View More

Absolut Creative Competition

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός δημιουργικότητας της Absolut εμπνέει τη νέα γενιά καλλιτεχνών σε όλο τον κόσμο!  

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

 

ABSOLUT_Britto.jpg

Η Absolut διοργανώνει ένα διεθνή διαγωνισμό δημιουργικότητας, το Absolut Creative Competition, σε 20 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), με στόχο να ανακαλύψει τον νέο δημιουργικό εκφραστή της μάρκας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι η δημιουργικότητα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο! 

Τα τελευταία 40 χρόνια, η Absolut έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 550 από τους πιο τολμηρούς καλλιτέχνες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Keith Haring, Arman Armand, Romero Britto και Maurizio Cattelan, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πάνω από 800 έργα τέχνης.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός αποτελεί το μεγαλύτερο εγχείρημα συνεργασίας στην ιστορία της μάρκας, παροτρύνοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο και να σχεδιάσουν έργα, που θα αντλήσουν έμπνευση από το μήνυμα της πρόσφατης καμπάνιας της Absolut “Create a Better Tomorrow, Tonight”.

Με καμβά την εμβληματική φιάλη της Absolut, επιζητείται η πρωτοποριακή και αυθεντική έκφραση των αξιών που πρεσβεύει η μάρκα. Ο παγκόσμιος νικητής του διαγωνισμού θα επιλεγεί από μία διεθνή κριτική επιτροπή και θα δει το έργο του να προβάλλεται στα social media και τα online κανάλια της Absolut, καθώς και σε ένα εμβληματικό κεντρικό σημείο στον κόσμο, θα λάβει χρηματικό έπαθλο €20.000 και θα προσκληθεί να παρευρεθεί στην εκδήλωση όπου θα γίνει η ανακοίνωση του νικητήριου έργου, τον Μάιο του 2019.

H υποβολή έργων στο διαγωνισμό Absolut Creative Competition μπορεί να γίνει μέσω του https://www.absolut.com/gr/competition/ έως τις 31 Ιανουαρίου 2019. 

Οι συμμετοχές στον παγκόσμιο τελικό θα κριθούν από καταξιωμένους εκπροσώπους της τέχνης, μεταξύ των οποίων οι Mickalene Thomas και Aaron Cezar.

Η Mickalene Thomas, η εμβληματική καλλιτέχνης που έχει τη βάση της στη Νέα Υόρκη, δημιουργεί αξιοποιώντας πολλά εικαστικά μέσα, με έμπνευση από την ιστορία της τέχνης και την popular culture, συνθέτοντας έτσι μια μοντέρνα εικόνα της γυναικείας σεξουαλικότητας, ομορφιάς και δύναμης. Ο Aaron Cezar, ο ιδρυτής και διευθυντής του Delaphina Institute, που έχει την έδρα του στο Λονδίνο, τα τελευταία δέκα χρόνια καθιέρωσε το Delphina Foundation ως σημείο συνάντησης και «εκκολαπτήριο» δημιουργικού ταλέντου, χτίζοντας συνεργασίες με παγκοσμίως καταξιωμένους φορείς. 

Όπως χαρακτηριστικά ανεφέρει η Mickalene Thomas, «Μετά τη συνεργασία μου με την Absolut για πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια, είμαι ενθουσιασμένη που επιστρέφω ως μέλος της κριτικής επιτροπής ενός διαγωνισμού με ένα τόσο δυνατό μήνυμα. Aνυπομονώ να δω πώς θα είναι οι εικόνες ενός «καλύτερου αύριο» από όλο τον κόσμο».  

ABSOLUT_Cattelan.jpg

«Η δημιουργικότητα μπορεί να πυροδοτήσει τον διάλογο και να αλλάξει τον κόσμο. Αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος που η πιο πρόσφατη καμπάνια της Absolut γιορτάζει τη δύναμη που έχει η τέχνη στο να κάνει τη διαφορά. Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιαμένοι και ανυπομονούμε να θαυμάσουμε τις συμμετοχές και να γιορτάσουμε τον νικητή τον επόμενο Μάιο», δήλωσε σχετικά η Sina Neubrandt, Senior Global Marketing Manager της Absolut.

Για να μάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμό, δείτε το σχετικό video εδώ.

 FEATURED TODAY

Όσο το σπίτι αυτόν τον χειμώνα μοιάζει μονόδρομος, η Τάνια Σκραπαλιώρη προτείνει 8 βιβλία που θα το κάνουν ακόμα πιο φιλόξενο, επιμηκύνοντάς το προς άπειρες

Ρηξικέλευθος παραγωγός, δημιουργός του Wall of Sound, κακοποιητικός, δολοφόνος. Ο Ανδρέας Κύρκος ανατρέχει στο φρενήρες σύμπαν ενός από τα μεγαλύτερα παράδοξα

HOT STORIES

Δείτε τον Robin Pecknold να παίζει ζωντανά το κομμάτι της μπάντας του στην εκκλησία Brooklyn’s St. Ann & the Holy Trinity.

Το Ok Human θα έρθει στα ακουστικά μας μέσα στον μήνα.

Top