Ναταλία Πετρίτη

Κυκλοφόρησε και επίσημα το ολοκαίνουριο single των Depeche Mode με τίτλο “Ghosts Again”, το οποίο και αποτελεί τη μεγάλη τους επιστροφή μετά τον θάνατο του ιδρυτικού και αγαπημένου μέλους τους, Andy Fletcher. Το κομμάτι θα περιλαμβάνεται στον επικείμενο δίσκο του συγκροτήματος, με τίτλο Memento Mori.

«Για μένα το “Ghosts Again” περιγράφει την τέλεια ισορροπία μεταξύ μελαγχολίας και χαράς» δήλωσε ο Dave Gahan σε σχετικό statement. Ο Martin Gore από την άλλη πρόσθεσε: «Δεν συμβαίνει συχνά να ηχογραφούμε ένα κομμάτι που απλά δεν με κάνει να το βαριέμαι όταν το ακούω – είμαι ενθουσιασμένος που είμαστε σε θέση να το μοιραστούμε».

Στο κομμάτι γίνεται εμφανής η απώλεια του αγαπημένου keyboardist του συγκροτήματος που έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2022, με τον Gahan να τραγουδά χαρακτηριστικά “wasted feelings, broken meanings… a place to hide the tears we cry”.

Το video του κομματιού σκηνοθέτησε ο θρυλικός Anton Corbijn, ο οποίος είναι διαχρονικός συνεργάτης του συγκροτήματος, ενώ σε αυτό είναι εμφανής η αναφορά στην 7η Σφραγίδα του Ingmar Bergman και στο αναπόφευκτο του θανάτου. 

Το Memento Mori αποτελεί τον 15ο δίσκο των Depeche Mode και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου, όντας ένας από τους πλέον πολυαναμενόμενους δίσκους του 2023. Δείτε το artwork και την tracklist αυτού πιο κάτω.

Memento Mori Artwork:

 memento-mori

Memento Mori Tracklist:

  1. My Cosmos Is Mine
  2. Wagging Tongue
  3. Ghosts Again
  4. Don’t Say You Love Me
  5. My Favourite Stranger
  6. Soul With Me
  7. Caroline’s Monkey
  8. Before We Drown
  9. People Are Good
  10. Always You
  11. Never Let Me Go

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured