Avopolis

Είχαμε υπολογίσει ένα μισάωρο και μετά από δύο ώρες ήμασταν ακόμα εκεί, στο γραφείο... Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, της Astra και του G-Fest, βρέθηκε στα γραφεία της Sonik Publishing και μίλησε μαζί σας, από τις 19:00.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε online συνέντευξη, αλλά αυτή τη φορά έγινε με ένα διαφορετικό τρόπο, έτσι ώστε χιλιάδες αναγνώστες να έχουν πρόσβαση ταυτόχρονα στις ερωτήσεις και τις απαντήσεις. Και το αποτέλεσμα; Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια ταυτόχρονη εισροή χρηστών. Ακόμα και στο ραδιόφωνο, ακούγαμε τον παρουσιαστή του Red να προτρέπει από το μικρόφωνο τον κόσμο να μπει εκείνη την ώρα στο Avopolis... Έτσι, ο server έπεσε τρεις συνολικά φορές και από κάποια στιγμή και μετά τα impressions... πήραν φωτιά...

Aλλά αυτά ήταν τα "τεχνικά". Πάμε στην ουσία και κυρίως στην είδηση, που βγήκε σχεδόν με το καλημέρα. Το άλλο όνομα, πλην των Sons & Daughters, που θα παίξει με τους White Stripes είναι οι Coral, όνομα που επέλεξε ο ίδιος ο Jack White. Κι εκεί άρχισε η συζήτηση για άλλα ονόματα... "Φαντάζομαι πως δεν είμαστε οι μόνοι που θα θέλαμε τους Interpol στην Ελλάδα. Ο λόγος που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα είναι το πολύ βεβαρημένο πρόγραμμα τους. Ακόμη κι αν δεν τους κλείσουμε εμείς να είστε σίγουροι ότι θα βρίσκομαι εκεί", απάντησε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Astra εμφανίστηκε πολύ πρόθυμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις ξεχωριστά, αλλά και αρκετά ευγενικός με όλους...

Ένα από τα θέματα ήταν και εκείνο της ακύρωσης της ηλεκτρονικής ημέρας του G-Fest. Απόδωσε τη χαμηλή προπώληση στην οικονομική κρίση, την αδιαφορία του κοινού, εκτός από ένα σκληροπυρηνικό πυρήνα και, βέβαια, κάποια δικά τους λάθη, ίσως στην επικοινωνία. "Θεωρώ την συγκεκριμένη στιγμή σαν ιδιαίτερα άτυχη και, για μένα προσωπικά, πολύ δυσάρεστη", είπε με ειλικρίνεια. Την έλλειψη κόσμου και στους Megadeth την απέδωσε στην πληθώρα μεγάλων metal συναυλιών-όπερ το budget του ακροατή-και στην αλαζονική συμπεριφορά του Mustaine απέναντι στους Rotting Christ.

"Δεν το βρίσκετε προσβλητικό προς τους καλλιτέχνες που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τους fans τους να ανοίγουν την συναυλία για τους Rotting Christ; Τέλος, δεν φοβάστε μήπως οι τελευταίοι γιουχαϊστούν και δεχτούν μερικά μπουκάλια επί σκηνής όπως πριν λίγα χρόνια οι Cradle of Filth όταν έπαιξαν σ' ένα festival όπου ήταν το ξένο σώμα όπως τώρα οι Rotting Christ", ρώτησε κάποιος. Και η απάντηση: "Η συμμετοχή των RC έχει νόημα στα πλαίσια ενός αντικομφορμιστικού line up και "κλείνει το μάτι" στο διακαές φλερτ του Patton με το Black metal. Δεν νομίζω πως όλοι μας πρέπει να γίνουμε Mustaine. Η συμμετοχή τους δεν είναι εμπορική κίνηση αλλά αισθητική. Το εισιτήριο δε νομίζω πως είναι ιδιαίτερα ακριβό για τόσες μπάντες αλλά στο θέμα αυτό θα συζητήσουμε αναλυτικά αργότερα εφόλης της ύλης".

Για τη μέρα των Fantomas είπε ότι θα ήταν πολύ θετικό μία τόσο "δύσκολη" μπάντα να συγκεντρώσει ένα κοινό πέρα από τον σκληροπυρηνικό πυρήνα των γνωστών μουσικόφιλων, ενώ για τους Fischerspooner ανακοίνωσε ότι μάλλον θα αλλάξει ημερομηνία η εμφάνισή τους -μάλλον για το χειμώνα το βλέπουμε...

