Ναταλία Πετρίτη

Εκατοντάδες υπογραφές επιφανών καλλιτεχνών συλλέχθηκαν πρόσφατα σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Joe Biden, μέσα από την οποία εκφράζεται παράκληση για κατάπαυση πυρών στη Λωρίδα της Γάζας. Στην περιοχή μαίνεται το τελευταίο εικοσαήμερο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Hamas, τα θύματα του οποίου ανέρχονται σε χιλιάδες και αφορούν σε συντριπτικό βαθμό τον άμαχο Παλαιστινιακό πληθυσμό.

Dua Lipa, Caroline Polachek, Michael Stipe, Killer Mike και Devonté Hynes είναι μόλις μερικοί από τους καλλιτέχνες που υπογράφουν την επιστολή, στην οποία γίνεται λόγος για «τον τερματισμό του βομβαρδισμού της Γάζας και την ασφαλή απελευθέρωση αιχμαλώτων». Στην ίδια επιστολή αναφέρεται έκκληση για άνοιγμα δρόμου ώστε να φτάσει στην Παλαιστίνη επαρκής ανθρωπιστική βοήθεια.

Άλλες προσωπικότητες που υπογράφουν την επιστολή είναι οι Kaytranada, Miguel, Vic Mensa, Tommy Genesis, Aminé, Macklemore και A$AP Nast, όπως και οι Cate Blanchett, Jeremy Strong, Joaquin Phoenix, Riz Ahmed, David Cross, John Cusack, Lena Waithe και Boots Riley.

Ακολουθεί απόσπασμα της επιστολής:

“Ζητάμε, ως o Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εσείς και το Κογκρέσο των ΗΠΑ να καλέσετε για άμεση αποκλιμάκωση και κατάπαυση πυρός στη Γάζα και το Ισραήλ πριν χαθεί ακόμη μια ζωή. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί την τελευταία μιάμιση εβδομάδα – αριθμός που οποιοσδήποτε ευσυνείδητος άνθρωπος γνωρίζει πως είναι καταστροφικός. Πιστεύουμε ότι όλες οι ζωές είναι ιερές, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή την εθνικότητα και καταδικάζουμε τη δολοφονία Παλαιστινίων και Ισραηλινών αμάχων.

Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να διαδραματίσουν ζωτικό διπλωματικό ρόλο στον τερματισμό του πόνου και προσθέτουμε τις φωνές μας σε αυτές από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, τη UNICEF, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τόσες ακόμα. Η διάσωση ζωών είναι ηθική επιταγή. Για να επαναλάβουμε όσα είπε η UNICEF, «η συμπόνια — και το διεθνές δίκαιο — πρέπει να επικρατήσουν».

Την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες καλλιτέχνες υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή Artists for Palestine, στην οποία καταδίκαζαν κυβερνήσεις κρατών σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μη καταδίκη των εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται στα παλαιστινιακά εδάφη και σε μεγάλο βαθμό και στην υποστήριξή τους. Μερικοί από αυτούς ήταν ο Robert “3D” Del Naja των Massive Attack, ο Brian Eno, ο Robert Wyatt και ο James Ford.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured