search

ΠΡΟΤΑΣΗ

Υπάρχει κάτι που οι φοιτητές από όλο τον κόσμο έχουν κοινό: Όλοι είναι κρυφοί καλλιτέχνες όταν σκιτσάρουν την ώρα της παράδοσης! Και όλα ξεκινούν βέβαια με τα βασικά: στυλό & χαρτί.

Ξεκινώντας από τις 17 έως τις 29 Μαρτίου, φοιτητές από όλη την Ελλάδα καλούνται να καταθέσουν τα έργα τους και να ψηφίσουν το καλύτερο doodle της χώρας τους στην παγκόσμια πλατφόρμα www.redbulldoodleart.com. Τα doodles με τις περισσότερες ψήφους θα παρουσιαστούν στην Ελληνική Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 09 Απριλίου στην Αθήνα, και το καλύτερο αυτών, όπως θα αξιολογηθεί από την κριτική επιτροπή, θα πάρει το εισιτήριο για την παγκόσμια έκθεση για να διεκδικήσει τη μεγάλη νίκη ανάμεσα σε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο!

Μάλιστα, για όσους νιώθουν ότι θέλουν «ιδιαίτερα μαθήματα», πρόκειται να οργανωθεί ένα workshop την Πέμπτη 23/03 και ώρα 13:00 στην ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11, Αθήνα 113 62) υπό τις οδηγίες των Ελλήνων κριτών του Red Bull Doodle Art: Manoli RTMone και Nadia Stasinou, στα πλαίσια του οποίου θα μοιραστούν tips για το doodling αλλά και θα σκιτσάρουν μαζί με τους συμμετέχοντες. Το 2014 η 21χρονη τότε φοιτήτρια προγραμματισμού για video games, Εύη Παυλίδη, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Cape Town όπου και είχε μια μοναδική εμπειρία.

doodlein1.jpg



«Ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα το doodling. Είχα σχεδιάσει μία Σειρήνα από την ελληνική μυθολογία, που σε προσελκύει στο βυθό της, εμπνευσμένη από το League of Legends. Για το προσχέδιο είχα χρειαστεί περίπου δύο μέρες και για το μελάνι 7-8 ώρες. Το λεγόμενο doodling είναι μια παγκόσμια συνήθεια που ενώνει τους μαθητές σε όλη την υφήλιο. Πάνω από 50 χιλιάδες φοιτητές σε περισσότερα από 1000 πανεπιστήμια και 40 χώρες θα παρουσιάσουν τη δική τους ερμηνεία του Doodle Art, παρέχοντάς τους μια πλατφόρμα για να μετατρέψουν την έμπνευσή τους και τη φαντασία τους σε τέχνη. Στη φετινή μάλιστα τελική φάση του διαγωνισμού εισάγεται και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, με τους φοιτητές που θα εκπροσωπήσουν την κάθε χώρα, να εκπαιδεύονται στο 3D σχεδιασμό.

«Το να είμαι ο νικητής του Παγκόσμιου Τελικού στο Red Bull Doodle Art το 2014 ήταν κάτι που δεν περίμενα ποτέ ότι θα συνέβαινε στη ζωή μου, λέει ο Santanu Kaushik, φοιτητής από την Ινδία. Έμαθα να ζωγραφίζω μόνος μου και τώρα είμαι εικονογράφος σύγχρονης τέχνης πλήρους απασχόλησης και εξερευνώ το όραμά μου.» Υποβάλλετε το Doodle σας τώρα!

Για περισσότερες πληροφορίες, τις χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό αλλά και το πώς να υποβάλλετε το έργο σας, επισκεφθείτε το www.redbulldoodleart.com.

#RedBullDoodleArt

HOT ΣΗΜΕΡΑ!

The Sisters Of Mercy + A.A. Williams

Ο Andrew Eldritch έλειπε από τη σκηνή, πιάνοντας τις γωνίες της, ενώ ξεχνούσε ή μασούσε στίχους.…

Delinquent Habits: Σπρώχνουμε το χιπ χοπ σε μια εμψυχωτική κατεύθυνση...

Eπιστρέφουν στην Αθήνα με τις mariachi τρομπέτες και τα βροντερά τους μπάσα στην 5η ημέρα του…

Νέες περιπέτειες για τον τραγουδιστή των Rammstein

Δείτε το βιντεοκλίπ των Lindemann για το "Steh Auf" 

The Soft Moon + Jay Glass Dubs, Kalte Nacht

Ο Luis Vasquez αλώνισε στη σκηνή του Temple σε μια χορογραφία γεμάτη καπνό και σκοτεινιά,…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Depeche Mode: This Song Is Not About You

Κάθε φορά που το ακούς θυμάσαι τον πρώτο σου έρωτα: ήσουν Γ’ γυμνασίου και γέμιζες το θρανίο με…

Νοοτροπία και διαφωνία στους λιμένες του indie

Στη σημερινή διάσταση του indie, ο καλλιτέχνης υπάρχει μόνο για τον εαυτό του, δίχως πια να…

Bruce Springsteen: «We Will Take Care Of Our Own»

Εστιάζοντας τα τραγούδια του σε φιγούρες που έτειναν προς το περιθώριο, έγινε ένας από τους…

15 χρόνια για το Funeral των Arcade Fire

Υπήρξε ένας ορμητικός χείμαρρος συναισθηματικής κάθαρσης, αλλά και ένα σοκ για το ανεξάρτητο…