Περί Festival

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης υποσχέθηκε ότι του χρόνου το πρόγραμμα θα είναι πολύ πιο συμπαγές. "Αν μάλιστα μείνουμε στην ίδια έδρα, να θεωρήσετε δεδομένη τη δεύτερη σκηνή-όσοι μας έχουν επισκεφτεί καταλαβαίνουν πόσο εφικτό είναι αυτό". Αλλά οι συγκρίσεις με τα ξένα φεστιβάλ είναι έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτες... Φεστιβάλ με ανάλογα ονόματα και επιχορήγηση από το κράτος μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε, "Η πολιτεία αγαπά τον Νταλάρα - όχι το ροκ εν ρολ", είπε χαρακτηριστικά. Πάντως και ο ίδιος επιδιώκει να φέρει μεγάλα ονόματα. Κάποιος αναγνώστης είπε για RHCP, TOOL, PEARL JAM, SOAD και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Astra είπε ότι δεν είναι απίθανο να έρθει κάποιο από αυτά τους επόμενους μήνες... Ελπίζουμε.

Αυτά ως προς το μέλλον. Για το παρόν;

O Νίκος Τριανταφυλλίδης ισχυρίστηκε ότι δεν είναι και ό,τι καλύτερο το υπάρχον στήσιμο της σκηνής του G-Fest, αλλά υποσχέθηκε ότι αν κατορθώσει να καθιερώσει ως έδρα τον συγκεκριμένο χώρο, οι υποδείξεις θα ληφθούν υπόψη. Το πρωτάθλημα Beach-Volley που ακολουθεί τον Αύγουστο δεν επέτρεπε να γίνει κατασκευή πιο μπροστά.

Οι σχέσεις με την didi music.

"Δεν θα ήθελα να πιστεύω πως υπάρχει πόλεμος", είπε. "Εμείς κοιτάμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Απλά, δεν ζούμε στην εποχή των καρτέλ και των μονοπωλίων και αυτό φαίνεται πως δεν αρέσει σε κάποιους".

Υπήρξε και συνέχεια: "Ο Νίκος ο Λώρης είναι καλός φίλος -και συμπότης!- εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό δεν μας κάνει αναγκαστικά και συνεργάτες". Κάποιος ανέφερε το σενάριο της κοινής εμφάνισης Patti Smith - White Stripes: "Θα θέλαμε πολύ η Patti Smith να παίξει πριν από τους WS αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό", δήλωσε...

Τα εισιτήρια των συναυλιών

Ερωτήσεις άφθονες υπήρξαν και για τα ακριβά εισιτήρια των συναυλιών, για τα οποία επιφυλάχθηκε να απαντήσει με αναλυτικό άρθρο, από το Avopolis και παραδέχθηκε ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος να δώσει όσα χρήματα απαιτούνται για να πάει σε όλες τις συναυλίες του καλοκαιριού.

"Κάπου εμφανίζονται πολλοί τσαμπατζήδες και κάπου την λυπητερή τελικά την πληρώνουμε εμείς οι υπόλοιποι...δεν είναι λίγο άδικο αυτό... Αν μειώνατε όλους αυτούς και τα εισιτήρια, δεν θα ήταν καλύτερα να γίνονται όλες οι συναυλίες sold out;", ρώτησε κάποιος. "Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις [...] Σε ότι αφορά τους τζαμπατζήδες... πες τα φίλε μου στους δημοσιογράφους..."

Ερωτήσεις δεν έκαναν μόνο οι αναγνώστες, αλλά και ένας συντάκτης του sonik, (ο μισητός) gizmo, ο οποίος ρώτησε για το ηχοσύστημα του Gagarin, φοβούμενος όμως μην "δαγκώσει" ο καλεσμένος μας. "Προσοχή! Ο σκύλος δαγκώνει", είπε αστειευόμενος. "Κάθε καλοπροαίρετη ερώτηση ή παρατήρηση more than welcomed - "δαγκώνω" όταν πρόκειται για "βρώμες" που υποκινούνται από επαγγελματίες νταβατζήδες paτζήδες της αγοράς που λειτουργούν συκοφαντικά επειδή δεν πήραν τη "δουλειά" ή από ανταγωνιστές που λασπολογούν κινδυνολογώντας δεξιά και αριστερά!"

Tέλος, πολύς κόσμος αναρωτιέται για ποιο λόγο απαγορεύονται οι φωτογραφικές μηχανές και οι κάμερες στις συναυλίες, εφόσον πλέον ο καθένας μπορεί να έχει το ίδιο υλικό κατευθείαν από το κινητό του και μπορεί επίσης να το στείλει και παντού. "Ακολουθούμε τις ηλίθιες οδηγίες των tour managers", είπε...

Αναμένουμε και την απάντηση για τα εισιτήρια!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured