Ναταλία Πετρίτη

Την πρώτη επίσημη επανακυκλοφορία του αποκτά ο δίσκος του Pharoah Sanders από το 1977, Pharoah, σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του jazz θρύλου. Ο δίσκος κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία από το label Luaka Bop και αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες στην καριέρα του καλλιτέχνη, η έκταση της οποίας έφτασε σχεδόν τις έξι δεκαετίες.

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε το 1976 και περιλαμβάνει τρία tracks με έκταση μεγαλύτερη των 40 λεπτών. Η δημιουργία του ήρθε λίγο μόλις καιρό μετά τον θάνατο του John Coltrane, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος του Sanders, βρίσκοντας τον καλλιτέχνη σε νέα μουσικά σταυροδρόμια.

Τα sessions του δίσκου έγιναν με ένα ensemble καλλιτεχνών που περιλάμβανε τον  spiritual guru Tisziji Muñoz στην κιθάρα, τον παραγωγό των Grandmaster Flash & The Furious Five, Clifton “Jiggs” Chase, στο εκκλησιαστικό όργανο και την τότε σύζυγο του Sanders, Bedria Sanders, στο αρμόνιο. Ο δίσκος προέκυψε ως αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού.

Ο Sanders είχε απορρίψει όλες τις προτάσεις που είχε για να επανακυκλοφορήσουν οι δίσκοι του, όμως τελικά συμφώνησε με τη Luaka Bop το 2022, λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του. Το box set είναι διαθέσιμο σε διπλό LP και CD, μαζί με ένα booklet με αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις. Οι φυσικές κόπιες περιλαμβάνουν και δύο εναλλακτικές εκδοχές του highlight track, “Harvest Time”.

Παράλληλα, η ομάδα πίσω από το reissue ετοιμάζεται για την παραγωγή The Harvest Time Project: A Tribute to Pharoah Sanders, που αναμένεται να φέρει τη μουσική του Sanders ζωντανά στο ευρύ κοινό απ’ άκρη σ’ άκρη στον κόσμο. Σε κάθε performance, διαφορετικά μουσικά ensembles αναμένεται να παίζουν μαζί μουσική, παρουσιάζοντας το έργο του καλλιτέχνη. Η πρεμιέρα της διοργάνωσης θα γίνει προσεχώς στο Le Guess Who? Festival της Ουτρέχτης με τους Entanglements, Domenico Lancellotti και special guest τον Muñoz, original κιθαρίστα του δίσκου.

Pharoah Artowrk:

 ps-p

Pharoah Tracklist:

  1. Harvest Time
  2. Love Will Find a Way
  3. Memories of Edith Johnson

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured