avopolis.team

H ερωτική ιστορία του Παύλου Σιδηρόπουλου και της Γιόλας Αναγνωστοπούλου είναι ίσως η πιο σκοτεινή και συγκινητική ιστορία του ελληνικού ροκ, το πιο τραγικό του κεφάλαιο. Οι δύο νέοι διαθέτουν σπάνιες ευαισθησίες, πολύτιµα όνειρα και εκπληκτικό ταλέντο. Θέλουν να ζήσουν στο φως, αλλά γίνονται θύµατα του Φόβου και παγιδεύονται στο σκοτάδι. Η ιστορία εξελίσσεται στο τέλος της δεκαετίας του 1970 µε αρχές του 1980 και περιλαμβάνει τα δημιουργικότερα χρόνια τους: ο Παύλος παρουσιάζει τους δύο δίσκους σταθµούς, το Φλου και το Εν Λευκώ, και η Γιόλα, την ποιητική συλλογή Οξείς Μετάλλου Ήχοι. Είναι τα χρόνια που κορυφώνεται η σκοτεινή ιδεολογία του Κίτρινου Σούρουπου. Ο Παύλος και η Γιόλα δεν είναι οι µόνοι που πέφτουν στην πρέζα. Μια σειρά από τα καλύτερα µυαλά του ελληνικού ροκ περνάει µαζί τους στον παγωµένο κήπο. Στο βιβλίο πρωταγωνιστούν ακόμη οι συνταξιδιώτες του Παύλου και της Γιόλας: Τα φρικιά, οι φρίκοι, τα φρίκουλα, που αναζητώντας δύναμη και αλήθεια στα ναρκωτικά, παγιδεύτηκαν σε πανίσχυρες εξαρτήσεις. Το Κίτρινο Σούρουπο είναι ένας ζοφερός χώρος που συνεχίζει να εκπέμπει αγωνιώδες SOS, το οποίο η «υγιής» κοινωνία ποτέ της δεν πήρε. Πώς έγινε άραγε και η ηρωίνη αποδεκάτισε τα καλύτερα μυαλά του ροκ στην Ελλάδα; Τι ήταν αυτό που τους πέτρωσε στον λευκό κόσμο της πρέζας; Στα ερωτήματα αυτά επιχειρεί να απαντήσει ο Μανώλης Νταλούκας, που γνώρισε τους πρωταγωνιστές του Βιβλίου των Ηρώων του Τρόμου.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Μανώλης Νταλούκας είναι δημοσιογράφος και μελετητής της κουλτούρας της ελληνικής νεολαίας. Σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Ρεπόρτερ από το 1990. Έχει γράψει τα βιβλία: Jim Morrison (2 τόμοι), David Bowie, Ωλεσίοικον, και Ελληνικό Ροκ (Ιστορία της νεανικής κουλτούρας από τη γενιά του Χάους μέχρι τον θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου).

"Το βιβλίο των Ηρώων του Τρόμου" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ

Για περισσότερα updates/διαγωνισμούς/ειδησιογραφία & reviews επισκεφθείτε τη σελίδα του avopolis.gr στο facebook στην εξής διεύθυνση : http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Avopolis-Music-Network/125340620853071

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured