουν όχι μόνο να βγουν νικητές –κρατώντας αληθινό τον ήχο που τους καθιέρωσε– αλλά επιπλέον μας δίνουν και μερικά extra hot tips για το πώς να δώσουμε funk, soul και σέξι γραμμή στα open air σετ του καλοκαιριού.  Φρέσκο και δροσερό. Ακολουθεί το tracklist:

1. I Want Your Love

2. Matthew Larkin Cassell - Heaven (Bosq & Kon Remix)

3. Caserta - Nobody ft. Saucy Lady & Kon

4. Curbington Digital - ¬So Fresh

5. Mystery Roar -¬ Mayhem (Soul Clap Remix)

6. Roldy Cezaire ¬- Lose My Mind

7. John Barera ¬ - Wait For It ft. Victor Flores

8. Chas Bronz -¬ Love Only You

9. Clifflight -¬ All The Things

10. Bon Johnson ft. Dana - ¬ From The Heart  

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured