Δελτίο Τύπου

ready

To Chivas υποστήριξε ως Χρυσός Χορηγός το Spetses Classic Yacht Race 2012 και πλαισίωσε το τετραήμερο εκδηλώσεων στις Σπέτσες με μοναδικά Cocktail Parties, τη διοργάνωση της Τελετής Απονομής βραβείων αλλά και τη θέσπιση του «Spirit of Chivalry – Chivas Honour Award».

Με απόλυτη συνέπεια στις αξίες του, το Chivas επέλεξε να χορηγήσει τους αγώνες ιστιοδρομίας Spetses Classic Yacht Race, τιμώντας, έτσι, το ομαδικό πνεύμα, τη συντροφικότητα και την ευγενή άμιλλα, που και το ίδιο υποστηρίζει. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου 2012 από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και με τη συμμετοχή 50 εντυπωσιακών σκαφών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τις ημέρες των αγώνων, ένα υπέροχο θέαμα περίμενε τους επισκέπτες των Σπετσών: το θαλάσσιο στενό ανάμεσα στις Σπέτσες και την Πελοπόννησο είχε μεταβληθεί σε μια θεατρική σκηνή με πρωταγωνιστές πανέμορφα vintage yachts, γραφικά ξύλινα καΐκια και παραδοσιακά λατίνια, που εκτελούσαν αγωνιστικούς ελιγμούς σαν μέρος μιας μοναδικής  χορογραφίας.

Chivas_Regal_Spetses

Στη διάρκεια του 4ημέρου, η θρυλική βεράντα του Poseidonion Grand Hotel, που από τις αρχές του εικοστού αιώνα έχει φιλοξενήσει τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, πήρε ‘άρωμα’ από Chivas με τα Opening και Closing Cocktail Parties των αγώνων.  Ένα εντυπωσιακό, σύγχρονης αισθητικής Chivas Lounge υποδέχθηκε εκλεκτούς φίλους της ιστιοπλοΐας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μοναδικά Chivas cocktails, που δημιουργήθηκαν ειδικά για το Spetses Classic Yacht Race 2012 από τον Chivas Brand Ambassador και αποτέλεσαν για όλους τη δροσερή έκπληξη της βραδιάς, με το  Chivas Μοοnsail να κλέβει, πραγματικά, τις εντυπώσεις.  Παράλληλα, όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες των Σπετσών μπορούσαν να δοκιμάσουν τα καλοκαιρινά Chivas Cocktails, στα 4 αγαπημένα bars Μουράγιο, La Luz, Brachera και Stavento, στο Παλιό Λιμάνι.

Για την τελετή απονομής των αγώνων, ένα εντυπωσιακό σκηνικό στήθηκε στην πλατεία μπροστά στο Poseidonion Grand Hotel, όπου βραβεύθηκαν πάνω από 30 σκάφη. Αποκορύφωμα της τελετής ήταν η απονομή του Spirit of Chivalry – Chivas Honour Award, ενός βραβείου που το Chivas θέσπισε ειδικά για τους αγώνες και αποτέλεσε σημαντικό μέρος της τελετής, με όλους τους συμμετέχοντες να αναμένουν με αγωνία την ανακήρυξη του νικητή. Κριτήρια για το έπαθλο αυτό αποτελούν η ομαδικότητα και οι αρχές του ευ αγωνίζεσθαι του πληρώματος σε συνδυασμό με την αυθεντικότητα του σκάφους, στοιχεία που ευθυγραμμίζονται με τις διαχρονικές αξίες του Chivas Regal.
Φέτος, το Spirit of Chivalry – Chivas Honour Award απονεμήθηκε στο σκάφος Glaramara με κυβερνήτη τον κ. Στρατή Ανδρεάδη, ο οποίος κατέχει και την 29η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Match Racing.

 
moonsail_on_black_HIRESΣυνταγή “Chivas Moonsail” Cocktail

Ποτήρι: Xαμηλό

Συστατικά:
40 ml Chivas Regal 12 ετών
20 ml Σουμάδα
20 ml χυμός lime
30 ml ginger beer
μια φέτα lime Εκτέλεση:
Σε ένα shaker γεμάτο πάγο προσθέτουμε το Chivas Regal 12 ετών, τη σουμάδα και το χυμό lime. Χτυπάμε δυνατά. Σουρώνουμε σε ποτήρι γεμάτο με τριμμένο πάγο και συμπληρώνουμε με ginger beer. Γαρνίρουμε με μία φέτα lime.

 
_________________________________________________________________________


Σχετικά με το Spetses Classic Yacht Race 2012

Στον αγώνα Spetses Classic Yacht Race 2012 συμμετείχαν 50 σκάφη, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στις τρεις κατηγορίες των αγώνων: 21 Κλασσικά σκάφη, που χωρίστηκαν σε 3 υποκατηγορίες βάσει του έτους ναυπήγησης – Vintage (πριν το 1949), Classic (1949-1975), Spirit of Tradition (1975 και έπειτα), 17 Παραδοσιακά Καΐκια  και 12 Λατίνια.  Νικητές ανά κατηγορία αναδείχτηκαν:
1. Κλασσικά σκάφη
• Vintage
ΣΚΑΦΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΕΤΟΣ ΜΗΚΟΣ
NAVISA Νικόλας Περικλής Λυκιαρδόπουλος
Περικλής Λιβάς 1907 7,60
FLAMINGO Αντώνης Νικολάρας 1928 14,60
GLARAMARA Στρατής Ανδρεάδης  1947 15,25

• Classic
ΣΚΑΦΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΕΤΟΣ ΜΗΚΟΣ
LARNE Αλέξανδρος Κέδρος 1965 15,00
ESCAPADE Σωτήρης Παυλόπουλος 1961 10,80
ELIANA K III Παναγιώτης Κυρμιζάκης 1967 19,95

• Spirit of Tradition
ΣΚΑΦΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΕΤΟΣ ΜΗΚΟΣ
BACCARA Ιωάννης Κατσαούνης 1969 22,49
ELIANA K IV Μανώλης Κουκουτσάκης 1994 23,87
BOLERO Σπύρος Πολέμης 1994 11,20


2. Παραδοσιακά Καΐκια
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΙΚΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΕΤΟΣ ΜΗΚΟΣ
CARETTA CARETTA (για 2η χρονιά) Patrick Odier/Aldrick Delaroche 1992 16,80
ΜΑΡΙΔΑ Στάθης Πάκης 2006 9,30
ΑΛΚΜΗΝΗ Νίκος Καρακώστας 1987 14,80

3. Λατίνια
ΛΕΜΒΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΕΤΟΣ ΜΗΚΟΣ
ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ Πάνος Χασάπης 2004 6,00
ΚΥΜΟΘΟΗ Ευριπίδης Δήμου 1998 8,23
ΝΗΡΗΙΣ Θανάσης Καλαμάς 1965 8,05

Παράλληλα, για πρώτη χρονιά απονεμήθηκε και το βραβείο «Spirit of Chivalry - Chivas Honour Award –Spetses Classic Yacht Race 2012», στο οποίο νικητής αναδείχτηκε το σκάφος Glaramara με κυβερνήτη τον Στρατή Ανδρεάδη, έτους κατασκευής 1947, βάσει της δεξιοτεχνίας και της ομαδικότητας που επέδειξε το πλήρωμά του κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά απονεμήθηκε και βραβείο καλύτερης εμφάνισης πληρώματος. Το βραβείο μοιράστηκαν το σκάφος ISABELLA  του Γιώργου Κόβα και το σκάφος ΑΓ. ΓΙΩΡΓΗΣ του Παναγιώτη Μαθιού.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured