Ναταλία Πετρίτη

Για τις πρώτες τους συναυλίες από το μακρινό πια 2014 πρόκειται να επανενωθούν οι Walkmen, οι οποίοι και αποτέλεσαν μια από τις σημαντικότερες μπάντες της post-punk revival σκηνής των early 2000s στη Νέα Υόρκη.

Το συγκρότημα πρόκειται να εμφανιστεί στο Webster Hall της Νέας Υόρκης στις 26 και 27 Απριλίου, γεμίζοντας ελπίδες τους θαυμαστές του για μια επιστροφή με ακόμη μεγαλύτερη περιοδεία ή και έναν νέο δίσκο.

Οι Walkmen είχαν tease-άρει αυτό τους το reunion νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο, όταν και είχαν μοιραστεί στα social media ένα βίντεο με αρχειακό υλικό των ίδιων όπου ερμήνευαν το signature κομμάτι τους, “The Rat”.

Το hiatus του συγκροτήματος είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο του 2013, με τους Walkmen να δίνουν την farewell συναυλία τους στη Φιλαδέλφια τον αμέσως επόμενο μήνα και ακόμη μια τελευταία στη Νέα Ορλεάνη τον Φεβρουάριο του 2014.

Ο τελευταίος δίσκος των Walkmen ήταν το Heaven του 2012, με τα μέλη του συγκροτήματος να ακολουθούν ξεχωριστούς δημιουργικούς δρόμους μετά τη διάλυσή του. Πιο συγκεκριμένα, οι Peter Bauer, Hamilton Leithauser, Paul Maroon και Walter Martin έχουν κυκλοφορήσει όλοι τους solo δίσκους.

Ο drummer Matt Barrick δούλεψε με τους Fleet Foxes σε touring και session συνεργασίες, συμμετέχοντας στον δίσκο του 2017 με τίτλο Crack-Up και παίζοντας live με το συγκρότημα. Ο Barrick δημιούργησε επίσης το supergroup των Muzz μαζί με τον frontman των Interpol, Paul Banks, και τον Josh Kaufman των Bonny Light Horseman. Ως trio κυκλοφόρησαν το self-titled ντεμπούτο τους το 2020.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured