Ναταλία Πετρίτη

Ένα νέο του κομμάτι έδωσε στη δημοσιότητα ο Floating Points, έχοντας πρόσφατα κυκλοφορήσει τα dancefloor-focused κομμάτια του, “Grammar” και “Vocoder”. Το  “Problems” αποτελεί το τρίτο solo single του παραγωγού για το 2022 και μπορείτε να δείτε το σχετικό visual πιο κάτω.

Το μουσικό video του “Problems” περιλαμβάνει χορευτές που κάνουν voguing κάτω από εντυπωσιακά lighting effects και σκηνοθετήθηκε από την Hamill Industries. Για τις ανάγκες αυτού χρησιμοποιήθηκε μια τεχνική που ονομάζεται vector rescanning, η οποία επέτρεψε στους χορευτές Hannah Ekholm και Jal Joshua να δημιουργήσουν ήχο από τη χορογραφία τους, ο οποίος και χρησιμοποιήθηκε στη μίξη ήχου του video μαζί με τη μουσική του Floating Points.

«Χρησιμοποιήσαμε lasers που γυρνούν και πάλλονται με τη μουσική, κάνοντας ορατές τις ελικοειδείς τους μορφές. Είναι σημαντικό ότι αυτό το video δημιούργησε το ηλεκτρικό συναίσθημα που βιώνει κανείς όταν βρίσκεται στο dancefloor, την τάση να χορεύει όταν τα ηχητικά κύματα φτάνουν στα αυτιά του», ανέφεραν σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι της Hamill Industries.

Ο τελευταίος δίσκος του Floating Points, Promises, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2021 και αποτελούσε μια συνεργασία του ίδιου με τον Pharaoh Sanders και την London Symphony Orchestra. Το LP εννέα κομματιών υπήρξε shortlisted για το Mercury Prize στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήταν η αμέσως επόμενη δουλειά του καλλιτέχνη μετά το Crush του 2019.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured